University of Belgrano

Представление

Прочетете официалното описание

1

История и Current

Кратка история

Университет на Белграно е създаден от доктор Авелино Порто на 11 септември 1964 г. в съответствие с правото на No. 14557 влязло в сила през 1958 г., който регламентира дейността на частните университети в Аржентина.

Този закон гласи:

  • Че частните университети са създадени като юридически лица с нестопанска цел, и
  • Преди да достигне до окончателното разрешение да работят, трябва да преминат пълен курс на обучение за кариера изучавани в създаването и кредитирани задоволително академично качество.

В момента частните университети се уреждат от Закон 24521, издаден на 20 юли 1995 г., който поддържа задълженията споменати и също изрично предвижда:

  • Академик и институционална автономия.
  • Случаите на самооценка и външно оценяване, последното на Националната комисия за Университет за оценяване и акредитация (CoNEAU) или с частен оценяване и акредитация агенции, призната от Министерството на културата и образованието, проведени.

Първата му седалище е в Сукре и Креймър, в това, което по това време е бил известен като "град на Белграно". Тя стартира своята дейност с 90 ученици, 28 учители и един служител.

Консултациите, проведени от Министерството на културата и образованието в националните академии на съответните дисциплини, преподавани в университета и водещите експерти по всяка установили, че на 26 януари 1970 г. председателят на нацията, предоставена на университет на Белграно окончателното разрешение за експлоатация.

Първоначалната му структура е организирана в четири факултета: Адвокатски и социални науки, хуманитарни науки, икономика и архитектура.

В момента, в Университета на Белграно има факултетите по архитектура и планиране, законност и социални науки, икономика, хуманитарни науки, инженерство, информационни технологии, аграрни науки, езици и външни изследвания, здравни науки, природни науки и изследвания Разстояние; и четири магистърски академични звена: Факултет по минете проучвания, Graduate School на бизнес, Висше училище по право и отдел на следдипломно обучение и продължаващо обучение.

основополагащите принципи

Пет принципи ръководят университет живота на институцията от самото му създаване:

  1. Автономия: пълна независимост от политически, бизнес, религиозни или културни групи. Учебните програми макар и подлежат на одобрение от Министерството на културата и образованието са в резултат на отражение, национален и международен опит и взаимодействие в обществото;
  2. Плурализмът: академични, политически и религиозен. Университетът само изисква да се вземат за академичната съжителство стандарти, спазването на неговите принципи и интелектуалната строгост при лечението на всички субекти;
  3. Икуменизма: университетската общност е дом на всички религиозни вярвания и отхвърля всяка форма на дискриминация в това отношение;
  4. Републиканизъм: University система за поддържане на живота, които се базират единствено на Конституцията и идеите, които подкрепят това ;
  5. Социално взаимозависимост има за цел да генерира връзки, които се интегрират институцията с производствения сектор в частност и обществото като цяло.

Университет на Белграно и чуждестранни студенти

Икономически, културен, научен и дори спорта глобализацията Неоспорим факт е, че времето ни дава отличителен профил. В Аржентина, Университета на Белграно е пионер в насърчаването и насърчаване на международната мобилност на студенти.

Ние имаме повече от сто и седемдесет международните споразумения за мобилност с университети в Европа, Северна Америка, Южна Америка, Азия и Океания. Получихме повече от 2500 студенти годишно. По този начин, в Университета на Белграно осигури конкурентно образование, подходящо за развитието на най-важните академични центрове в света.

Двойни споразумения степен или Академик сътрудничество с признати университети в Германия, Испания, Франция, Италия и Съединените щати могат да получат диплома или завършил степен в UB и в тези институции.

Консолидацията и разширяването на американската мрежа Латинска на Университета за сътрудничество, в който Университета на Белграно има водеща роля, казва нарастващата проекция, че институцията има в Латинска Америка контекста. Нашата програма на аржентинския и латиноамерикански изследвания, който предлага богата гама от курсове по английски и испански език, е специално проектирана за чуждестранни студенти.

За повече информация посетете сайта на международни студенти от UB.

Места

Програми

Това училище също предлага: