Бакалавър по компютърни технологии

Общ преглед

Описание на програмата

Преглед

Бакалавърска степен по компютърна техника е програма за професионална степен, която подготвя студентите за кариера в компютърната техника. Степента подготвя хората да прилагат математически и научни принципи при проектирането, разработването и оперативната оценка на компютърен хардуер, вградени системи, софтуерни системи и свързаното с тях оборудване и съоръжения; и анализ на специфични проблеми на компютърните приложения към различни задачи. Завършил компютърно инженерство е в състояние да проектира и внедри компютърна система за общо предназначение или вградени изчисления. Студентите се учат да включват най-добрите практики и най-съвременните решения в различни компютърни проблеми по етичен и социално отговорен начин. Това включва системи, които имат както хардуерни, така и софтуерни компоненти, чийто дизайн изисква добре дефиниран интерфейс между двете и оценка на свързаните компромиси. Завършилите ще имат силни комуникативни умения и са способни да общуват с широка аудитория, както и способността да работят като продуктивен член на интердисциплинарен екип.119771_18165846101_d5448aab3b_z.jpg

Цели на програмата

Подгответе завършилите за кариера като професионален компютърен инженер.

Завършилите ще могат:

 1. Успешно практикуват компютърно инженерство за обслужване на държавни и регионални индустрии, държавни агенции или национални и международни индустрии.
 2. Да предоставят решения на предизвикателните проблеми в своята професия, като прилагат теория и принципи на компютърното инженерство.
 3. Комуникирайте ефективно, работете съвместно и проявявайте високи нива на професионализъм и етична отговорност.
 4. Постигнете личен и професионален успех с осъзнаване и ангажираност към своите етични и социални отговорности, както като личности, така и в екипна среда.

Защо да се занимавам с компютърно инженерство в HPU?

В ерата на технологиите търсенето на компютърни програмисти продължава да се разраства. Според американското Бюро по трудова статистика търсенето на студенти със специалност компютърно инженерство нараства по-бързо от повечето степени.

Ние се ангажираме да включим най-новите тенденции в технологиите в нашия учебен план.

Ще имате достъп до най-добрия наличен софтуер. Нашите студенти измислят и проектират нови подходи към изчислителните технологии и намират иновативни приложения за съществуващите технологии.

Компютърните инженери се радват на отлични възможности за работа, защото много компании съобщават за трудности при намирането на тези висококвалифицирани работници.

Какво мога да направя с този основен?

Студентите със специалност компютърна техника работят професионално в следните области: проектиране на компютърен хардуер и софтуер, вградени системи, компютърни мрежи, кибер-физически системи, роботика, системна интеграция и автоматизация на електронния дизайн.

Уникални предложения за курсове

 • Разширено програмиране с структури от данни
 • CAD / CAM Основи
 • схеми
 • Компютърна архитектура
 • Цифрова логика и компютърни системи
 • Дискретни структури
 • електроника
 • Микропроцесорни приложения
 • Операционна система
 • Програмиране в MATLAB
 • Системи в реално време и вградени системи
 • Сигнали и системи119752_18165814591_6a0306e77a_z.jpg

Резултати на студентите от програмата

Уменията, които студентите ще притежават по време на дипломирането, включват:

 1. Способност за идентифициране, формулиране и решаване на сложни инженерни проблеми чрез прилагане на принципи на инженерството, науката и математиката.
 2. Възможност за прилагане на инженерния дизайн за производство на решения, които отговарят на конкретни нужди, като се отчитат общественото здраве, безопасност и благосъстояние, както и глобални, културни, социални, екологични и икономически фактори.
 3. Способност за ефективно общуване с различни аудитории.
 4. Способност за признаване на етични и професионални отговорности в инженерни ситуации и вземане на информирани преценки, които трябва да отчитат въздействието на инженерните решения в глобален, икономически, екологичен и обществен контекст.
 5. Способност за ефективно функциониране на екип, чиито членове заедно осигуряват лидерство, създават среда за сътрудничество и приобщават, установяват цели, планират задачи и отговарят на целите.
 6. Способност за разработване и провеждане на подходящи експерименти, анализиране и интерпретиране на данни и използване на инженерна преценка за правене на заключения.
Последна актуализация Март 2020

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

За учебното заведение

With more than 100 student life campus organizations and more than 600 students competing in club and intramural sports, at High Point University, you won’t just be asked to question the world around ... Научете повече

With more than 100 student life campus organizations and more than 600 students competing in club and intramural sports, at High Point University, you won’t just be asked to question the world around you-you'll be expected to become an active citizen. Свиване