University of York

Представление

Прочетете официалното описание

За университета

Основан на принципите на върхови постижения, равенство и възможности за всички, University of York отвори през 1963 г. само 230 студенти. Оттогава ние се превърнахме в един от водещите световни университети, създавайки репутация на академична централа, където ясният фокус върху върховите постижения гарантира национално и международно признание наред с по-дълго утвърдени институции.

Академични постижения

Член на елитната група Russell на университетите, ние сме динамичен, интензивен за изследване университет, ангажиран с развитието на животоспасяващи открития и нови технологии за справяне с някои от най-належащите глобални предизвикателства.

Вече има над 30 академични катедри и изследователски центрове, а студентското тяло се разшири до над 18 000.

Университетската стратегия

През 2014 г., след консултация с целия персонал и студенти, заместник-канцлерът Коен Ламбертс ръководи разработването на нова университетска стратегия. Тази стратегия ще ръководи и информира нашите дейности до 2020 г.

Основни цели

  1. Да бъде световен лидер в научните изследвания
  2. Да предложи изключителни преподаване и учене
  3. Да предложим на всички наши ученици изключително и ценно преживяване

Подкрепящи цели

  1. Да бъде достатъчно голям, за да бъде отличен, устойчив и финансово устойчив
  2. Да се организира по най-ефикасния и ефективен начин
  3. Да работим ефективно с други организации и заинтересовани страни

Награди и постижения

University of York е една от историите за успех във висшето образование във Великобритания. От основаването си през 1963 г. ние се насочихме към постоянно високото класиране във Великобритания и сме един от едва шестте следвоенни университети, които са се появили в световната топ 100.119039_photo-1460518451285-97b6aa326961.jpg

Кампусът и градът

Разположен на пешеходно разстояние от центъра на Йорк, нашият безопасен и атрактивен кампус Хеслингтън е дом на нашите девет колежи и повечето от нашите отдели. Имаме и няколко отдела, разположени в центъра на града в историческото имение на крал.

През последните години разширяването на нашия кампус в размер на 500 милиона британски лири беше открито на седем нови сгради, увеличавайки капацитета ни за студентски номера и предоставяйки повече съоръжения от световна класа за 21 век. Устойчивостта играе ключова роля в това амбициозно развитие.

Как се управлява университетът

Когато описвате как се управлява Университетът, е важно да се разбере, че има разлика между това как се управлява и как се управлява.

управление

Всички университети имат ръководен орган, който е отговорен за надзора върху тяхната дейност, определяне на бъдещото им направление и наблюдение на напредъка спрямо стратегическите амбиции. Управляващ орган на университета е Съветът.

Съветът е отговорен и за това да гарантираме, че оставаме финансово устойчиви и че изпълняваме законовите си задължения. Той взема окончателно решение по въпроси, които имат значително влияние върху университета

управление

Докато Съветът поема ролята на орган за наблюдение и надзор, той делегира оперативното управление на университета на изпълняващия длъжността заместник-канцлер и президент.

Изпълняващият длъжността вице-канцлер и президент поема своите отговорности с подкрепата на своите старши колеги, които се срещат два пъти месечно като изпълнителен съвет на университета.

Места

Йорк

Address
University of York York YO10 5DD
Йорк, Англия, Великобритания