Прочетете официалното описание

Universidad Francisco Marroquín, известен също като акроним UFM, е частен и светски университет в Гватемала Сити, Гватемала. Тя е основана през август 1971 г. около философията на либертарианството.

Според икономист Милтън Фридман, той е "един от водещите университети в Латинска Америка".

Нашата цел беше да проучим и разпространим етичните, икономическите и правните принципи на свободното общество. Бяхме убедени, че в дългосрочен план идеите управляват; че ако страната ни се радва на мирен просперитет, без натиск от идеологически групи, е необходимо достатъчно влиятелни хора ясно да разберат организацията на свободното общество и така да получат убеждението и смелостта да я защитават.

Amigos em campus universitárioNaassom Azevedo / Unsplash

мисия

Нашата мисия е да преподаваме и разпространяваме етичните, правните и икономическите принципи на обществото на свободните и отговорни хора.

ценности

истина

Истината е необходимо и жизненоважно средство за постигане на добро

свобода

Само в свободата човек може да преследва щастието си, да носи отговорност и да действа морално.

правосъдие

Правосъдието е да разпознава всеки човек като свой.

добродетели

116101_Virtudes.jpg

Академични върхови постижения

дефиниция

 • Под „превъзходство” разбираме по-високо качество, което прави хората или нещата заслужаващи изключителна оценка или уважение. А за "академичните постижения" качеството на идеите, принципите и действията на онези, които като професори или студенти обикновено се поставят над обикновения материал и рутинно изпълнение на своя дълг, представляват жив пример за последователен живот за всички. Разбраните по този начин върхови постижения са възможни само в рамките на свободата, компетентността и уважението.
 • Академичните постижения трябва да бъдат спечелени и защитени по професионален начин. По същия начин тя може да бъде замислена само като резултат от упорити усилия и понякога болезнени отречения, които са от съществено значение за отваряне на нови пропуски и пътища в областта на знанието.
 • Институция, която се стреми към академични постижения се демонстрира и акредитира чрез емулаторите и имитаторите, които вдъхновява през годините.
 • Човек, който се стреми към съвършенство, никога не може да бъде реализиран като такъв, ако във всеки случай той не изисква непрекъснато себе си повече от останалите.

Превъзходство на професора

 • Академичните постижения на учителя предполагат дистанционна подготовка (подкрепена от неговите пълномощия) и тясна подготовка (състояща се в внимателна и ежедневна подготовка на всеки предмет и на всеки клас), за да предоставят щедро на служителите си опит като учен и педагог, неговия ентусиазъм по темата, която той придава, и неговото твърдо, учтиво и персонално внимание към всеки един от тях.
 • Тя също така включва яснота и съгласуваност в идеите, които се опитва да предаде, познаване на конкретната ситуация на учениците, разпознаване за избор, възлагане и приоритизиране на задачите, дискретност при търсенето и предлагане на най-уместните четения.
 • Яснотата на експозицията не трябва да се договаря, а да се предоставя на учениците в жест на рицарство и учтивост.
 • Това, което отличава учителя като марка, е желанието му за непрекъснато лично подобрение във всичко, което мисли, казва, прави и учи.

Превъзходство на учениците

 • Силата и постоянството на образователната институция се основава на обучението на учениците, което тя избира внимателно, като се вземат предвид, наред с други фактори, неговите академични способности и капацитет за лидерство.
 • Учебните постижения на учениците се проявяват в интелектуалното им любопитство, тяхната дисциплина, свързана с използването на тяхното време на обучение и посещаемостта им в класове, способността им да се откажат от вкусовете, удовлетворението и непосредствените успехи, отглеждането на добродетели и фундаментални ценности, богатството и подбора на неговия лексикон вътре и извън класната стая, способността му да използва своевременно ресурсите, предоставени на негово разположение.
 • Това предполага разумен баланс и приспособени към реалността на ученика, между хуманистичните изследвания, интернализирани по време на предишните проучвания, изправени към доброто му представяне като гражданин, баща или майка на утрешното семейство и овладяването на ключовите техники в избрания академичен бранш.
 • Учебните постижения на студентите са в основата на неговия успех в професионалната област и ще бъдат отразени в степента, получена в резултат на неговите усилия. Превъзходството на професионалистите произтича от идеалната комбинация от ценности и принципи, които ръководят живота на всеки човек на благосъстоянието, и от тяхното актуализиране в предпочитаната от тях специализация (ако приемем, че всеки един от тях е по-добър в това, което те най-много харесва му)

Те трябва да се разбират като прешлени на академичното превъзходство на ученика:

 • Неговата способност да наблюдава, абстрахира и заключва логически, и да изразява ясно и точно, с думи и в писмена форма, своите идеи и убеждения.
 • Вашето желание да продължите да разширявате знанията си сами.
 • Спокойствието на съзнанието му по време на разпитването или опровергаването на позициите на другите и отстояването на собствените им.
 • Способността му да се учудва на ежедневните събития.
 • Неговата склонност да чете, слуша, говори и пише с критичен смисъл и в същото време осъзнава границите на човешката способност да разбере себе си и да разбере другите.
 • Нейната решимост да си представи реалността, различна от представянето й и как са я привикнали да я вижда.
 • Способността им да приложат на практика специализирани и технически знания и да развият уменията и способностите, необходими за упражняване на стопанска дейност.
 • Неговата упоритост в преследването, правенето и разпространението на доброто, знаейки, че ще трябва да остане бдителна за собствената си свобода и лице, с разумна смелост, рисковете, свързани с всяко човешко предизвикателство.
 • Краят на всеки образователен процес е формирането на хора, които знаят как да поемат ангажименти и да се възползват от възможностите, без да позволяват или позволяват на никого да подкопава тяхното достойнство.

Програми с обучение на:
 • испански

Това училище също предлага:

Бакалавриат

Universidad Francisco Marroquin

Бизнес инженеринг в UFM е единствената програма, която ви позволява да се фокусирате върху интересите си чрез методология, базирана на практически проекти. Вие ще бъдете ... [+]

Безплатни за създаване на решения

Бизнес инженеринг в UFM е единствената програма, която ви позволява да се фокусирате върху интересите си чрез методология, базирана на практически проекти. Вие ще бъдете водеща професионална промяна, креативност, предприемач и новатор par excellence, който открива възможности и оптимизира процесите.

Промяна на лидера

Ще можете да интегрирате знанията и инструментите на технологиите, инженеринга и бизнеса и ще бъдете готови да се конкурирате успешно в глобалната икономика.... [-]

Гватемала Гватемала Сити
Януари 2020
испански
Редовно обучение
8 семестри
Кампус
Научете повече на английски
Universidad Francisco Marroquin

Икономиката е за решаването на проблеми и подобряването на живота на хората, опитите да разберат как се държат хората, а в Училището за икономически науки на UFM кариерат ... [+]

Икономиката е за решаването на проблеми и подобряването на живота на хората, опитите да разберат как се държат хората, а в Училището за икономически науки на UFM кариерата е създадена да разбира сложни явления, от етични, правни принципи и икономически, които поддържат общество на свободни и отговорни хора.

Университетът Франсиско Марокин наскоро бе изтъкнат като най-доброто място в света за изучаване на свободна пазарна икономика, заемайки първото място в списъка ТОП ПЕТИ МЕСТА ЗА ИЗСЛЕДВАНЕ НА КЛАСИЧЕСКА ИКОНОМИКА.... [-]

Гватемала Гватемала Сити
Януари 2020
испански
Редовно обучение
4 години
Кампус
Научете повече на английски
Universidad Francisco Marroquin

Инженеринг по компютърни науки във Факултета по икономика на университета Франсиско Марокин, улеснява студентите да развиват своите лични проекти, както технологични, так ... [+]

Свободно да развивате идеите си

Инженеринг по компютърни науки във Факултета по икономика на университета Франсиско Марокин, улеснява студентите да развиват своите лични проекти, както технологични, така и бизнес, предлагайки насоки, наставничество и практика на всяка стъпка от кариерата.

Инженер по компютърни науки

Въвежда иновации на пазара и обществото, чрез създаване, проектиране и внедряване на технологични решения за предизвикателства и възможности, с бизнес визия. Създава стойност и подобрява живота на хората.... [-]

Гватемала Гватемала Сити
Януари 2020
испански
Редовно обучение
8 семестри
Кампус
Научете повече на английски
Universidad Francisco Marroquin

Предприемачеството е нова кариера на Факултета по икономически науки на UFM, фокусирана върху предприемачеството и бизнеса. Той предлага традиционните силни страни на фак ... [+]

Защо безплатно?

Свободата е това, което ни кара да правим това, което правим.

Да бъдеш свободен ни позволява да имаме идеи, да създаваме, да вземаме решения. С свобода можем да се учим, да поставяме под въпрос всичко, което ни заобикаля. Да бъдеш свободен ни кара да мислим големи, да преследваме нашите интереси, да започнем нов път, да се разширяваме, да се развиваме. Да бъдеш свободен ни вдъхновява да водим, да влияем.... [-]

Гватемала Гватемала Сити
Януари 2020
испански
Редовно обучение
8 семестри
Кампус
Научете повече на английски