Бакалавърска степен (с отличие) ИТ мениджмънт за бизнеса

Общ преглед

Описание на програмата

Разработена в сътрудничество с водещи световни работодатели със сини чипове, тази степен цели да създаде „идеалния завършил“, чиито умения обхващат предизвикателната средна позиция между бизнеса и ИТ.

Ще научите приложението на технологиите в модерното работно място в различни индустрии. Всичко, което правим на степен ITMB, е фокусирано върху прилагането на практиката, което ви позволява да разберете предизвикателствата в реалния живот, пред които е изправена индустрията.

Предлагат се следните курсове:

Заглавие на степента

продължителност

UCAS код

Бакалавър (с отличие) Управление на информационни технологии за бизнеса

3 години

GN51

Бакалавър (с отличие) Управление на информационни технологии за бизнес с индустриален опит

4 години

GN5C

Акценти на курса

  • 100% от студентите по настаняване в ITMB са постигнали първа или горна степен втора класа през 2019 г.
  • Този курс е разработен с над 60 работодатели със син чип, включително Credit Suisse, Hewlett Packard, IBM, Microsoft и SAS.
  • Студентите за настаняване в ITMB командваха най-високата средна заплата за настаняване през 2019-20 г. при £ 19 300.
  • Не е необходим предишен опит в технологията, за да се присъедини към програмата - само страст за използване на иновациите и креативността за подобряване на управлението на ИТ.

128189_photo-1517245386807-bb43f82c33c4.jpgОтклонение / Unsplash

Какво ще уча?

Работата по проекта интегрира бизнеса и ИТ в цялата степен на ITMB. Нашият текущ проект за интегративен екип за първа година се подкрепя от Credit Suisse и ще постави вашите умения на теста при разработването на приложение за решаване на истински бизнес проблем. В допълнение към курсове по ИТ, ще изучавате курсове по маркетинг, икономика и психология на работа. До края на първата си учебна година ще представите своя екипен проект пред работодателите в две витрини за работодатели и ще участвате в сесии за умения, доставени от компании като KPMG, Deloitte и Bank of America.

През втората си година ще изучавате бизнес анализ, дигитална стратегия, дизайн на потребителски опит и анализиране на данни. Нашият настоящ проект за втора година се подкрепя от Proctor и Gamble, където ще бъдете поставени задача да предприемете целогодишен проект за консултантски екип, резултатът от който ще бъде представен на работодателите в края на двата семестъра.

Незадължителното настаняване на работа предлага реално изживяване с иновативни организации. Предишни студенти от ITMB са завършили настанявания с Morgan Stanley, Credit Suisse, Deloitte, PWC, IBM, Microsoft, Vodaphone, Medallia и Bank of America.

Последната ви година предоставя задълбочен поглед върху големите данни и бизнес анализи, ИТ риск и архитектура. Ще придобиете практически умения в проектирането и прилагането на бизнес ИТ архитектури чрез основно ядро, разработено с IBM, което прилага казус от глобалния технологичен гигант. Вие също ще предприемете свой собствен изследователски проект за последната година.

Какво казват нашите студенти?

„ITMB беше идеалният начин да се свържете с работодатели от различни компании от Великобритания. Това също беше наистина добър курс по отношение на стаж - 90% от нас завършиха стаж през третата година, което беше чудесно по отношение на развитието на екипна работа и как да се представя. Тези 4 години са най-доброто преживяване в живота ми - отраснах много като човек и мога да взаимодействам с различни култури. "

Йоана Маринеску, завършила бакалавърска степен ITMB, сега работи за Microsoft

Възможности за завършване на кариера

Последните възпитаници на ITMB работят за Amazon, Bank of America, Credit Suisse, Deloitte, IBM, JP Morgan, KPMG и Procter & Gamble като бизнес анализатори, консултанти за анализ на данни, мениджъри на ИТ проекти, консултанти по ИТ стратегии и ръководители на акаунти за уеб услуги.

Последна актуализация Авг. 2020

За учебното заведение

Alliance Manchester Business School is one of the UK’s first two business schools, set up in 1965), and is now the largest campus-based business and management school in the UK.

Alliance Manchester Business School is one of the UK’s first two business schools, set up in 1965), and is now the largest campus-based business and management school in the UK. Свиване