През последните години, аудиовизуалната индустрия са придобили голяма инерция в Турция. Филмови дейци получават международни награди най-големите филмови фестивали, и турски серии са гледани от милиони хора по света. Възползвайки се от нови възможности в медиите, тези полета надхвърлят всички граници и създават свои собствени аудитории. Тези тенденции налагат ново разбиране и ноу-хау на киното и излъчване, който е независим и креативни.

Възпитаници профил

Нашите ученици се учат не само теории и методи на "виждането" и "показване", но и придобиват умения по отношение на управлението на всички процеси, свързани с киното и излъчване. Те получат видение, което ще ги доведе до промените, които тези полета са постоянно преминават през. Увеличаваме свободно мислене ново поколение режисьори и продуценти. Те не само произвежда произведения, които са в съответствие с изискванията на ерата на комуникация, но също така са в състояние да подпомогне, продажба, разпространение и анализ на тези произведения.

Защо Khas радиото, телевизията и киното?

Нашата учебна програма се преподава от преподаватели първокласен съставен от възпитаници на международно признати университети и експерти, които активно работят в индустрията. Чрез ефективна помощ, предлагана от тази способност, нашите ученици са водени в края на втората година към песни, които ще им осигурят специализиран набор от умения. Те са свободни да изберат или кино или радио и телевизия като специализация песен. Алтернативно, те могат да изберете, за да завършите програма либералната изкуства, като курсове от по-широк набор от избираеми дисциплини.

Системата на пистата позволява на нашите ученици да получат цялостна образование в по-широката област на комуникация, а също и придобиване на опит в конкретна област. На дипломирането, студенти, които са завършили писта получават свидетелство за работа, заедно с техните дипломи.

Освен това, те могат да се разбира завърши две специалности и / или непълнолетно програма за разширяване на техните сфери на компетентност.

Отношенията с този сектор

Много водещи имена в бранша като директор Зеки Demirkubuz, оператор Хайк Kirakosyan, редактор Чичек Kahraman, директор Tan Толга Demirci и продуцент / режисьор Tunç Шахин учат в нашия отдел. Пионер на турско-германски кино, директор Тевфик Başer и бившия шеф на турската Асоциацията на филмовите критици (SİYAD) Мелис Behlil са сред нашето пълно работно време преподаватели. Пусула академия, която функционира в рамките на Факултета по комуникации Кадир Има подготвя учениците за света на излъчване чрез практическо обучение подкрепена от прозрения, предоставени от опитен телевизионен репортер Митхат Берекет и екипът Пусула.

Обучение в чужбина Възможности

Нашият отдел предоставя възможности за обучение в чужбина по линия на програмата Еразъм в много европейски страни като Германия, Испания, Холандия, Чехия, и Великобритания, както и чрез специална програма за обмен на студенти с Държавния университет в Монтана в САЩ. Освен това, ние имаме съгласие на втора степен с Ковънтри университет във Великобритания, където студенти, които завършват висшето им година в съответния отдел в Ковънтри може да завършат с двойна диплома.

Възможности за кариера

Нашите възпитаници могат:

  • работи като продуценти, писатели, оператори, режисьори, редактори в телевизионни, филмови и рекламни промишленост,
  • да програмните директори или уредници на филмови фестивали, музеи и други алтернативни места за изложби,
  • пиша статии и критики за кино и телевизия в вестници, списания и онлайн издания,
  • продължи своите докторантура в областта на комуникацията, особено в киното и телевизията.
Програма с обучение на:
  • Английски

Прегледайте още 11 курсове в Kadir Has University »