Keystone logo

27 Бакалавър Програми в Науки за живота Селскостопански науки Агрономия 2024

Филтри

Филтри

  • Бакалавър
  • Бакалавърска програма по естествени науки (BSc)
  • Бакалавърска програма по изкуство (BA)
  • Бакалавърска програма по бизнес администрация (BBA)
  • Науки за живота
  • Селскостопански науки
  • Агрономия
Области на обучение
  • Науки за живота (27)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

Бакалавър Програми в Науки за живота Селскостопански науки Агрономия

Завършилите висши училища, които искат да развият своите умения и знания в определена област, може да искат да завършат бакалавърска степен. Необходими са около четири години за завършване и са достъпни в университети по целия свят.

Какво е бакалавър по агрономия? Тази програма е предназначена за ученици, които се интересуват от изучаване на почвите, културите и факторите на околната среда, които ги засягат. Много програми засягат голямото разнообразие от теми, свързани с агрономията, въпреки че някои от тях предлагат на студентите по-специализирани изследвания. Общите курсове, които учениците могат да вземат, включват принципите на почвената наука, селскостопанските въпроси, органичната химия, интегрираното управление на плевелите, генетиката на растителните култури и плевелите, храненето на растенията и международното селско стопанство. Специфичните изследвания могат да се съсредоточат върху области като развъждането на растения, физиологията на културите и науките за фуражите.

Студентите, които получават бакалавърска степен по агрономия, се възползват от това, че могат да развият отлични аналитични умения. Програмата също така позволява на учениците да изграждат организационни и планови умения, които са от полза във всички области на живота.

Разходите често са голямо внимание за студентите, които искат да преследват тази степен. Таксите за обучение и други такси могат да варират в зависимост от продължителността на програмата, местоположението на училището и други фактори. Изследването на международни възможности или онлайн програми може да помогне на учениците да намерят достъпна програма.

Завършилите с агрономическа степен могат да намерят кариера в различни отрасли като правителството, торовете, медиите, организациите за управление на ресурсите, предприятията за развъждане на растения, училищата и изследователските агенции. Специфичните длъжности за работа могат да включват техник на тестването на почвата, техник по изследванията на посевите, анализатор на семената, специалист по зърно, консултант по земеделските култури, земеделски инструктор, консерватор на вода и почви и регулатор за застраховане на реколтата.

Агрономическа програма може да се намери в местни или международни училища. Някои също могат да бъдат достъпни онлайн за тези, които живеят от разстояние. Потърсете програмата си по-долу и се свържете директно с приемащата служба на избраното от Вас училище, като попълните формуляра за попълване.