Бакалавърска степен по моден стилист

Общ преглед

3 locations available
Прочетете повече за тази програма на сайта на институцията

Описание на програмата

Този курс се провежда на английски език

Образователната цел на курса е да обучи професионалисти в модната индустрия, които могат да участват в творческия процес, ценностното предложение и популяризирането на марка или моден продукт и неговия определящ стил и естетика. Ставането на моден стилист, което е мултидисциплинарен и аналитичен профил, изисква завършване на напречен образователен път, който трябва да включва солидна културна основа и силно разбиране на техническите инструменти на фотографията, видеото и света на модата. Модните стилисти имат способността да създават широка рамка от визуални и естетически референции за марка и да интерпретират и анализират тенденциите.

От втората година студентите имат възможност да присъстват на специализацията по модна комуникация (преподава се изключително на италиански език), за да създадат и управляват интегрирана комуникационна стратегия, да управляват рекламна кампания, да се справят с медиите и работещите в целия сектор, да организират събития и модни ревюта, но също така планирайте и пуснете продукт, дизайнер или марка.

BA in Fashion Stylist Milano

Заглавие - академичната диплома от първо ниво се признава от MIUR (Министерство на образованието, университета и научните изследвания) и се равнява на бакалавърската степен, издадена от университетите.

Контекст - Напоследък тази професия разшири обхвата си от компетенции до степен, в която сега играе основна роля в художественото направление на колекциите, интегрираните комуникационни стратегии, готиния лов и определянето на тенденциите.

Методология и структура - Курсът обучава студентите чрез практическо експериментиране на методите, инструментите, които са проучени, и културните аспекти: проектите (фотосесии на жени, мъже и натюрморти) се предприемат чрез изучаване на фазите на изследване / развитие / и реализация и представляват основните градивни елементи на курса на обучение. Всяка тема е обмислена, тъй като тя е свързана с проекта: техническите и творчески инструменти (софтуер, цифрови корекции на изображенията, създаване на видео); културните сигнали (съвременна мода, фотография, семиотика и като цяло способност за интерпретация на изображения).

Основната цел е да се формира моден стилист, способен да управлява творческия процес, механизмите на проектирането на проекти, да придобие пълно разбиране на различните стилове, които модата е изпитвала в историята, както и съвременните тенденции, и да придобие способността да критично анализирайте новите форми на модата.

Кариери - моден стилист, консултант по марка, координатор на творческа насоченост, експерт по модни изследвания, моден редакционен експерт, прогноза за тенденции

Последна актуализация Ноем. 2020

За учебното заведение

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli.

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli. Свиване