BFA програма по метал

Металообработващата работилница с площ от 1200 квадратни метра се намира в уникална академична среда в Dals Långed, на 170 километра северно от Гьотеборг, където работите както на чертожната дъска, така и на работната маса. Тази среда предлага отлични условия за многостранен, триизмерен, експериментален артистизъм. Ще научите производствени техники, като горещо коване, производство, заваряване и формоване на ламарина.

Размерът, оборудването и достъпността на работилницата ви позволяват да работите във всички формати, често на реални проекти, които работят с клиенти и изложби. По време на обучението си ще имате възможност да покажете работата си в различни обществени места.

Като студент, вие ще изследвате съвременните метъл изкуства и занаяти в различни контексти и можете да се ровите по-дълбоко в своя артистичен израз и занаят.

117961_117956_HDK_FotografNatalieGreppi.jpg

За програмата

Тригодишната програма включва курсове по метални занаяти, публични и галерии, визуална интерпретация, комуникация, теория и история. Вие ще работите върху художествени проекти, базирани материали, занаяти и сайтове. Вашето вдъхновение и теория се подхранват от екскурзии, посещения на артисти, работни срещи и уроци. Като студент, вие се насърчавате да участвате в национални и международни обмени, състезания и изложби, които формират основата на бъдещите мрежи.

Курсове по визуална интерпретация и комуникация, теория и история се провеждат заедно със студенти в други програми за изящни изкуства BA в Steneby.

Програмата е част от международната среда в Steneby. Езикът на обучение е английски. Шведски език може да се използва от време на време за шведски студенти.

съдържание

Първата година се фокусира основно върху напреднали познания в областта на технологиите, материалите и изразите. Ще научите за различните свойства на металите, като стомана, алуминий и бронз. Вие също ще имате време да установите и подобрите своя артистичен език и да проучите как вашата художествена идея взаимодейства със социалния контекст.

Втората година подчертава осъзнаването на връзката между художника и заобикалящия го свят. Ще участвате в текущите дискусии в областта на изкуствата, занаятите и дизайна и ще имате възможност да се присъедините към програма за обмен с други академии чрез нашата международна мрежа.

Третата година дава по-голям обхват за индивидуално формулирани проекти от студентите в консултация с ръководителя. Акцентът е върху развитието на Вашето лично художествено изразяване в металното изкуство. В края на пролетния семестър ще представите резултата от вашия 10-седмичен изпитен проект на публична аудитория.

Работни области / продължаващи проучвания

Програмата ви подготвя да работите върху комисионни за частни и обществени клиенти, изложби и свои собствени художествени начинания. Програмата също така ви подготвя за магистърска степен.

степен

Бакалавър по изящни изкуства в областта на изкуствата и занаятите със специализация по метал

Входни изисквания и приложение

Изисквания за вход:

Общи изисквания за вход

Избор:

Изборът се основава на оценка на представените работни образци и на лично интервю.

Програма с обучение на:
  • Английски
Последна актуализация Септември 15, 2019
Този курс е Редовно обучение
Start Date
Септ. 2020
Duration
Редовно обучение
Price
816,846 SEK
Пълна цена на програмата. Такса за кандидатстване: 900 SEK. Таксите за кандидатстване и обучение не се прилагат за граждани на ЕС / ЕИП или за обмен на студенти.