Бакалавър по изкуствата в компютърните науки

Общ преглед

Описание на програмата

Технологията на изчисляване се развива с безпрецедентна скорост и предлага перспективата за продължаване на бързото напредване. Малко технологии толкова бързо станаха толкова широко разпространени. Малцина са променили толкова дълбоко науката, бизнеса и индустрията и правителството. Известно разбиране на потенциала и ограниченията на изчислителната техника е от съществено значение за всеки, който желае да разбере съвременното общество.

Проектиране, експеримент и анализ: тези умения правят компютърния учен инженер, част учен и част математик. Студентът по компютърни науки се научава как ефективно да общува със съотборници и клиенти, за да определи проблемите и техните решения. Студентите се научават как да разделят сложен проблем на части с управляем размер, да организират и съпоставят информацията, която описва проблема, и да наредят стъпките на решението. Изучаването на компютърните науки служи за повишаване на осведомеността на ученика за необходимостта от изграждане на йерархия на абстракциите като средство за изграждане и разбиране на сложни машини, необходимостта на дизайнера да отчита балансирано внимание на конкурентните цели, напр., Минимизиране на разходите при максимална изчислителна скорост, и връзката между софтуер и хардуер.

Компютърните науки се научават най-добре чрез правене, а графикът на Cornell One Course At A Time ви позволява да се наслаждавате на практически дейности в цялата си курсова работа. В малки, съвместни часове преподавателите предоставят индивидуална подкрепа на студентите, тъй като те се движат безпроблемно между лекции и проекти в една и съща класна стая.

Студентите се запознават с разработката на софтуер с помощта на Java, а в курсовете от по-високо ниво ще решавате проблеми с помощта на JavaScript, Python, Ruby и други езици за програмиране. Курсовете от по-високо ниво за специалности разглеждат редица основни понятия, а курсовете за специализирани теми се добавят въз основа на интереса на студентите. Последните теми включват курсове за разработване на мобилни приложения, взаимодействие между човека и робота, проекти с отворен код и курс за „големи данни“, който се преподава заедно с преподавател по статистика.

На всички нива на курса ще развиете умения за работа в екип, комуникация и други важни области, които надхвърлят кода за писане. Ще си сътрудничите по групови проекти, ще четете от скорошни списания, ще пишете документи, ще представяте работата си на своите връстници и ще преглеждате работата на другите. За да завършите дипломата си, ще разработите основен проект, който се основава на предишни курсови работи и ви включва във всички фази на итеративното разработване на софтуер.

Преподавателите са фокусирани върху преподаването на студенти и непрекъснато възприемат нови методи и технологии на преподаване, следвайки най-добрите практики от Асоциацията за компютърни машини (ACM) и Института на инженерите по електроника и електроника (IEEE.)

Предимства на един курс наведнъж

Типичният курс по компютърни науки включва компонент за лекция и дискусия, компонент от затворена лаборатория и компонент на отворена лаборатория. Затворените лаборатории са подобни по структура на лабораториите по физика или химия. Инструкторът създава упражнението, предоставя помощ на ръководството и разпространява сред учениците, за да отстрани проблемите при възникването им. Отворените лаборатории канят повече творческо проучване и можете да работите по свой собствен график.

Всички класове се радват на специално отделено пространство в класната стая и вие сте свободни да работите по проекти извън нормалното време за срещи в клас.

Изследвания и стажове

Ще бъдете насърчени да разширите обучението си извън класната стая и може да изберете да се присъедините към професор Рос Соуел в изучаването на роботика, завършване на летни изследвания в по-голямо училище, преследване на стажове или работа с екипа на Cornell за информационни технологии. Преподавателите от катедрата ще ви познаят добре и подробните препоръчителни писма, които пишат, често оказват значение при кандидатстване за стаж, изследователски стажове или работни места.

Изследвания извън кампуса

Ще се насладите и на много други организирани възможности да изследвате интересите си извън класната стая. Можете да обиколите местни компании и изследователски лаборатории с преподаватели, да правите пътувания до Чикаго, да посещавате професионални срещи, да получавате съвети от успешни възпитаници и да се състезавате в състезания по междукултурно програмиране.

Скорошните висшисти постигнаха много успех в намирането на работа директно след колежа в различни компютърни области в цялата страна. Други преминаха към престижни дипломирани програми, където те изучаваха теми, вариращи от визуализация на данни до биоинформатика до компютърна техника.

Изисквания

Минимум 10,25 кредита за курс, включително 9,25 в областта на компютърните науки

  • MAT 120 - Изчисляване на единична променлива част II (1) ИЛИ MAT 121 - Изчисляване на една променлива (1) ИЛИ STA 201 - Статистически методи I (1)

Курсовете по компютърни науки трябва да включват

  • CSC 140 - Основи на компютърните науки (1)
  • CSC 144 - Софтуерна архитектура (1)
  • CSC 151 - Дискретна математика за компютърни науки (1)
  • CSC 218 - Компютърна организация (1)
  • CSC 301 - Алгоритми и структури от данни (1)
  • CSC 512 - Професионална практика в компютърните науки (1/4)
  • Поне четири други курса на 300 нива ИЛИ три курса на 300 нива и CSC 270

Един от четирите задължителни курса на 300 нива може да е стаж, независим курс или оригинален проект

Последна актуализация Март 2020

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

За учебното заведение

Cornell College has been changing lives and changing educational norms since 1853. Located in Mount Vernon, Iowa, Cornell was the first college west of the Mississippi to grant women the same rights a ... Научете повече

Cornell College has been changing lives and changing educational norms since 1853. Located in Mount Vernon, Iowa, Cornell was the first college west of the Mississippi to grant women the same rights and privileges as men, and, in 1858, to award a degree to a woman. Свиване