Бакалавър по фотография

Общ преглед

3 locations available
Прочетете повече за тази програма на сайта на институцията

Описание на програмата

Този курс се провежда на английски език

Курсът по фотография се предлага в рамките на училището за визуални изкуства и предлага, заедно със специфичен учебен план и либерални изкуства, няколко кросоувър курса, които да дадат възможност на студентите да придобият мултидисциплинарни умения и стратегии.

Чрез уроци и семинари, предоставени от големи фотографи и куратори на националната и международната сцена, учениците се опитват в различните области на фотографията: търговска, редакционна, документална и художествена, за да се научат да превеждат абстрактни концепции и фотографски идеи в наблюдаеми изображения.

Завършилите бакалавърска степен по фотография ще могат да работят както по приложни, така и по самостоятелно зададени фотографски проекти, но също така и в художествена насока или като куратори, фоторедактори, фоторетуши или купувачи на изкуство.

BA in Photography Milano

Заглавие - Академичната диплома от първо ниво се признава от MIUR (Министерство на образованието, университета и научните изследвания) и се равнява на бакалавърската степен, издадена от университетите.

Контекст - Фотографите в днешно време са предизвикани не само технически, но и най-вече - в интерпретацията и преосмислянето на собствените си предположения, за да разширят своите знания и идеи и да станат забележителни участници в културата на визуалните изкуства.

Методология и структура - бакалавърска степен по фотография е интензивна бакалавърска програма, насочена както към технически, така и към творчески аспекти на съвременните цифрови и аналогови изображения.

Студентите изследват всички основни области на фотографията чрез обширна учебна програма, която включва теоретични, творчески и технически умения, контекстуални теми (фотографска история, художествена семиотика, феноменологията на съвременните изкуства и др.) И професионално развитие.

Те постепенно се научават да използват оборудването, да настройват осветление и да снимат снимки както на открито, така и във високо специализирани среди - като фотографското студио - и да разработват и отпечатват черно-бели филми в тъмната стая.

В рамките на всеки семестър студентите създават технически изключителни и винаги по-завладяващи концептуални образи, научавайки се как да организират своите дейности, да се справят с клиенти и да проектират индивидуални маркетингови стратегии.

Лекциите по либерални изкуства предизвикват студентите да разберат културния и социалния контекст, да прочетат потенциалните промени в интерпретацията на образите чрез исторически и съвременни перспективи, като по този начин подобряват информираността им за широк спектър от проблеми.

Студентите също са поканени да се възползват от междудисциплинарни подходи, да работят съвместно и да отговарят на външни събития и дейности.

Курсът се провежда от екип от професионални фотографи, художници, куратори и журналисти и се разширява чрез посещение на преподаватели и лектори.

Кариери - фотограф, специалист по фотографско издателство, редактор на снимки, купувач на изкуства, куратор на фотография, арт директор, арт мениджър.

Последна актуализация Ноем. 2020

За учебното заведение

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli.

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli. Свиване