Бакалавърска степен по дизайн на бижута

Общ преглед

3 locations available
Прочетете повече за тази програма на сайта на институцията

Описание на програмата

Този курс се провежда на английски език

Дизайнерът на бижута е мултидисциплинарен професионалист, който е в състояние да комбинира златарски технически умения, методология на проектиране и експериментални изследвания при създаването на орнаменти, които взаимодействат с тялото.

Дизайнерът на бижута има талант да управлява независимо изработката на колекция бижута, като се занимава с различните аспекти на процеса на проектиране, от фазата на концепцията до създаването на прототипи и производството. Този метод за трансформиране на идея в осезаем дизайн включва също комуникационната стратегия и създаването на атмосфера около колекцията.

BA in Jewelry Design Milano

Заглавие - Академичната диплома от първо ниво се признава от MIUR (Министерство на образованието, университета и научните изследвания) и се равнява на бакалавърската степен, издадена от университетите.

Контекст - Курсът обхваща сложния сценарий на съвременната бижутерска област, като отваря диалог между две очевидно отдалечени реалности: интимен и експериментален подход и ориентиран към компанията дизайн, и двата основни за бъдещите дизайнери на бижута.

Методология и структура - По време на учебната програма Студентите изследват бижутерския свят и различните му аспекти, изучавайки специфики за дизайна, производствените техники и материалите.

Специално внимание е обърнато на методологията на дизайна, която е отхвърлена със специфични характеристики според кратката информация на всеки отделен курс: съвременни бижута, модни бижута и изящни бижута.

Златната практика в училищната лаборатория е основна в процеса на изследване и производство. Студентите изследват ръбовете и възможностите на материалите, както и техниките за изработка, които са необходими, за да разберат осъществимостта на бижута.

Студентите произвеждат няколко колекции през трите години. Те са поканени да представят работата си в международни конкурси и имат шанса да бъдат част от семинари, водени от известни дизайнери. Всички горепосочени преживявания им помагат да създадат своето портфолио за началото на професионалната си кариера.

Класовете по графичен дизайн и 3D компютърно моделиране покриват съответна роля в учебната програма. Дигиталните умения са основните инструменти за комуникация на проектите и за възползване от новите технологии, особено за да бъдат в крак с производствените методи.

Кариери - дизайнер на бижута, бижутериен техник, независим художник, продуктов мениджър.

Последна актуализация Ноем. 2020

За учебното заведение

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli.

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli. Свиване