Бакалавър по изкуства / Социални науки (Hons) по география / История / Социология и преподаване на либерални науки (двойни степени)

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

Студентът, който се интересува от тази програма, ще бъде приет чрез широко базирана схема за прием. Студентите ще бъдат снабдени с широко базирано обучение по социални науки и теоретични и практически знания за образователните практики в първата си година на обучение. Преди преминаване към 2-ра година, студентите ще бъдат назначени в една от специалностите чрез вътрешно кандидатстване и съответно да се запишат в една от следните програми:

  • Бакалавър по изкуства (Hons) по история и бакалавър по образование (Hons) в преподаването на либерални науки
  • Бакалавър по социални науки (Hons) по география и бакалавър по образование (Hons) в преподаването на либерални науки
  • Бакалавър по социални науки (Hons) по социология и бакалавър по образование (с отличие)

Описание на програмата

Това е петгодишна програма за двойни степени на пълен работен ден, която предоставя на студентите знания и умения в академичната дисциплина Образование и география / История / Социология. Завършилите ще получат призната преподавателска квалификация. В допълнение към две академични дисциплини, студентите ще бъдат изложени и на знанията и уменията в много други области чрез компонентите на Общото образование и Избираемите на програмите.

Повечето курсове в кампуса се преподават чрез комбинация от лекция-дискусия и семинари. Някои курсове ще се проведат в късния следобед и събота сутринта. Често се използва и смесено обучение. За практиката на терен в училищата учениците ще бъдат наблюдавани на място от училищните наставници и оценявани от ръководители от катедрата по образователни изследвания. Студентите ще бъдат наблюдавани и от връстници.

По време на петата година на обучение студентите завършват своите проекти с отличие под ръководството на катедрата по география / история / социология.

Уникални черти

Студентите с двойна степен имат „двойна идентичност“, тъй като те имат специалност „Образование“ и друга дисциплина в областта на социалните науки. Те посещават курсове по география / история / социология заедно с тези, които участват в тези "единични степени". За образователни курсове, ученици от различни специалности (география / история / социология) ще се съберат заедно, като им предоставят много шансове да споделят своите знания и познания, придобити от специалностите.

Обучение на учениците


Университетът предоставя широки възможности за местни и чуждестранни стажове, учебни пътувания и борси в чужбина. Теренната практика в местните училища е съществен елемент от степента на BEd в рамките на програмата и учениците трябва да ги завършат задоволително. Теренната практика се състои от два компонента: училищен опит и контролирана преподавателска практика. Моля, вижте уебсайта на програмата за подробности.

Кариерни възможности


Завършилите ще получат призната преподавателска квалификация. Освен че ще се присъединят към образователния сектор, те ще могат да започнат и кариера в бизнес сектора, държавната служба или други организации на гражданското общество.

Допускане

Кандидатите трябва да отговарят както на общите университетски изисквания, така и на специалните изисквания на програмата. За подробности, моля, посетете http://admissions.hkbu.edu.hk/en/.

Такса

Таксата за обучение на бакалавърски програми на пълен работен ден за 2020-21 е 42 100 щатски долара за местни студенти и съответно 140 000 щатски долара за неместни студенти *. Таксите се заплащат на две равни вноски. (Курс за конвертиране на валута: 1 USD = 7,8 HK USD)

Причини за избора на Хонконг за дестинация за проучване

1.Бъдете част от „Китайското приключение“ със западно наследство

2.Обучение на китайски език и култура

3.Вълнуващ и жизнен град с много неща за вършене

4.Много многонационални корпорации със седалище в Хонг Конг

5. Прозорец към Китай

6.Преход към Югоизточна Азия

Последна актуализация Авг. 2020

За учебното заведение

The Faculty of Social Sciences, Hong Kong Baptist University comprises seven departments: Education Studies, Geography, Government & International Studies, History, Sport, Physical Education & ... Научете повече

The Faculty of Social Sciences, Hong Kong Baptist University comprises seven departments: Education Studies, Geography, Government & International Studies, History, Sport, Physical Education & Health, Social Work, and Sociology. Свиване