Бакалавър по изкуства и визуални изследвания

Общ преглед

Описание на програмата

Визуални и критични изследвания

Проучване на историята на изкуството в областта на изкуството и дизайна е направено в най-големия университет в Канада за изкуство и дизайн. Нашата програма е уникална, в това, че можете също така да вземете студийни курсове и сами да правите изкуство и дизайн.

Програмата подчертава разширеното поле на съвременна и съвременна история на изкуството, което включва дизайн, фотография, архитектура, представление и нови медии, както и живопис и скулптура.

116257_116197_A-AGOtopchoice2.jpg

Можете да избирате от 90 курса за визуална култура и 80 курса по английски, хуманитарни, социални и наука / технологии. Ще имате възможност да избирате измежду редица непълнолетни, като например местната визуална култура и цифрови фючърси, както и непълнолетни на английски, творческо писане и социални науки.

Ще бъдете обучавани от международно признати учени в областта на изкуството, дизайна и новите медии, които са активни в областта на курирането и издателската дейност. И вие ще имате възможност да участвате и да публикувате в изданието за визуални и критични проучвания, публикувано от студентите, вестник за визуални и критични изследвания.

В края на тази четиригодишна програма ще получите бакалавърска степен по изкуства.

Изисквания за прием

 • За ученици от гимназията в Онтарио минималната средна стойност от 70%
 • Писане на проба
 • Изявление за намерение
 • Официални преписи
 • Други изисквания
Изисквания за приемане на студийни програми
 • Всички предложения за прием в студийни програми на OCAD U, бакалавър по дизайн (BDes) и бакалавър по изящни изкуства (BFA) се основават на силата на портфолиото на кандидата и са обвързани с минимални академични изисквания и предоставяне на всички необходимата документация, както е посочено по-долу.
 • След като кандидатствате, ще бъдете уведомени по имейл за подробностите за подаване на вашето портфолио за оценка. Информация за подготовката на портфолиото и съвети за подаване на документи можете да намерите в раздел Подготовка на портфолио.
Изисквания за прием на студенти без студио

Приемът в бакалавърска степен по визуални и критични изследвания се основава на комбинация от преглед на писмената задача и академичните документи. Кандидатите за бакалавърска степен по визуални и критични изследвания трябва да представят следното, за да бъдат взети предвид за допускане:

 • Изявление за намерение
 • Оригинална писмена проба, отговаряща на зададена тема, предоставена от OCAD U
 • Официални преписи

След като кандидатствате, ще бъдете уведомени по електронната поща за точните дати и крайни срокове за представяне на допълнителни материали за кандидатстване, темата за писмената извадка и кога ще трябва да отговаряте на академичните изисквания за прием.

Академични изисквания за влизане

Официалните преписи (освен ако не са събрани и представени чрез OUAC), резултатите от теста за владеене на английски език (ако се изисква) и подкрепящите документи трябва да бъдат изпращани директно от посещаваната институция или от центъра за тестване до службата за приемане и набиране на персонал на главния адрес на OCAD U. Следните академични изисквания трябва да бъдат изпълнени, за да завършите процеса на прием.

За кандидатите за средно училище в Онтарио:

 • Успешно завършване на дипломата за средно образование в Онтарио (OSSD)
 • Английски клас 12 (ENG4U или EAE4U) с минимална окончателна оценка 70%
 • Общо най-малко шест курса от U или M степен 12 (включително ENG4U или EAE4U) с минимална обща академична средна стойност от 70%

Моля, обърнете внимание: ако първият ви език не е английски и не сте завършили най-малко четири последователни години в гимназията в системата на английско-средно училище, от вас се изисква също да представите успешни резултати по английски език (ELPT) в допълнение към ENG4U.

За кандидати от канадски гимназии извън Онтарио:

 • Завършила гимназия
 • Съответства на минимална средна стойност от 70% в подготвителните курсове на университета
 • Курс на академичен английски език за висше ниво минимална окончателна оценка 70% и / или еквивалентен тест

Моля, обърнете внимание: ако първият ви език не е английски и не сте завършили поне четири последователни години в училище в английска средна училищна система, от вас се изисква да подадете успешно резултатите от теста за владеене на английски език (ELPT) в допълнение към английски език 12 (или еквивалентно).

За кандидати за международни гимназии: дипломи за средно образование, еквивалентни на 12-та степен в Онтарио, с обща средна стойност B или 70% цифров еквивалент през последната година и:

 • Ако кандидатствате от държава или училищна система с английски като официален език на обучение, се изисква минимална степен B или 70% цифров еквивалент на английски език 12 или еквивалентен курс.
 • Ако кандидатствате от държава или училищна система с език, различен от английски, като официален език на обучение, или ако вашият първи език не е английски и не сте завършили поне четири последователни години в гимназията в английско-средно училище системата, трябва да представите успешните резултати от теста за владеене на английски език (ELPT).

Всички чуждестранни студенти трябва да имат валидно разрешение за учене / студентска виза, преди да се регистрират в OCAD U. Силно препоръчваме да кандидатствате за вашето разрешително за обучение веднага щом бъде получена офертата за прием.

 • Международен бакалавър (IB): Средната стойност за прием на кандидат за IB диплома обикновено се изчислява на 3 висши и 3 стандартни предмета. Изисква се минимален краен резултат от 24 точки. IB английски език трябва да бъде включен като един от тези курсове с окончателна оценка 4 или по-висока. Кредит за трансфер може да бъде присъден на студенти, които са постигнали най-малко 5 степени в IB курсове на висше ниво, които са одобрени като еквивалентни на курсове OCAD U.
  • Моля, обърнете внимание: Кандидатите, които не попълват пълната IB диплома, трябва да представят официални преписи и доказателства за завършване на средно училище, еквивалентни на 12-та степен в Онтарио, с обща средна стойност от B или 70% цифров еквивалент в последната година и да отговарят на изискванията за вход в английски език.
 • Курсове за напреднали стажове: OCAD U признава стойността на курсовете за АР и ще вземе под внимание успешното завършване на тези курсове, когато оценява академичните изисквания. Кредит за трансфер може да бъде присъден на студенти, които са постигнали степен 4 или по-висока в курсове, които са одобрени като еквивалентни на курсовете на OCAD U.
 • Учебната програма на британските образци: Кандидатите трябва да представят доказателство за завършване на Общото свидетелство за средно образование (GCSE / IGCSE) с пет O-Level предмета с минимална степен C или по-добра, както и Общо сертификат за напреднали или напреднали допълнителни степени (GCE- А или GCE-AS) с най-малко две нива А или четири нива на А. Изисква се минимална степен C във всяко A / AS-ниво. Препоръчва се английски език на ниво А или ниво, но трябва да бъде завършен поне на ниво О.
 • Нетрадиционни кандидати: За да се счита за кандидат за пълнолетно лице, трябва да сте навършили поне 20 години до 1 септември на годината на планираното записване и да не се занимавате с формално образование в продължение на най-малко две години. За всички кандидати се изисква задоволително доказателство за владеене на английски език (курс или тест).
 • НОВО: OCAD University е установил партньорство с Академичната мостова програма в Университета на Торонто в Уудсуърт колеж. OCAD U вече ще приеме успешното завършване на Академичната мостова програма като еквивалент на удовлетворяването на изискванията за влизане и ще предостави кредити за трансфер на Liberal Arts & Science на студенти, влизащи през този Pathway .
 • За кандидати за трансфер (студенти, идващи от друг университет или колеж): Моля, посетете нашата секция за трансферни Pathways .
 • Декларация за предложения за прием: Приемът към бакалавърска програма в OCAD University се основава предимно на преглед на портфолиото / допълнителните кандидатстващи документи на кандидата, което показва годността на кандидата и способността му да бъде успешна в рамките на прилаганата програма. Приемът в OCAD University е конкурентен; спазването на минималните изисквания за академичен прием не гарантира приемане. Окончателни решения по въпроси, свързани с прием, остават в офиса на докторантите. Всички решения за прием са окончателни и не подлежат на обжалване.
 • Декларация относно измамите при кандидатстване: Отговорността на заявителя е да гарантира, че информацията за заявлението и цялата подкрепяща документация е вярна, пълна и точна. OCAD University запазва правото да проверява всяка информация, предоставена като част от заявлението. Акт на сериозно академично неправомерно поведение е да предоставя всяка невярна или подвеждаща информация (или чрез пропуск, или чрез комисионна) в заявлението. Ако е доказано, или ако Университетът има основателни причини да заключи, че всяка информация в заявлението, или в някой от материалите, представени в подкрепа на заявлението, се счита за невярна или подвеждаща, или е написана от трета страна, заявката може да бъде обявена за недействителна по абсолютно и по усмотрение на OCAD University . Това може да доведе до незабавно отхвърляне на заявлението или при отнемане на предложение за приемане или при прекратяване на регистрацията в OCAD University . Всяка такава информация може да бъде споделена от OCAD University с други университети и колежи в Канада.

OCAD University запазва правото да бъде единственият арбитър на това, което ще приеме на академична и еквивалентна основа. Изискванията за прием и академично обучение са предмет на промяна.

Работа, която можете да получите

Завършилите програмата работят в:

 • Култура и управление на изкуството
 • Художествена журналистика и критика
 • издаване
 • Завършва аспирантура по история на изкуството, образование, културни и музейни изследвания

Кооперации / Стажовете

OCAD U предлага много повече от кооперации, защото творческите кариери имат много форми. Нашият подход е специализиран и индивидуален за нуждите и целите на всеки ученик. Ще можете да се възползвате от:

 • Кратки експерименти с учене от стотици организации
 • Творчески проекти в класа с реални партньори в индустрията
 • Изключителни летни стажове
 • Галерия изложби на вашата работа
 • Свободни творчески възможности
 • Работа след дипломирането

Специализираните услуги на OCAD University ще ви помогнат да изградите професионална общност, ценен опит и умения, необходими за една значима кариера.

Какво ще правите в програмата

Първа година

През първата година, в допълнение към студийното изкуство и дизайна, ще вземете интро класове по теми като:

 • Глобална визуална и материална култура
 • Студио от първа година
 • Критична история на изкуството

Втора година

През втората година ще избирате от различни избори и ще изучавате теми като:

 • Изкуство и глобализация 1250-1800
 • История на съвременното изкуство
 • История на изкуството и визуална култура
Трета година
 • Третата година ще включва курсове по арт критични изследвания, както и селекция от факултети в области като история на изкуството, студио или либерални изкуства и науки.
Четвърта година
 • През четвъртата година ще имате възможност да изследвате и да изготвите голяма научна статия.
 • Ще покажете работата си в GradEx OCAD U's Graduate Exhibition, най-голямата свободна изложба за изкуство и дизайн в Торонто с повече от 40 000 посетители.

Ръководство за прием

 1. Изберете вашата област на обучение: OCAD University предлага три степени на бакалавър - бакалавър по изящни изкуства (BFA), бакалавър по дизайн (BDes) или бакалавър по изкуства (BA) - в широк спектър от различни програми. Всички бакалавърски програми могат да бъдат завършени в рамките на четири години редовно обучение. Ако се нуждаете от помощ, за да решите коя от нашите програми най-добре ви подхожда, елате на едно от многото ни събития през годината, прегледайте нашата визитка и календар на курсовете или направете домашна работа, като говорите с хора, които са активни в тези области.
 2. Научете повече за нашите изисквания за прием и академични изисквания за прием: Приемът в бакалавърска степен по визуални и критични изследвания се основава на комбинация от преглед на писмена задача, декларация за намерения и академични документи. Приемът към програмата ни за бакалавър по изящни изкуства се основава предимно на портфолио за писане. Приемът към всички други студийни програми (бакалавърски дизайн, бакалавър по изящни изкуства) се основава предимно на оценка на вашето портфолио от работа. Всички кандидати трябва да представят декларация за намерение като част от подаването на портфолиото и трябва да отговарят на минималните академични изисквания. Международните кандидати са добре дошли и трябва да се запознаят със специалните изисквания. OCAD U предлага много Pathways за трансфер на ученици с предишен стаж.
 3. Подайте заявлението си онлайн: Всички кандидати кандидатстват чрез Центъра за кандидатстване на университетите в Онтарио (OUAC). Заявлението ще бъде достъпно през октомври 2019 г. Препоръчителният краен срок за кандидатстване за учебната 2020/2021 г. е 4 февруари 2020 г. Заявленията, получени след 4 февруари 2020 г., ще се считат за космически разрешителни и някои програми не могат да приемат заявления след крайният срок за 4 февруари 2020 г.
 4. Изпратете вашето портфолио (за допускане до BFA, BDes програми): Всички кандидати трябва да подадат онлайн дигитално портфолио чрез SlideRoom. Повечето заявления за портфейли се преразглеждат през февруари всяка година. Ще бъдете уведомени за всички дати и крайни срокове и ще получите инструкции за изпращане на вашето портфолио по имейл, след като кандидатствате.
  • ИЛИ
  • Изпратете образеца за писане (за допускане до бакалавърска степен по визуални и критични изследвания): Ще бъдете изпратени по имейл на темата за писмената извадка, след като молбата ви бъде обработена.
 5. Очаквайте вашето условно предложение за прием: Всички оферти са обвързани с приключването на процеса на приемане (отговарят на академичните изисквания и представянето на необходимите документи).
 6. Отговорете на предложението си за прием: След като отговорите на предложението си за приемане чрез OUAC, OCAD U ще бъде уведомен по електронен път, че сте приели предложението си за допускане. OCAD U ще ви изпрати кореспонденция (по електронна поща), която ще включва важни дати, крайни срокове и информация за онлайн регистрация. Вие ще трябва да платите $ 500 невъзвръщаем депозит, за да си осигурите място в OCAD U.
 7. Планирайте годината си: Уверете се, че разполагате с необходимите финансови ресурси за обучение, такси, доставки и разходи за живот. Ако е необходимо, подредете жилището. Посетете нашите летни програми за ориентация и се регистрирайте за вашите класове онлайн.
 8. Ще се видим през септември!
Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

Founded in 1876, OCAD U is dedicated to art and design education, practice and research and to knowledge and invention across a wide range of disciplines. OCAD U continuously builds on its traditional ... Научете повече

Founded in 1876, OCAD U is dedicated to art and design education, practice and research and to knowledge and invention across a wide range of disciplines. OCAD U continuously builds on its traditional, studio-based strengths, adding new approaches to learning that champion cross-disciplinary practice, collaboration and the integration of emerging technologies. In the Age of Imagination, members of the OCAD U community are uniquely qualified to act as catalysts for the next advances in culture, technology, and quality of life for all Canadians. Свиване