Plymouth College of Art

Представление

Прочетете официалното описание

Кои сме ние

Основана през 1856 г., Plymouth College of Art е школа по изкуства, ръководена от художници и дизайнери за художници и дизайнери.

Ние сме дом на динамична, междудисциплинарна общност от създатели и мислители, за които правенето е толкова важно, колкото четенето и писането и където целта на ученето е неделима от тази на живота ви. Място за правене на неща и правене на нещата. За да направите разлика.

В какво вярваме: На живо. Направете. Продължавайте да създавате

Вярваме, че висококачественото образование за живот в съвременната художествена практика е творческият катализатор за лична, професионална и културна трансформация.

Социалната справедливост, чрез въздействието на общността и социалната мобилност и творческото обучение, чрез педагогическите иновации, са част от нашето ДНК и в основата на всичко, което правим.

Ние предоставяме платформа, тигел, пространство, където хората се събират, изследват нови хоризонти и раздвижват границите на творческата практика.

Заедно си представяме, експериментираме, мислим, учим, правим нещата и правим нещата. Каквото и да искате да направите, където и да искате да отидете, пътуването започва тук и никога не спира.

Десет предложения

  • Правенето е толкова важно, колкото четенето и писането, както и науката и математиката.
  • Правенето идва преди да знаем.
  • Изкуството не е "за" живота, а за живота.
  • Целта на обучението е неделима от тази на живота на живота ви.
  • В художественото образование обучаемият няма „предмет“ да се крие зад себе си.
  • Целенасоченото обучение създава агенция, а не зависимост, в учащия.
  • Пространството на обучение предлага или оттегля възможността за учене.
  • Пространството не може да съдържа енергия, енергията създава пространство.
  • Като ученик, като художник, вашата идентичност ще идва от хоризонта, а не от граничната линия.
  • Какво е вашето предложение?

Пространства за правене

Работната ни среда е широко разглеждана като една от най-богатите и разнообразни екосистеми от материали, технологии, процеси, практики, форми на изкуство и идеи, които ще намерите под формата на художествен колеж.

Във време, когато другите стесняват обхвата и екологията на техните учебни среди, ние инвестирахме сериозно както в цифрови, така и в аналогови измерения - защото вярваме, че пространството на обучение предлага или оттегля възможността за учене.

Прави разлика

Ние сме ангажирани да направим разлика във всичко, което правим.

В отговор на продължаващия стремеж за маргинализиране на творческите изкуства в масовото образование във Великобритания, ние основахме Plymouth School of Creative Arts и построихме Червената къща в област на град със значителни социални и икономически лишения. Заедно ние изграждаме прогресивен континуум на творческото обучение и практика, простиращ се от ранните години до магистърското следдипломно обучение, научни изследвания и професионална практика.

През 2016 г. Plymouth College of Art беше класиран в най-добрите петнадесет институции за висше образование в страната за това, че имат най-високо ниво на женско членство в управителните органи.

"Целият обект на истинското образование е да накараме хората ... не просто да се научат, а да обичат знанието - не просто справедливо, а глад и жажда след справедливост."

- Джон Рускин, Короната на дивите маслини: Четири лекции за промишлеността и войната (1882 г.)

През 2016/17 г. Plymouth College of Art имаше най-висок процент от Югоизточния, Югозападния и Лондонския участник на пълен работен ден на възраст под 21 години, които влизат във висшето образование за първи път от квартали с ниско ниво участие във висшето образование.

През 2017 г. бяхме отличени със Златна марка Social Enterprise за нашия системен ангажимент за ангажираност на общността и за създаване на положителни социални промени. И през 2018 г. бяхме класирани като пети от висшите учебни заведения във Великобритания по класово равенство и достъп до висше образование.

През 2018 г. създадохме бизнес за производство на мода, Makers HQ, като компания по интереси на общността (CIC) в партньорство с Millfields Trust, за да стимулираме регенерирането на общността, да увеличим задържането на висококвалифицирани висшисти и да възвърнем сектора на производството на мода в рамките на Юг Уест.

138563_pexels-photo-2559741.jpeg

Плимут: град на творчеството

Разположен на брега на Девън в югозападната част на Англия, Плимът е океанският град на Великобритания. С красива брегова линия и пристанище, включващо прекрасно реставрирана лидо от арт деко 1935 г. и много зашеметяваща околност, нашият процъфтяващ град предлага богато вдъхновение, заедно с жизнената култура и събития от световна класа на над 35 000 студенти.

Има нещо специално в начина, по който музиката, изкуството и филмите се смесват в Плимът. И ние участваме активно в проект за създаване на между поколенията, който превръща града в регионална столица на визуалните изкуства - отразена в инвестициите от Arts Council England.

В местата за съвременно изкуство като KARST се помещават иновативни изложби и резиденции за съвременно изкуство, докато колежът разполага със собствена утвърдена галерия и Plymouth Arts Cinema, независимо кино арт.

Ще намерите места за музика на живо, където можете да хванете местни и гастроли на групи, както и творчески общности „Направи си сам“ и компании за интереси на обществото, които изникват из целия град. Проектът за възстановяване на пазарната зала на Devonport в размер на 7,2 милиона британски лири, ръководен от Организацията за истински идеи, има за цел да създаде дигитален център за изкуства, обществена дейност и предприятие, създавайки работни места и възможности.

Градът играе домакин на големи изложби, включително British Art Show 7 (с British Art Show 9, за да се върне в Плимут през 2021 г.), We People People the Work, Rebel Film Festival и The Atlantic Project, които ще доведат международно известни артисти, включително Ryoji Ikeda , Колектив от посткоммодиите, Киара Филипс и Мат Стоукс в града със специално поръчани инсталации, специфични за сайта.

Наред с много обичаните творчески пространства в града наскоро се отвори множество новоразработени центрове за изкуства и предприемачество.

Кутията е новият дом за музеите и градските архиви на Плимут, като възстановяването на стойност 40 милиона лири ще бъде открито през 2020 г. със седем мащабни постоянни галерии, включително колекции от архива на филма и телевизията в Югозапад.

Междувременно Ocean Studios в историческия кралски Уилям Ярд предлага Плимут предлага съвместни съоръжения, резиденции и работилници на открито пространство и вече е дом на богатство от креативни, независими бизнеси - от екранистически семинари до съвременни бижутери.

Артистичният дух на Плимут свети и в Theatre Royal, най-големият и най-посещаван регионален продуцентски театър във Великобритания. Връзката ни с театъра предоставя възможности за сътрудничество и опит в индустрията - в момента той е мястото за нашата церемония по дипломиране.

Plymouth Pavilions рисува най-големите имена в музиката и комедията и целият град се забърква с MTV Presents Ocean City Sounds, ежегоден музикален фестивал, привличащ харесванията на Clean Bandit, Rudimental и Charli XCX - за да назовем няколко.

Отвъд Плимут

Само на един хвърлей разстояние са едни от най-красивите брегове на Югозапад, мочурища и праисторически гори, както и вълнуващи креативни центрове, където можете да откриете независими магазини и кафенета, изложбени пространства и други.

Близкият градски пазар Тотнес е дом на изключителни магазини за реколта и еклектични звукозаписни магазини - идеалната дестинация за ден в сърфиране по пазари, галерии и пазаруване.

Награденият фотограф Никола Уайт прегърна Дартмур по време на следването си в Plymouth College of Art .

На по-малко от час проект Eden е най-голямата закрита тропическа гора в света и играе домакин на Eden Sessions всяко лято, където артисти, включително Björk, Muse, Massive Attack и PJ Harvey, играят интимни шоута в тази спираща дъха обстановка.

Малко по-нататък в Корнуол и ще намерите малкото градче Сейнт Айвс. Сгушен в хълм и с изглед към Атлантическия океан, Сейнт Ивс е дом на Тейт Сейнт Айвс, празнувайки артистичните връзки на града, който е бил дестинация за художници от викториански времена. Известни имена, свързани с града, варират от Марк Ротко до Барбара Хепуърт - задължително посещение, докато учите в Plymouth College of Art .

Винаги сме обичали града си, но напоследък има още по-голямо бръмчене на мястото от обикновено. Елате и разберете сами.

Места

Плимут

Address
Plymouth College of Art,
Tavistock Place

PL4 8AT Плимут, Англия, Великобритания