Бакалавър по счетоводство

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на институцията

Описание на програмата

Тази програма е акредитирана от ACICS - Съвет за акредитация на независими колежи и училища.

Програмата BAU BA в областта на счетоводството е предназначена не само да подготви студентите за кариера в области, свързани със счетоводството, но и да произведе добре закръглени глобални граждани.

Нашият факултет по счетоводство е опитен професионалист, който ще използва уменията, които е наложил в областта, за да преподава на студентите от БАУ. Наред с много други, нашите преподаватели са работили за организации, включително Bechtel, Министерството на транспорта на САЩ и USAID.

Защо учебно счетоводство?

 • Станете отличен кандидат-завършил
 • Счетоводството е нарастващо кариерно поле
 • Всеки бизнес има нужда от счетоводители
 • Имайте стабилен път в кариерата
 • Уменията имат приложение в реалния живот

Факт на забавление: През 2019 г. Вашингтон, окръг Колумбия, беше петият град с най -високо заплащане за счетоводители в САЩ

Програмни цели за учене

 • Опишете, обяснете и интегрирайте основни понятия, които са в основата на счетоводството, финансите, мениджмънта, маркетинга и икономиката.
 • Използвайте информация за подкрепа на бизнес процеси и практики, като анализ на проблеми и вземане на решения.
 • Прилагайте количествени умения, за да помогнете да анализирате и решавате бизнес проблеми и да се възползвате от бизнес възможностите.
 • Прилагайте умения за устна и писмена комуникация.
 • Опишете и обяснете етичните и социалните отговорности на счетоводителите при осигуряването на целостта на финансовата информация.
 • Развиване на разбирането за въпросите на вътрешния контрол и въздействието на регулаторната среда върху финансовото отчитане.
 • Прилагане на познания за общоприетите счетоводни принципи (GAAP) и теории за управленско счетоводство към бизнес организации, държавни и местни власти и нестопански организации.
 • Прилагайте знанията за федералните данъчни закони и процедури спрямо физически лица и предприятия.

Бъдеща кариера

Счетоводител, счетоводител, одитор, отговорен одитор, дипломиран експерт-счетоводител, разходен счетоводител, полев одитор, финансов счетоводител, финансов одитор, счетоводител на фондове, вътрешен одитор, одитор на заплати, данъчен счетоводител, асистент на вземанията и счетоводител.

119411_11.jpeg

Общи изисквания за образование

Широчината на знанието е основополагащ елемент на традицията на американското висше образование. Като такива се очаква бакалавърските студенти на BAU да допълнят следните основни образователни изисквания в допълнение към основните си изисквания. Те могат да бъдат категоризирани в три основни области: хуманитарни науки, социални науки и математика

Изисквания към счетоводната програма

Счетоводните специалности трябва да завършат 40 курса (120 кредита): 13 общообразователни курса (39 кредита), 21 основни курсове (63 кредита) и 6 чисто избираеми курса. Основните курсове включват 15 задължителни курса (45 кредита) и 6 избираеми курса (18 кредита). Чрез тези изисквания студентите се подготвят за кариери в областта на счетоводството. Студентите ще се класират за работа, включително. В допълнение, студентите трябва да изпълнят общите изисквания на БАУ за образование, които подчертават либералните изкуства, глобалните култури и разнообразните перспективи. Студентите ще усъвършенстват критичните си способности за писане и мислене; количествени и научни умения за разсъждения; способности за публично говорене; владеене на чужд език; и информационна и компютърна грамотност.

За да се дипломират, студентите трябва да отговарят на следните критерии:

 1. Студентите, записани в бакалавърската програма, трябва да поддържат средна степен на натрупване (CGPA) от най-малко 2.0 от 4.0, за да се класират за бакалавърска степен, да останат в добро състояние и да завършат.
 2. Максималната времева рамка (МСТ) за завършване на програмата на BA е 180 кредита.
 3. Един студент може да прехвърли до 60 кредитни часа, спечелени в акредитирани институции.
 4. Никаква степен не е получена от студент за всеки по-нисък клас (степен по-малко от D, или 1.00 от 4.00-клас точки).

Студентите имат широк кръг от курсове, от които да избират през четирите си години на обучение.

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

Bay Atlantic University was established in 2013 as a private but non-profit institution of higher education which aims at providing a unique and invaluable opportunity to train world citizens who poss ... Научете повече

Bay Atlantic University was established in 2013 as a private but non-profit institution of higher education which aims at providing a unique and invaluable opportunity to train world citizens who possess the necessary tools for living up to our global vision. Свиване