Бакалавър по компютърно инженерство

Общ преглед

Описание на програмата

Какви са резултатите от това проучване програма?

Целта на проучването е да подготви програма за уменията на студентите да се програмират и независимо овладеят нови езици за програмиране и софтуерни инструменти. За да се развие способността за проектиране на електронни устройства на базата на микроконтролери и FPGA, разработване на програми за микроконтролер, за използване на софтуера, посветена на програмирането на микроконтролери и симулация на оборудването на базата на микроконтролери.

Какво ще науча?

  • Основи на общи технологични науки;
  • Познания за материали, използвани при компютърна техника и техните свойства;
  • Знания за вграден компютър;
  • За да изберете и използвате математически методи, софтуер и хардуер, за да се решат проблемите в областта на компютърна техника;
  • Да се ​​проектира на съвременните компютърни системи, тяхната хардуера и софтуера, за приемане на ресурсите на компютърните системи за допълнителните операции.

Exchange период в чужбина?

Според различни програми за международно сътрудничество, има възможност да учат в Германия, Австрия, Финландия, Гърция, Португалия, Южна Корея, Тайван, Полша, Украйна, Беларус и много други страни по света за един или два семестъра.

Къде мога да направя студенти на стаж?

Възможно е да се направи един стаж в следните дружества: Swedbank, SEB, DNB, ТЕО, IBM, EXIGEN, AFFECTO, CISCO, BDC, Alna, BLUE мост, BALTIC Амадеус, BENTLEY, Microsoft, Google, и т.н.

Какви са възможностите за кариера след дипломирането?

Инженерите на Компютърно инженерство с бакалавърска степен са готови да работят в предприятия проектиране, производство или функциониращи електронни, компютърни и телекомуникационни устройства, както и на предприятия за прилагане и актуализиране на информационните системи или те могат да влязат магистърски проучвания

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

Vilnius Gediminas Technical University (VGTU) was established in 1956. The name of Lithuanian Grand Duke Gediminas was awarded for the 40th anniversary of the university's activities.

Vilnius Gediminas Technical University (VGTU) was established in 1956. The name of Lithuanian Grand Duke Gediminas was awarded for the 40th anniversary of the university's activities. Свиване