Свържете се директно с училищата - Сравнете 2 Бакалавър в Управление на развитието 2023/2024

2 Бакалавър Програми в Управление на развитието 2023/2024

Преглед

Какво е управление на развитието?
Управлението на развитието е процесът на планиране, насочване и контролиране на развитието на продукти, услуги или системи на една организация. То включва координиране и интегриране на всички дейности, свързани с разработването на нови или подобрени продукти, услуги или системи. Целта на управлението на разработката е да гарантира, че продуктите, услугите или системите на организацията са разработени по навременен и рентабилен начин, който отговаря на нуждите на клиентите или клиентите на организацията.

Какво мога да правя със степен по управление на развитието?
Има много възможности за кариера за тези с диплома по управление на развитието. Ролите за управление на развитието включват мениджър на проекти, продуктов мениджър, програмен мениджър, бизнес анализатор и технически писател. С диплома по управление на развитието вие ще имате необходимите умения и знания за успешно планиране, координиране и надзор на разработването на нови продукти, услуги или системи.

Защо да изучавате Управление на развитието?
Изучавайки управление на развитието, студентите се научават как успешно да управляват процеса на развитие от началото до края. Това включва обучение как да се идентифицират нуждите на клиентите или клиентите на дадена организация, да се създаде план за развитие, който отговаря на тези нужди, и да се изпълнява и наблюдава напредъкът на плана. Изучаването на управление на развитието може също да помогне на студентите да разберат различните етапи на разработване на продукта, от идеята и дизайна до производството и пускането на пазара. Това знание е от съществено значение за тези, които искат да работят на позиции за управление на проекти, управление на продукти или управление на програми.

Видове степени за управление на развитието
Има различни степени за управление на развитието, налични както на бакалавърско, така и на висше ниво. Тези програми могат да предоставят на студентите умения и знания, необходими за преследване на кариера в управлението на развитието. Бакалавърските степени по управление на развитието обикновено обхващат теми като управление на проекти, бизнес администрация и финанси. Дипломите по управление на развитието често позволяват на студентите да се специализират в определена област, като разработване на продукти или бизнес администрация.

Степента „бакалавър“ се присъжда на студенти, след като те успешно завършват съответна серия предмети и дисциплини, които се предлагат в рамките на една програма в университет или колеж. Обучението обикновено продължава от три до седем години, в течението на това време студентите придобиват специализация в определена насока.

Научете повече

Филтри

 • Бакалавър
 • Бакалавърска програма по естествени науки (BSc)
 • Бакалавърска програма по изкуство (BA)
 • Бакалавърска програма по бизнес администрация (BBA)
 • Управленски науки
 • Управление на развитието
Области на обучение
 • Управленски науки (2)
  • Назад към основната категория
  Местоположения
  Намерете още местоположения
  Тип степен
  Продължителност
  Темпо на обучение
  Езикознание
  Езикознание
  Формат на обучение