Бакалавърска степен по кино и телевизия

Общ преглед

Описание на програмата

Преглед

В Катедрата по кино и телевизия на Истанбулския университет предлагаме образование, което е в съответствие с динамичния и критичен характер на медийния свят и поставя тежестта както на теоретичния, така и на практичния. Научните области на нашия академичен състав отразяват разнообразие от учебни програми без прецедент в Турция, включително антропология, нови медии, културни изследвания, социология на модернизацията, история на киното и естетика, телевизионна социология.

По време на обучението си в нашия отдел, студентите ще придобият опит в студиа и работилници, притежаващи най-новите технологии на медиите и комуникационния свят и имат възможност да се запознаят добре с медийния сектор, придобивайки критичен подход.

117717_IMGL7907.jpg

Кино и телевизия

Отразявайки естеството на филма и телевизията като академична, художествена и индустриална област, киното и телевизията е дисциплина, която изисква лица, които могат да различават местните ценности, като същевременно поддържат международна перспектива, които могат да прилагат художествени практики като самоизразяване и също са разработили навика за критично мислене.

Философията, която стои зад нашия водещ Департамент по кино и телевизия на университета в Истанбул irehir, която включва както теория, така и практика, набляга на информирания начин на виждане. Освен силна технологична подструктура, ние следваме както образователни, така и технически новости и непрекъснато обновяваме нашата визия, като балансираме класическото и съвременното. Нашата образователна философия не е удовлетворена, като просто отговаряме на стандартите и преподаваме учебната програма на учениците, а по-скоро се стремим да се погрижим за способностите и даренията на всеки ученик и да разработим съответно студентски проекти и избираеми курсове.

В катедрата по кино и телевизия İEHİR ще се възползвате от научните изследвания и опита на нашия академичен състав в часовете и семинарите и ще имате възможност да се срещнете с специалисти от индустрията по време на дискусии, панели и конференции, където учениците се насърчават да не бъдат пасивни получатели, но да вземат активно участие. Благодарение на динамичния характер на нашия отдел, вие ще бъдете запознати с индустрията, докато изучавате и ще можете да установите връзки в началото. Филмовата и телевизионната индустрия в Турция предлага широка гама от възможности за работа. Нашите възпитаници продължават да работят в различни области като писане на сценарии, кинопроизводство и продуциране. Студентите, които имат за цел да задълбочат интересите си в областта на научните изследвания, имат възможност да продължат обучението си по нашата програма за завършване и да изберат да следват академична кариера.

Проф. Незих Ердоган

Катедра Катедра, Кино и Телевизия

Квалификация за влизане

Средно образование (или по-високо)

Удостоверяващите документи за приемане се приемат на следните езици: английски / турски.

Често можете да получите подходящ препис от вашето училище. Ако това не е така, ще ви трябват официални преводи заедно с проверени копия на оригинала.

Трябва да вземете заверени копия от документите за квалификация за влизане заедно с вас, когато най-накрая отидете в университета.

Езикови изисквания

Английски

Доказателство за владеене на английски език не се изисква за заявлението.

Минимални изисквания за освобождаване от английската подготвителна година:

  • TOEFL: iBT 79
  • PTE Academic: 55

Последна актуализация Юли 2019

За учебното заведение

?stanbul ?ehir University, which aims at contributing to the production and dissemination of heuristic information, welcomed its first students in 2010- 2011 Academic Year, with its unique, participat ... Научете повече

?stanbul ?ehir University, which aims at contributing to the production and dissemination of heuristic information, welcomed its first students in 2010- 2011 Academic Year, with its unique, participatory, universal and liberal perspective and flourishing team. Свиване