Бакалавърска степен по мениджмънт и бизнес анализи

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на институцията

Описание на програмата

Business Analytics се използва ежедневно за организации от всякакви размери и се превърна в задължително умение за завършилите и работодателите. Въпреки това прилагането на подходящи аналитични техники, управлението на техническия персонал, хармонизирането на бизнес анализа с организационната стратегия, управлението на проекти за анализ на данни и интерпретирането на аналитика остава основно предизвикателство.

Имайки предвид всичко това, тази програма е уникално проектирана да подготви студентите с необходимите технически и нетехнически умения, за да успеят като бизнес мениджъри на бъдещето.

Чрез безценни материали от водещи професионалисти в бранша, ние разработихме модули по тази програма, за да предложим баланс между механиката на бизнес аналитичните методи и динамиката на бизнес процесите и процесите на вземане на управленски решения. Ето защо, студентите по тази програма ще бъдат добре обосновани от мениджмънта и бизнес анализите и съответните теми, подкрепени от основните концепции, теории и най-новите техники в тази област.

Освен общите бизнес и управленски теми, вие ще развиете разбирането си за теми като:

 • Основи на анализа и изкуствения интелект
 • Анализ на големи данни за бизнеса
 • Бизнес право и етика
 • Бизнес прогнозиране и анализ
 • Приложна бизнес анализ и симулация

Ще имате възможност да се запознаете със специализиран софтуер за анализи, SAS, който се счита за един от водещите световни доставчици на софтуер за анализ на данни в света, широко използван в света на бизнеса. В допълнение, нашите изследователи, фокусирани върху изследователската дейност, ще улеснят вашето обучение през цялата продължителност на тази програма, като ви гарантират да сте в крак с най-новите тенденции в областта на мениджмънта и бизнес анализа.

Чрез новаторско преподаване и практическо приложение, тази програма има за цел да включи анализи на данни с управленски практики, като по този начин ви поставя в челните редици на конкурса за завършващи студенти като бизнес анализатор, маркетинг мениджър, специалист по човешки ресурси, мениджъри по бизнес развитие и много други.

Професионална акредитация

Горди сме, че сме в една елитна група от бизнес училища, за да задържим тройните акредитации на Equis, AMBA и AACSB, често наричани "тройната корона".

Ние използваме SAS, един от водещите световни стандарти за софтуер за анализ на данни като част от тази степен за обучение на студенти.

SAS е един от нашите стратегически партньори и признава тази програма. Те са защитници на нашите студенти, които придобиват опит със софтуера, който се използва широко в света на бизнеса.

Класиране

University of Bradford е класиран 301-400 в света за бизнес и икономика в Световната класация за висше образование 2019 Times.

Изисквания за вход

112 UCAS точки.

A-нива: Няма конкретни предметни изисквания.

BTEC Extended Diploma: DMM - няма специфични изисквания към предмета.

Заявители по програмите за достъп: Няма специфични изисквания към предмета.

Международни изисквания за бакалавърски курс: 112 точки да включват поне 2 HL предмета плюс HL3 или SL4 на английски и математика

Плюс минимум GCSE английски и математика в степен C или 4 (приети еквиваленти).

Изисквания на английски език

 • Минимален IELTS при 6.0 или еквивалент

Ако не отговаряте на изискването за IELTS, можете да вземете курс за University of Bradford по английски език в University of Bradford .

Какво ще проучите

Първа година

сърцевина

 • Финанси и счетоводство за мениджъри (AFE4015-B)
 • Основи на маркетинга (MAR4002-B)
 • Основи на изкуствения интелект и анализа на данни (OIM4012-B)
 • Операции и управление на технологиите (OIM4011-B)
 • Хора, работа и организации (HRM4009-B)
 • Принципи на управление (OIM4006-B)

Втора година

сърцевина

 • Анализ на големи данни за бизнеса (OIM5015-B)
 • Прогнозиране и анализ на бизнеса (OIM5016-B)
 • Търговско право и етика (LAW4004-B)
 • Работоспособност и предприемачество (HRM5004-B)
 • Международна бизнес стратегия (SIB5001-B)

опция

 • Интегрирани маркетингови комуникации (MAR5007-B)
 • Управление на информационни системи (OIM5009-B)
 • Организационен дизайн и анализ (HRM5014-B)
 • Стратегическо управление (SIB5003-B)

Трета година

 • Работно разположение (MAL5009-Z)

ИЛИ

 • Учене в чужбина (MAL5010-Z)

Последна година

сърцевина

 • Приложна бизнес анализа и симулация (OIM6014-B)
 • Изкуствен интелект за бизнес (OIM6015-B)
 • Управление и бизнес анализи - бизнес проект за последната година (OIM6017-D)

опция

 • Бизнес етика и социална отговорност (HRM6010-B)
 • Потребителски поглед (MAR6008-B)
 • Водещи и управляващи хора (HRM6014-B)
 • Логистика и управление на веригите за доставки (OIM6013-B)
 • Мултинационални компании в развиващите се икономики (SIB6011-B)
 • Управление на риска и деривати (AFE6013-B)

Уча в чужбина

Като студент в Училището по мениджмънт на University of Bradford , ще имате възможност да учите в чужбина в една от нашите партньорски институции по света.

Това ви дава международен опит, излагане на различна култура и възможности за общуване със студенти и преподаватели от други водещи бизнес училища.

Обучение и оценка

Преподаването по програмата ще бъде насочено, подкрепено и засилено чрез комбинация от официални лекции, групови дискусии, ръководени от служители / студенти, лични изследвания и ръководено самостоятелно обучение, уроци, семинари и насочено четене.

Учебното съдържание и учебният материал ще бъдат информирани чрез навременни проучвания и подкрепени от казуси на реални организации, които ще ви помогнат да признаете възможностите и предизвикателствата, свързани с управлението и бизнес анализа, от практически перспективи в реалния живот. По-конкретно, бизнес сценариите ще бъдат използвани по време на уроците в клас, а специализирани софтуерни работилници предлагат практическо контекстуално обучение.

Училището по мениджмънт има дълга традиция да гарантира, че студентите се развиват академично със знания, разбиране и лични умения, които са подходящи и отговарят на нуждите на съвременния бизнес. Заедно изследването на водещи изследователски идеи и прилагането на знания и умения за реални бизнес проблеми представляват интересни и подходящи предизвикателства за нашите студенти.

Ще бъдете оценени чрез смесени писмени изпити, оценявани курсови работи, казуси, групови проекти и презентации. Оценяването е интегрирано с учене и преподаване, за да се подпомогне и демонстрира постигането на резултатите от обучението за отделни модули и програмата като цяло.

Ще имате възможност да се срещнете с членовете на преподавателския екип по време на техните седмични „часове за обратна връзка“, ако се нуждаете от допълнителна обратна връзка или имате въпроси относно материали от вашите модули.

Такси, финанси и стипендии

Такса за обучение

 • Начало: £ 9,250 (година сандвич: £ 925)
 • Международен: £ 16 090 (Управление / Социални науки)
  (сандвич година: 1.609 £)

Стипендии

Всяка година ние присъждаме многобройни безвъзмездни стипендии на Великобритания, ЕС и чуждестранни студенти въз основа на академични постижения, лични обстоятелства или икономически трудности.

Подкрепа за кариера

Университетът се ангажира да помага на студентите да развиват и повишават пригодността за заетост и това е неразделна част от много програми. Специализирана подкрепа е на разположение през целия курс от услугите за кариера и заетост, включително помощ за намиране на работа на непълен работен ден по време на обучение, настанявания, ваканция и завършване на свободни работни места. Студентите се насърчават да получат достъп до тази поддръжка на ранен етап и да използват обширните ресурси на уебсайта Кариери.

Обсъждането на възможностите със специалисти съветници помага да се изяснят плановете чрез проучване на възможностите и усъвършенстване на уменията за търсене на работа. В повечето от нашите програми има пряк принос от съветниците за развитие на кариерата в учебната програма или чрез специално организирани семинари.

Кариерен бустер

По време на обучението си във Факултета по мениджмънт, право и социални науки ще имате възможност да участвате в отличителната ни програма за усилване на кариерата през целия период на вашия курс. Програмата е предназначена да ви осигури необходимите умения и атрибути на завършилите, за да сте готови за работа при търсене на работа с водещи иновативни организации. Програмата за кариерно усилване ви предлага възможност да получите сертификати в:

 • Европейското свидетелство за компютърно шофиране (ECDL) - еталонът за цифрова грамотност.
 • Sage 50 Счетоводство и Sage 50 ТРЗ - обучение, което ще ви позволи да развиете водещи софтуерни умения за счетоводство и заплати.
 • Професионални сертификати на Project Manager - ви дава предимство при търсене на сертифициран ръководител на проекти.
 • Големи анализи на данни и умения за отчитане - използване на софтуер и услуги (SAS), което ще доведе до сертифициране.

В допълнение, програмата ще включва и дейности за насърчаване на работа в екип, доверие, комуникация и много други умения, търсени от работодателите.

Разработването на портфейл от сертификати за продължаващо професионално развитие (CPD) ще покаже на работодателите, че сте не само амбициозни, но и да поемете отговорност за собственото си професионално развитие.

Кариерни перспективи

По време на този курс ще имате възможност да се запознаете със специализиран софтуер за анализи SAS.

SAS се счита за един от водещите световни доставчици на софтуер за анализ на данни за индустрията и е широко използван в света на бизнеса. Те са един от стратегическите ни партньори и признават нашата програма за степен. Нашите студенти придобиват опит със софтуера, който се използва широко в света на бизнеса.

В допълнение към това, нашите изследователски фокусирани учени ще улеснят вашето обучение през цялата продължителност на тази програма, като ви гарантират да сте в крак с най-новите тенденции в областта на мениджмънта и бизнес аналитика, подготвяйки ви, когато стъпвате в света на работа.

Чрез иновативно преподаване и практическо приложение тази програма има за цел да включи анализа на данните с управленските практики. Това ще ви постави начело на конкуренцията за висшисти за различни роли, като бизнес анализатор, маркетинг мениджър, HR специалист, мениджър бизнес развитие и много други.

Четиригодишният ни курс, със сандвич година в индустрията, ви позволява да натрупате опит в реалния свят от работата в бранша.

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are ... Научете повече

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are shaping the future of their sectors in world-class facilities. We’ve invested millions of pounds in high-tech learning environments, such as our motion capture studio and new School of Management facilities. During your time with us, you can become the very best version of yourself. The University is a place where you can expand your mind and make lifelong friends; where you can grow, learn, experience. Where you can belong, and where we support you every step of the way. Свиване