Бакалавърска степен по приложна математика

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на институцията

Описание на програмата

Дали това е вашият мобилен телефон, подробности за сигурност за банковата си карта, доставката на продукти до магазини, обработка на изображения в областта на медицината или дигитален прототип на автомобил: никой от тях не биха съществували без математика. Вие не може често дори го даде една мисъл, но математиката е важна част от нашия модерен свят.

Ето защо има и постоянно търсене на разнообразни и широко разгърнатите математици, хора, които се радват на предизвикателството за решаване на проблеми и проектиране на нови продукти. Дали да бъдат въвлечени в създаването на свят на днес и утре нещо, което ви харесва? Обичате ли да си зъби в проблем и не държат на търсене на решение, докато нещо е решен? Ако е така, нашата програма по приложна математика е за вас.

Какво е приложна математика?

Приложна математика е специфична форма на математиката. Това включва прилагането на математически модели, за да се набележат математическата основата на практически проблем. С приложна математика, можете да решите проблемите, които на пръв дори не могат да се появят, за да бъде математически характер. Това може да бъде, например, практически проблем, който съществува в промишлеността или в (правителствени) институции.

Като математически проблем понякога изисква разследване и проучване на математиката в по-фундаментално ниво, може и трябва да се предприемат по-задълбочено проучване като приложна математика. И колкото често си сътрудничи със специалисти от други области, вие също ще се нуждае от способността да се погледне отвъд собствения си специализация. Това е, което прави приложна математика толкова завладяваща.

Математически модел

Приложна математиците произвеждат модел на проблем и след това да използват този модел за извършване на изчисления, за да се стигне до решение. Решаването на проблема с помощта на математически модел включва 3 елемента:

  • Моделиране: произвеждате математически модел за практически проблем. За да направите това, което трябва познания по математика и на областта, от която възниква проблемът. Поради това е често срещан случай, че сте като математик работят заедно със специалист от областта, в която възниква проблемът.
  • Разрешаване: ако математически проблем е проста, специалист поле ще реши проблема сам. Ако тя е по-сложна, вие като приложна математик работа заедно със специалиста по полето.
  • Препредаване от решението на първоначалния проблем: да конвертирате решаването на математически проблем според практически проблем, така че специалисти от друга областта са в състояние да го използвате.

акредитация NVAO

Тази програма е законно признати и акредитирани от Организацията за акредитация на Холандия и Фландрия (NVAO).

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

Eindhoven University of Technology (TU/e) is a worldwide top 100 research university specializing in engineering science & technology. Our education, research and knowledge valorization contribute ... Научете повече

Eindhoven University of Technology (TU/e) is a worldwide top 100 research university specializing in engineering science & technology. Our education, research and knowledge valorization contribute to science for society: solving the major societal issues and boosting prosperity and welfare by focusing on the Strategic Areas of Energy, Health and Smart Mobility... Свиване