Бакалавърска степен по моден дизайн

Общ преглед

3 locations available
Прочетете повече за тази програма на сайта на институцията

Описание на програмата

Този курс се провежда на английски език

Курсът обучава модни дизайнери със стилистични и творчески компетенции, съчетани със способността да дефинират иновативни продукти, да развиват истории и да пускат краен продукт на пазара.

Различните колекции и производството на прототипи са основните области на експертиза, предоставяни на студентите през трите години на обучение.

Курсът предлага две специализации: моден дизайн, насочен към обучение на професионалисти, способни да превърнат личните си разкази в колекция от облекла и аксесоари, и дизайн на обувки и аксесоари - преподава се изключително на италиански език, който осигурява специфично обучение за техники за дизайн и производство, които разглежда особеността на продукта.

BA in Fashion Design Milano

Заглавие - Академичната диплома от първо ниво се признава от MIUR (Министерство на образованието, университета и научните изследвания) и се равнява на бакалавърската степен, издадена от университетите.

Контекст - Светът на модата е изправен пред постоянни и бързи промени. През последните няколко десетилетия професионалистът, който някога е дефиниран като Couturier, отстъпи място на сложна и гъвкава роля, обхващаща различни области в многостранен процес: моден дизайнер.

Методология и структура - Учебният път е структуриран така, че да предостави на студентите всички инструменти, необходими за правилното и ефективно създаване на колекция мода или аксесоари и поставянето им в рамките на съвременния пазар. Целият процес се фокусира върху прилагането на един метод за проектиране - типичният произведен в Италия, който представлява основата на целия процес, преподаван на студентите от първата година до окончателния проект.

По отношение на всички различни проучени колекции, особено внимание се отделя на придобиването на умения за изработка на кройки и шиене, текстил, кожени технологии и обработка, техники за дизайн, модни илюстрации, производствен процес на облекла и аксесоари.

В допълнение към техническите и методологичните дисциплини е специалният фокус върху културните изследвания, които идентифицират езика на модата като исторически, художествен и социален феномен, като поток от тенденции и кодове, като творчески и визуален разказ и като икономическа система представени от производствена верига и от специфични маркетингови и комуникационни стратегии. Студентите имат възможност да избират измежду различни работилници (сменящи се всяка година) като ръчна бродерия, писмен анализ на тенденциите, ръчно трико, козина.

В рамките на специализацията по дизайн на обувки и аксесоари, в допълнение към проектирането на колекции, посветени на различните видове аксесоари (жени и мъже), интензивните работилници осигуряват правилното използване на инструментите и машините, за придобиване на техники за изработка на модели и чанти и обувки производство. Освен това курсът предлага фокус върху специфични технически чертежи, процесите на производство и използване на различни кожи и кожи, както и метален хардуерен дизайн за аксесоари.

Възможности за кариера - дизайнер на мода, обувки и аксесоари дизайнер, дизайнер на текстил, продуктов мениджър, дизайнер на трикотажни изделия, дизайнер на бродерии.

Последна актуализация Ноем. 2020

За учебното заведение

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli.

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli. Свиване