Бакалавър по глобална комуникация и управление

Общ преглед

Описание на програмата

Преглед

Глобалната програма за комуникация и управление (GCM) предлага бакалавърска степен на изкуствата по комуникация за международни, записвайки студенти от 2020 г. Програмата може да бъде завършена след четири години обучение.

Придържайки се към дългогодишната международна преподавателска философия на университета в Жеджианг, програмата GCM се ангажира да обучава предприемачи и бъдещи бизнес лидери, които съчетават интердисциплинарни знания, експертен опит в областта на финансовия и бизнес анализ и дълбоко разбиране на бизнес средата в Китай, за да се отличи в Китай и конкурират се в световен мащаб. Студентите ще завършат двуезично владеене на китайски и английски език, умения за междукултурна комуникация и солидна основа на знанията за Китай. Оборудвани с основите на комуникацията и управлението, студентите ще могат да успеят в многонационални корпорации и китайски предприятия в областта на мениджмънта, бизнеса, комуникациите и маркетинга и ще бъдат добре оборудвани, за да послужат като мост между Китай и света.

134961_pic5.jpgZhejiang University International Business School","author_url":"","source":""}" alt="134961_pic5.jpg" />

Функции на програмата

Интердисциплинарна педагогика

Програмата на GCM е първата студентска програма на университета в Жеджианг, която посреща международни студенти. Програмата за проследяване също е първата по рода си, която комбинира мениджмънт, финанси, комуникации и проучвания в Китай в интердисциплинарна платформа за международни студенти.

Приложна и двуезична учебна програма

Предлагат се практически курсове по китайски език и култура, комуникации, финанси и глобален бизнес. Английският е основният език на преподаване, като китайският се използва в приложни настройки и изследвания. Междукултурната комуникация е подчертана в цялата програма.

Ангажиране в средата за учене от световна класа

Международният кампус на университета в Жеджианг, където се намира програмата, е модел за международно сътрудничество и интеграция на източния и западния стил на обучение. Кампусът обединява престижни китайски и чуждестранни преподаватели и голяма международна студентска общност и приема няколкостотин висококвалифицирани китайски гимназисти всяка година.

Център за предприемачество и иновации

Отвъд класната стая, ZIBS предоставя изключителни възможности за професионална практика, стажове в индустрията и културни преживявания. ZIBS е установила стратегически партньорства с Ant Financial и други водещи фирми, предоставяйки на студентите възможността да участват в 6-месечна програма за практическо обучение във водещи световни фирми.

134965_pic4.pngZhejiang University International Business School","author_url":"","source":""}" alt="134965_pic4.png" />

Допускане

Квалификация на приложението

 • Кандидатите трябва да са некитайски граждани на възраст между 18-30 години и да притежават диплома за средно образование.
 • Препоръчва се на кандидатите да притежават основни китайски езикови умения. Кандидатите на програмата ще преминат тест за владеене на китайски език, организиран от ZIBS.
 • Кандидатите, чийто роден език не е английски или които не са завършили диплома за средно образование по английски език, трябва да представят доказателства за владеене на английски език, като TOEFL (80 или повече), IELTS (5.5 или по-висока).
 • Според регламентите на Министерството на образованието на Китай кандидатите от континентален Китай, Хонконг, Макао и Тайван ще се считат за международни студенти след имиграция в чужди страни, ако притежават валиден чуждестранен паспорт или национален документ за самоличност преди 30 април 2016 г. и имат запис за най-малко 2 години пребиваване в чужбина между 30 април 2016 г. и 30 април 2020 г. (пребиваване в чужбина най-малко 9 месеца на дадена година ще се счита за пребиваващо в чужбина през цялата година. Пребиваването ще се изчислява от влизането и изходни печати).
 • Ако кандидатът е придобил чуждестранно гражданство автоматично по време на раждането си в чужда държава и единият или и двамата родители са китайски граждани, тогава прегледът на заявлението на заявителя ще се извърши съгласно член №1010 [2008], издаден от Exit-Entry Служба за администрация, Провинциално бюро за обществена сигурност, провинция Жеджианг.

Процес на кандидатстване и необходими документи

※ За подробности и срок за кандидатстване, моля, свържете се с екипа на програмата на ZIBS (gcm@intl.zju.edu.cn), преди да подадете вашата кандидатура.

 • Първа стъпка: Онлайн приложение
  • Моля, влезте в системата за онлайн кандидатстване (http://isinfosys.zju.edu.cn/recruit/login.shtml), за да попълните формуляра за кандидатстване онлайн, да го отпечатате и да подпишете вашето име.
 • Стъпка втора: Платете таксата за кандидатстване в системата за онлайн приложения. Ако някой не успее да извърши онлайн плащането, тогава ЕДИН ТРЯБВА да плати таксата за кандидатстване по банковата сметка на университета и да качи писмото за преводи в системата.
 • Трета стъпка: Подайте следните документи за кандидатстване (Поставени в следния ред):
 • Формуляр за кандидатстване с лична снимка (бял фон, размер 35 мм × 45 мм).
 • Ксерокопие на паспорта.
 • Диплома за висше училище (оригинално копие или нотариално заверено копие). Завършващите гимназисти могат да предоставят сертификат за завършване.
 • Препис за всички курсове в гимназията (оригинално копие или нотариално заверено копие);
 • TOEFL / IELTS или други доклади за оценка на тест по английски език (за кандидати по английски език, чийто роден език не е английски).
 • Две препоръчителни писма от учители в гимназията. Подписа на учителите, телефонен номер за контакт и имейл адрес трябва да бъдат поставени на писмото.
 • Личното изявление трябва да включва опит в проучването, причини за кандидатстване, лични предимства. По-малко от 800 думи.
 • Фотокопие на сертификати за награди, свързани с академични курсове през периода на вашата висша гимназия. (Ако някой)
 • Кандидатите, които са се отказали от първоначалното си китайско гражданство и са станали чуждестранни граждани, трябва да представят (1) удостоверение за анулиране на китайско гражданство (2) актуално удостоверение за гражданство (3) запис за напускане и влизане в паспорт, от 30 април 2016 г. до 30 април 2020 г. ,
 • Ако кандидатът е придобил автоматично чуждо гражданство по време на раждането си в чужда държава и единият или и двамата родители са китайски граждани, кандидатът трябва да представи (1) удостоверение за раждане на чуждата държава (2) Удостоверение за постоянно пребиваване на китайските родители на чужда държава (свидетелство за постоянно пребиваване трябва да бъде получено преди раждането на заявителя). Копиите на сертификатите, посочени по-горе, са приемливи.
 • Кандидатите под 18 години (до 1 септември 2020 г.) трябва да представят (1) гаранционно писмо (изтегляне) (2) нотариално заверено писмо за упълномощаване, написано от родителите.
 • Получаване на плащането на таксата за кандидатстване. (Ако някой)

Забележки:

 1. Приемат се резултати от международни стандартни тестове (например SAT / IB / GCE A-NEVEL / ACT / OTHER).
 2. Документите за кандидатстване на други езици трябва да бъдат преведени на китайски или английски и нотариално заверени.
 3. Гореспоменатите документи трябва да бъдат предадени или предадени експресно на Службата за приемане, Международния колеж, Университета Жеджианг. Пакетът за кандидатстване трябва да бъде обозначен като "Материали за кандидатстване за бакалавърска програма."
 4. Материалите за кандидатстване и таксата за кандидатстване НЕ се връщат независимо от резултата от заявлението.
 5. Университетът Жеджианг може да поиска кандидатите да представят допълнителни материали или да вземат телефонно / видео интервю или писмен изпит, ако е необходимо.

Внимание:

 1. Ако учениците не дойдат или напуснат училище след регистрация по някакви лични причини, предплатената такса за обучение НЯМА да бъде възстановена.
 2. Когато свържете таксата за обучение с банковата сметка на университета, трябва да се попълнят серийният номер на заявлението и името на кандидата. Име на кандидата. Анонимният превод ще се счита за дарение на университета.

Такса за кандидатстване: 800 юана RMB (информация за плащане)

Интервюта: Приемната служба на ZIBS ще включи кандидатите в шорт списък и ще определи кой ще бъде интервюиран. Интервютата ще се провеждат лице в лице или чрез видеоконференция.

Такса за обучение

 • Таксата за обучение е 65 000 RMB годишно.
 • Окончателната такса за обучение ще подлежи на промяна в съответствие с последната политика на правителството.

134960_pic6.jpgZhejiang University International Business School","author_url":"","source":""}" alt="134960_pic6.jpg" />

Стипендия за студенти за вход на ZIBS (10 000-30 000 юана)

 1. Цели
  • Стипендията за студенти за вход на ZIBS е създадена, за да възнаграждава хората с изключителни възможности. Той е отворен за кандидатите за GCM. Стипендията ще се изплаща на студентите ежемесечно като надбавка за издръжка, започваща един месец след периода на регистрация на студентите. Стипендията ще се изплаща през периода на една учебна година (10 месеца). Студентите обаче са длъжни да платят изцяло обучението при регистрация.
 2. Указания за прилагане
  • Кандидатите трябва да попълнят формуляра за кандидатстване за стипендия и да го изпратят на екипа на бакалавърската програма (gcm@intl.zju.edu.cn).
 3. Критерии за оценяване
  • Офертата за стипендия ще бъде определена въз основа на стенограмите на кандидатите в гимназията, резултатите от интервюта и потенциалните приноси. Резултатът ще бъде обявен в средата на юни.

Медицинска застраховка

 • Студентите, които са платили таксите за обучение през цялата академична година навреме или са финансирани с пълна стипендия, имат право на цялостната медицинска застраховка, предлагана от университета.
 • Забележка: Разходите за медицинско лечение за физически или психически заболявания, от които студентите са страдали преди да влязат в университета, не могат да бъдат покрити от тази застраховка.

134964_pic7.jpgZhejiang University International Business School","author_url":"","source":""}" alt="134964_pic7.jpg" />

Последна актуализация May 2020

За учебното заведение

Zhejiang University International Business School (ZIBS) was founded on the ZJU International Campus at Haining in November 2018 to facilitate academic and corporate exchange between the West and the ... Научете повече

Zhejiang University International Business School (ZIBS) was founded on the ZJU International Campus at Haining in November 2018 to facilitate academic and corporate exchange between the West and the East. With a legacy of academic excellence, innovation, and entrepreneurship from China, ZIBS embraces and embodies the future. The business school prepares responsible and aspiring leaders, and the ecosystem it serves, to face the challenges of an increasingly complex global business environment. By connecting people and ideas, ZIBS shapes the future of business in the new global economic era. Свиване