Keystone logo

3 Бакалавър Програми в Икономически изследвания Икономика Поведенческа икономика 2024

Филтри

Филтри

  • Бакалавър
  • Бакалавърска програма по естествени науки (BSc)
  • Бакалавърска програма по изкуство (BA)
  • Бакалавърска програма по бизнес администрация (BBA)
  • Икономически изследвания
  • Икономика
  • Поведенческа икономика
Области на обучение
  • Икономически изследвания (3)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

Бакалавър Програми в Икономически изследвания Икономика Поведенческа икономика

Дипломите по поведенческа икономика стават все по-популярни, тъй като все повече хора признават стойността на разбирането как човешкото поведение влияе върху икономическите решения. Със степен по поведенческа икономика можете да придобиете представа за това как хората вземат решения и как тези решения влияят на икономиката.

Учебната програма по поведенческа икономика обикновено обхваща теми като вземане на решения при несигурност, ограничена рационалност, евристика и пристрастия, теория на игрите, теория на перспективите и експериментални методи. Той също така включва теми от традиционната икономика като микроикономика, макроикономика и иконометрия.

Степента по поведенческа икономика отваря възможности за кариера в областта на финансите, маркетинга, публичната политика, консултациите, научните изследвания и академичните среди. Можете да работите като икономист, финансов анализатор или консултант, помагайки на организациите да разберат поведението на потребителите, да разработят ефективни стратегии и да създадат политики, които отчитат човешките пристрастия.

Готови ли сте да изследвате вълнуващия свят на поведенческата икономика? Разгледайте програмите по-долу и направете първата стъпка към възнаграждаваща кариера в разбирането и повлияването на човешкото поведение.

Степента „бакалавър“ се присъжда на студенти, след като те успешно завършват съответна серия предмети и дисциплини, които се предлагат в рамките на една програма в университет или колеж. Обучението обикновено продължава от три до седем години, в течението на това време студентите придобиват специализация в определена насока.