Бакалавърска степен по международна търговия и мениджмънт

Общ преглед

Описание на програмата

Преглед

Департаментът по международна търговия и мениджмънт в Истанбулския университет „Сехир“ е създаден с цел успешно да култивира международните бизнес администратори с глобална визия, които могат да следват постоянно променящата се структура на международната бизнес среда.

В Департамента за международна търговия и мениджмънт, ние се стремим да култивираме изпълнителните кандидати на бъдещите и бизнес администраторите, които ще усвоят основните принципи и правила на международната търговия и управление не само в Турция, но и в света като цяло, които ще комуникират свободно и повече от един чужд език и допринасят за постигането на добра позиция на страната ни в глобалната икономика.

117720_IMGL8094.jpg

Международна търговия и управление

С широкото използване на интернет и по-ниските разходи за транспорт днес фирмите с различни размери участват в международната търговия. Стойността на световната търговия със стоки и услуги до 2016 г. е почти два пъти по-висока от тази през 2005 г. *. Турция е четвъртият най-голям износен пазар на ЕС и петият най-голям доставчик на внос. Фирмите, които се конкурират чрез международна търговия със стоки и услуги, трябва да работят с професионалисти, които познават динамиката на международните фактори в търговията, да управляват и да се възползват от културните различия, и да общуват чрез устен и писмен английски език.

Обучението по международна търговия и мениджмънт осигурява специализация по международни фактори по основната дисциплина на управлението. Целта е първо да се разберат основните органи на бизнеса, като финанси, маркетинг, операции и счетоводство, и след това да се признаят международните различия и рискове във всяка от тези функции. Професионалист, специализиран в международната търговия, ще има знания, за да признае ефекта от валутните промени върху решенията за производство на мултинационална фирма в световен мащаб, влиянието на цените на петрола върху баланса на вноса / износа и международните фактори, които ще бъдат засегнати от мултинационална фирма на нов пазар. , Освен това, завършил международна търговия ще има необходимите умения да използва информационните технологии във всяка бизнес функция, да наблюдава и подготвя различни документи, необходими за международните търговски операции, както и да комуникира професионално за корпоративни цели както в устна, така и в писмена форма.

От 2016-2017 академичната година, Международното търговско и управленско звено на Истанбулския университет irehir има около 400 активни студенти от 41 различни националности със средно ниво на обучение като английски. Изключително широк кръг от международни среди носи широк спектър от интереси и подходи към ученето. Това е от полза за всички студенти по отношение на придобиването на международни комуникационни умения и разнообразна международна мрежа преди дипломирането. Съвременните теории и практики се споделят с учениците от факултет с разнообразни академични и практически умения. Нашите студенти получават практически обучения чрез стажантски програми, подкрепяни от отдела. Освен това, нашите студенти преследват програми с двойна или малка степен за придобиване на интердисциплинарна перспектива в различни области като индустриално инженерство, политология, социология и др.

Отдел „Международна търговия и мениджмънт” е създаден от гледна точка на образователния и културния си произход, за да повиши бизнесмените и предприемачите от бъдещето, които ще допринесат за развитието на нашата страна за по-добра позиция в световната икономика и за глобалната търговия. Завършилите Международната търговия и мениджмънт, както и вие, имат теоретично и практическо образование и могат да бъдат наети в международни институции, публични или частни производствени и сервизни фирми, неправителствени организации и изследователски центрове в специализирани и управленски позиции.

Доц. Проф. Nagihan meömez Dolgan

Председател на катедра, Международна търговия и управление

Квалификация за влизане

Средно образование (или по-високо)

Удостоверяващите документи за приемане се приемат на следните езици: английски / турски.

Често можете да получите подходящ препис от вашето училище. Ако това не е така, ще ви трябват официални преводи заедно с проверени копия на оригинала.

Трябва да вземете заверени копия от документите за квалификация за влизане заедно с вас, когато най-накрая отидете в университета.

Езикови изисквания

Английски

Доказателство за владеене на английски език не се изисква за заявлението.

Минимални изисквания за освобождаване от английската подготвителна година:

  • TOEFL: iBT 79
  • PTE Academic: 55

Последна актуализация Юли 2019

За учебното заведение

?stanbul ?ehir University, which aims at contributing to the production and dissemination of heuristic information, welcomed its first students in 2010- 2011 Academic Year, with its unique, participat ... Научете повече

?stanbul ?ehir University, which aims at contributing to the production and dissemination of heuristic information, welcomed its first students in 2010- 2011 Academic Year, with its unique, participatory, universal and liberal perspective and flourishing team. Свиване