Бакалавър по технологии в печатните медии

Общ преглед

Описание на програмата

Бакалавърът по инженерство осигурява техническо образование в Германия, докато учениците ще бъдат въоръжени с професионални, творчески и междукултурни умения, необходими за успех в страната и чужбина.

В Германия печатните технологии са първата и единствена международна програма за инженерни науки, посветена на медиите, която се преподава изключително на английски език и е предназначена за студенти от цял свят. Това е уникален предмет, който съчетава творчество, наука, технологии, интеркултурни изследвания, корпоративно управление и езици.

111635_download.jpeg

Завършилите се ползват с висококачествени работни места. Процентът на разположение е 100%. Програмата е да формира образовани лидери и практици по медийни въпроси; които включват висши технически, управленски и маркетингови позиции в целия свят. Завършилите работят в международно разширяващ се бизнес. Програмата е целенасочено за насърчаване на уменията в медийното инженерство; освен това учениците ще развият умения за критично мислене и публично говорене.

Новите технологии продължават да се развиват. Печатането на променливи данни за индивидуализиране на опаковките и персонализиране на търговския печат ще играят по-важна роля в комуникацията и маркетинга. Симбиозите между Интернет и печатните медии предлагат нови продукти, революционизират начина, по който общуваме и предизвиква нови маркетингови стратегии.

Факултетът разполага с уникален съвременен учебен център, оборудван с модерни медийни технологии, т.е. най-новите печатни машини, използвани в индустрията. Той е най-големият и най-добре оборудван център в Европа и разполага с голям брой лаборатории и студия, включително цифрови и търговски печатници, творчески печатни настройки, 3 D печат, фабрика за печат на опаковки и най-новото постпрес оборудване, използвано за свързване и довършителни работи. Студентите също така ще се радват на многото предимства на новата медия, която включва най-новите ИТ технологии и специфични работни потоци, достъпни за медийната индустрия.

Приложение

Тъй като ние сме сериозни за образованието на световните лидери за утре, ние се нуждаем от висшисти, които могат да участват в много различни общества и ще могат да изграждат сътрудничество между тях. Чужд език е важна част от това начинание. Преследването на чуждоезиково обучение не се смята за лукс, който да се търси от малцина. По-скоро чуждоезиковото обучение е основен елемент от нашата технология за печатните медии .

Изисквания за английски език

Всички кандидати трябва да имат квалификация на английски език, преди да могат да бъдат допуснати до бакалавърската програма Print Media Technologies (PMT), независимо дали техният първи език е английски или не.

Цялото преподаване в PMT в Hochschule der Medien ( HdM ) се провежда на английски език (с изключение на някои немски преподаване през третата година) и преподавателите трябва да бъдат убедени, че имате достатъчно владеене на писмен и говорим английски език, за да се справите с курса си от началото. Следователно всички кандидати, които не говорят английски език, трябва да отговарят на едно от следните изисквания:

 • TOEFL (550 хартиени PBT, 72 интернет базирани iBT или по-високи), валидност на сертификацията 2 години от датата на издаване
 • IELTS (6,0 или по-висока), валидност на сертификацията 2 години от датата на издаване
 • Кембриджски сертификат за професионална квалификация (степен B или по-висока)
 • Усъвършенстван сертификат на Кеймбридж (степен А)
 • OOPT (GER: B 2 или по-висока), валидност на сертификацията 2 години от датата на издаване
 • Allgemeine Hochschulreife (оценка на английски 2,0 респ. 12 кредита или по-висока)
 • GCSE на английски (степен B или по-висока)
 • Международен GCSE на английски като втори език (степен B или по-висока)

Изключения от това изискване ще се вземат предвид за кандидати, които имат:

 • е учил програмата за международен бакалавър, ако се преподава на английски език
 • изучава Сингапурската интегрирана програма (SIPCAL)
 • учи в Австралия, Канада, Ирландия, Нова Зеландия, Обединеното кралство или в Съединените американски щати и е придобил сертификат за висше образование.
 • придобива еквивалентно ниво на английски език в гимназията

Изисквания за немски език

Не се нуждаем от предишни умения по немски език. Студентите, които не говорят немски език, трябва да учат немски като част от степента. Студентите ще придобият необходимите езикови умения по немски език, като посещават редовни курсове по немски език като част от тяхната програма. От третата година нататък студентите трябва да посещават избрани технически или бизнес курсове, преподавани на немски език.

Общи езикови изисквания

 • До третата година се провеждат часове по английски език.
 • Студентите, за които английският не е техен роден / първи език, ще трябва да демонстрират високо ниво на писмен и говорим английски език.
 • От немски езици се изисква да изучават академичен английски или да изучават трети език като френски, италиански или испански.
  Езиковите класове са задължителни по време на цялото проучване.

Кариери

Баден-Вюртемберг има една от най-ниските нива на безработица в Европа, както можете да прочетете в Защо Щутгарт?

Но какво би означавало това за нашите ученици? Къде ще намерят работа? Коефициентът на заетост на випускниците всъщност е 100%, така че не е нужно да се притеснявате, ще можете да изберете къде искате да отидете.

Нашите възпитаници работят като изследователи, мениджъри и рекламодатели в международния бизнес, включващ медийно производство и инженеринг. Те работят в областта на маркетинга, мениджмънта и производствените роли както в печатни, така и в нови медийни издания, навсякъде - от големи корпорации до иновативни създатели на плавателни съдове.

Къде работят нашите възпитаници?

... Porsche AG, Mercedes Benz AG, Springer Group, Bertelsmann, BASF, Тетра Пак, Бош, Фрисландия Кампина, Фрито Лей, МБО, Дюпон, Мерк, Флинт, Монди, Асахи, Кодак, HP, Canon, Фуджи, Хайделбергер AG, Konica-Minolta, Beiersdorf, Henkel, Ferrero, Storck, Procter

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

Since the 1st September 2001, Hochschule der Medien has brought together the combined know-how of the former University of Printing and Media, an educational institution with over 100 years of traditi ... Научете повече

Since the 1st September 2001, Hochschule der Medien has brought together the combined know-how of the former University of Printing and Media, an educational institution with over 100 years of tradition, and the University of Librarianship and Information whose history reaches back to 1942. Свиване