Pontificia Universidad Católica Argentina

Представление

Прочетете официалното описание

знаме

Мисията на нашата университет

Църквата насърчава с подновена сила неотложната мисия на евангелизация култура и култури. Папския католически университет Аржентина, съставена от епископата на Аржентина като корпоративна обществена каноничен, тя самата признава привилегирован инструмент в тази евангелизация усилия, според ясните учения на Ватикана II, Кодекса на каноническото право, Конституцията Апостолическия "Ex Corde Ecclesiae" и указа на Епископската конференция Аржентина за регулиране на прилагането му, документът "Присъствие на Църквата в University и University култура", наред с други съдебните документи.

Мисията на Университета е непрекъснат стремеж към истината чрез научни изследвания, консервация и комуникация на човешкото познание за доброто на обществото (Ex Corde Ecclesiae, 30), в рамките на академични постижения, лидерство в областта на знанието и ангажимент към обществото.

В същото време, в университета, като католик, проучвания и учения трябва да изпълняват и преподават в светлината на вярата, че е, признаване на откритата истина, така че дейността се ръководи и вдъхновен от тази истина, намерени в Свещеното Писание и Предание, с ръководството на Magisterium на Църквата от божествена институция, е неговият шедьовър и попечителство (ECE 27). Ето защо, католическата вяра прониква:

  • научните изследвания и обучението,
  • на обучението на членовете на университетската общност и
  • мисията на обслужване и ангажимент към обществото и църквата.

Университетът организира обучение и цялостно обучение за подготовка на младите хора и всички, които са с висше призвание, в конкретната работа на културата, научните изследвания, Министерството на висшето обучение и упражняване на свободни професии, медицински сестри за насърчаване както на тяхната техническа и научна компетентност, професионално, художествено или, както е в университетската култура и по-висока, което го прави в състояние да упражнява професията си с компетентност и права католическата смисъл на неговите задължения и по този начин да играе роля в dirigencial общество.

За своя собствена идентичност, Католическия университет трябва да даде адекватен отговор на сериозните съвременни проблеми, особено в Аржентина и регионална реалност в комплекс областта на съвременната интелектуална култура, откриване, разкрити от Бог Питане Word, мандат и препитание.

Университетът се стреми да постигне "присъствие, така да се каже, обществена, постоянно и всеобщо на християнската мисъл в никакви усилия за насърчаване на висока култура, а също и да се образуват велики мъже за знания, готови да изпълняват функции на отговорност в обществото и да станем свидетели на вярата си в света "(Ватикан II, Gravissimum Educationis, п. 10).

Като зависима институция на Епископската конференция на Аржентина, Католическия университет Аржентина, тъй като той в крайна сметка беше поискано от епархийските владици, до размера на своите възможности и в съответствие с канона и гражданското право, можете да създадете факултети в цялата страна, записан условия смисленост и академична и икономическа целесъобразност на всеки един проект.

За всичко това, тя трябва да бъде като автентична общност, т.е. човешкото пространство енергитизират чрез вяра, която осигурява балансирана и неразделна развитие на личността.

В своята мисия, Университета е анимиран от мисионер евангелски дух на откритост и плурализъм. Ето защо трябва да предостави на областта, където се насърчава диалога между вярващи и невярващи, без да се жертва истината, в повечето благотворителност.

Накратко, Католическия университет Аржентина трябва да осигури цялостно обучение за извършване на синтеза на високи постижения в професионалната сфера и социалната ангажираност от хуманистична-християнски мироглед.

знаме

Цели и насоки за действие

Цели:

UCA възнамерява да отговори на предизвикателствата на съвременния свят, допринасящи това, което е правилно от гледна точка на:

Университет: Работа чрез научни изследвания, преподаване на мисълта и служба на човека.

За да направи това, той насърчава разглеждането на реалността с методите на различните дисциплини и ги интегрира в необходимия диалог между вяра и разум. Такава вмъква в науката интеграция не е само епистемологична въпрос, е фундаментално за вмъкване в реалност.

Постоянното търсене на качество и високи постижения от академична гледна точка осигурява обучението на специалисти, способни, от учители, желаещи да подобрят и непрекъснато се обновява и Извежда изследвания, за да се намерят решения на проблемите на страната.

католическиКато такъв, той се стреми да запази своята идентичност и поддържане на живо присъствие на Църквата и нейното послание за спасение в колежа и култура. Закон според християнските ценности, преведени на етичен режим на отнасяща означава ангажимент, че се придобива за живота и проекти лично и социално. Католически университет е отворен университет, който се стреми богата на разнообразие и уважение диалог, който се опитва да формира не само ефективен професионалист, който осигурява технически решения на проблемите на общността, но също така и за гражданите и честен лидер.

Аржентина: Предлага се да се отговори на нуждите на хората днес, с видими вложка лице в страната и по света. Университетът трябва да присъства в най-различни области, предлагащи отговори от преподаването, изследванията и отразяването и никога не губи от поглед те идват истинския смисъл, когато те могат да бъдат приложени към специфични предизвикателства.

знаме

Линии на действие:

За да изпълни мисията си, Католическия университет в Аржентина, в рамките на проекта Институционално 2001-2006, той е поставил няколко линии на действие, сред които са:

  • Мисията на университета е да жизнено проникне цялата структура и отразени във всеки от своите дейности, така че да се конституира като център за висше образование, в съответствие с най-строгите концепция за истински университет, от изследователски екипи, учебни и отлични услуги се състоят от професори и учени, квалифицирани да подготвят младите хора да упражняват своята професия с компетентност и права католическата чувство за дълг.
  • Диалогът между науката и вярата, идентифициран като приоритет от Църквата, е като в целия университет, преди всичко, в рамките на обичайната практика на преподаване и научни изследвания, както и чрез конкретни действия, които насърчават ефективното интегриране на знания. По-специално, курсове, конференции, семинари и научни изследвания, те ще бъдат насърчавани главно чрез Института за интеграция на знанието и всеки от факултетите. Факултетите по богословие и философия трябва да играе ключова роля в тази област.
  • Философските и богословски дисциплини трябва да се изпълняват и съчленени във връзка с конкретните дисциплини, така че те да отговорят на единството на знанието и цялостно обучение на студента. Те ще бъдат представени в учебните програми на различни раси, така че те са действително обучение. По повод на подновяването на учебната програма, на Института по култура и университет разширение ще формира комисия, която да проучи този въпрос и да се повиши своите заключения на Съвета.
  • За създаването на истинско университетската общност са насърчавани срещи и духовни, пасторални, културни, социални и развлекателни дейности за ученици, учители, възпитаници, мениджъри и административен персонал. Специално внимание заслужава интеграцията на студенти, които учат в централата на Федерална столица и от вътрешността на страната. За тази цел той трябва да се стреми към обединени действия на Института за Апостолически Екшън и академични звена, особено през пазители на ранните години на проучване и проектиране на общите интеграционни дейности, като например създаването на курсове, на дейности на културен център на университета, и т.н.
  • Спорт и артистични дейности, ще бъдат насърчавани като ценни инструменти за неразделна развитие на човека и интеграцията на университетската общност.

Места

Буенос Айрес

Address
Av. Alicia Moreau de Justo 1300
C1107AAZ Буенос Айрес, Буенос Айрес, Аржентина

Програми

Това училище също предлага: