Keystone logo

9 Бакалавър Програми в Журналистика и масова комуникация Журналистика Международна журналистика 2024

Филтри

Филтри

  • Бакалавър
  • Бакалавърска програма по естествени науки (BSc)
  • Бакалавърска програма по изкуство (BA)
  • Бакалавърска програма по бизнес администрация (BBA)
  • Журналистика и масова комуникация
  • Журналистика
  • Международна журналистика
Области на обучение
  • Журналистика и масова комуникация (9)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

Бакалавър Програми в Журналистика и масова комуникация Журналистика Международна журналистика

Бакалавърска степен е популярна студентска програма, взета от студенти, които искат кариера в областта си на обучение. Тази степен може да бъде получена в колежи и университети във всички части на света, дори онлайн, като обикновено се налага да бъдат завършени четири години.

Какво е бакалавър по международна журналистика? В тази програма студентите се обучават в международни новини и теми, както в собствената си страна, така и в други. Всяка учебна програма варира в зависимост от училището, но много от тях съчетават журналистическите умения и теорията с медийната технология. Студентите могат да научат как работят чуждестранните новини и кореспондентите и как сами да откриват истории. Някои класове могат да включват трансмедийно разказване, международно отчитане, медии и разнообразие, както и социални медии. Стажовете също могат да бъдат част от програмата.

Една от ползите, които учениците често печелят, като преследват тази степен, е да се научат да комуникират ефективно в различни медии. Освен това те могат да научат разузнавателни и организационни умения, които могат да доведат до повече възможности за кариера след дипломирането.

Студентите, загрижени за разходите за посещаване на училище, трябва да се свържат с образователните институции индивидуално. Таксите за обучение и други такси могат да варират драстично в зависимост от конкретното училище и местонахождение. Стипендии, заеми, безвъзмездни средства и други видове финансова помощ могат да бъдат на разположение, за да станат програмата по-достъпна.

Студентите, които получават бакалавърска степен в международната журналистика, могат да избират от няколко възможности за кариера. Някои потенциални длъжности включват новинарски репортер, писател на новините, писател на новините, продуцент на телевизионни новини, котва за радио новини или репортер, редактор на телевизионни предавания, репортер по интернет и директор на социалните медии. Тези позиции могат да бъдат намерени в списания, телевизии, държавни агенции, вестници, интернет компании и радиостанции по целия свят.

Международни програми за журналистика се предлагат онлайн, в международни училища и на местно ниво. Потърсете програмата си по-долу и се свържете директно с приемащата служба на избраното от Вас училище, като попълните формуляра за попълване.