Прочетете официалното описание

За Bard College Berlin

Bard College Berlin е акредитиран немско-американски университет, който предлага интензивно, трансдисциплинарно образование в областта на хуманитарните и социалните науки. Студентското тяло е силно международно и разнообразно по отношение на география, култура, клас и икономически произход и се среща с преподаватели в малки семинари, преподавани на английски език. Акцент върху критичното мислене, интелектуалната амбиция, креативността и връзката между живота в и извън класната стая е основна характеристика. Квалифициращите се студенти могат да спечелят както американска, така и немска бакалавърска степен.

119436_GermanClass_IrinaStelea.jpg

Именно поставяйки „големите въпроси”, които се повтарят във времето и като дава на младите хора умения, необходими за разбирането и отговора им в диалог и по отношение на съвременните предизвикателства, Bard College Berlin дава възможност за личен процъфтяване и подготвя своите студенти да дадат своя принос към споделено глобално бъдеще.

Разположен в политическия, икономическия и артистичния център на Европа, където глобалните икономически политики и мерки за миграцията и сигурността се обсъждат и тестват и където изкуствата намират най-разнообразния си и експериментален израз, Bard College Berlin е в уникална позиция да предложи своето студентите насочват излагането на актуални политически, социални и културни развития чрез семинари и дейности, вкоренени в града. Програма за стаж предоставя възможности за придобиване на трудов опит в широк спектър от области, като изкуствата, правата на човека, издателската дейност, градското планиране, стартирането на технологии и образованието.

Този двукратен фокус на Бард на специализирано изследване на интелектуалното наследство с непрекъсната значимост и прилагането на идеи в „реалния живот“ чрез локално проучване, художествена практика, публичен дебат и програми за граждански ангажименти, подготви възпитаници на Bard College Berlin за творчество решаване на проблеми и успешно сътрудничество в публичния и частния сектор на местно, национално и международно ниво. В резултат на това те успяха да продължат кариера в области като международни отношения, публична политика, образование, журналистика и изкуства, както и следдипломно обучение в най-известните университети в света.

Образователна мисия

Bard College Berlin е основан с цел да върне семинарното преподаване в малки групи и междудисциплинарното бакалавърско образование по либерални изкуства на най-високите нива на европейския университетски контекст, откъдето е възникнал за първи път. Двустепенните програми, които Bard College Berlin предлага, са базирани на принципа, че специализираното изучаване на отделни дисциплини трябва да продължи на базата на широко и задълбочено познаване на интелектуалните традиции и основните дебати, творби и трансформации, които ги оживяват. Академичната линия на „социалната мисъл“, която има своите корени в следвоенна Германия и в Съединените щати, се ангажира да изследва основните иновации на човешкия живот и култура в рамките на техните социални и политически детермини. Основните курсове по интелектуална история на Bard College Berlin пряко отразяват този ангажимент, но той е и водещ идеал за програмите като цяло.

119438_Screenshot_1.png

Хуманитарни науки, изкуства и социална мисъл

Бакалавърската степен на Bard College Berlin по хуманитарни науки, изкуства и социална мисъл изследва основните области на хуманитарните науки (философия, литература, филмознание, политическа теория, история на изкуството) по отношение на тяхното интердисциплинарно развитие. Степента обхваща възможността да се свържат практикуващите изкуства (театрални и студийни изкуства) с философската теоретизация на изкуството и да се разгледа общата историческа връзка между знанието, занаята и специализираната дисциплина.

Икономика, политика и социална мисъл

Bard College Berlin бакалавър по бакалавърска степен по икономика, политика и социална мисъл дава начало на обучението по социални науки, основано на историята на човешката културна промяна и размисъл. Основните методи и модели на съвременната икономика се изучават в диалог с движението на интелектуалната история и във връзка с теориите на политиката и моделите на социално функциониране.

Гражданска ангажираност

В съответствие с вярата на колежа в предоставянето на добре информирано, креативно и ангажирано образование, изучаването на социалните науки включва възможност за работа в практикуващите изкуства, преследвайки естетически, както и социално конструктивни проекти. Студентите във всички програми на Bard College Berlin се насърчават и подкрепят в стажове и граждански ангажименти. Колежът има за цел да гарантира, че едно либерално образование по изкуства култивира активно и продуктивно гражданство.

119437_Campus_InasaBibic.jpg

История на акредитацията

Bard College Berlin : Университетът за либерални изкуства е институционално акредитиран на национално ниво в Германия от Wissenschaftsrat от 20 януари 2017 г.

Колежът първо получи държавно признание от отдела за образование, младеж и наука в Сената в Берлин (Senatsverwaltung für Bildung, Jugend und Wissenschaft) в съответствие с разд. 123, ал. 1 от Закона за висшето образование на Федерална държава Берлин (Berliner Hochschulgesetz - BerlHG) през 2011 г.

Програмна акредитация за бакалавърска степен по хуманитарни науки, изкуства и социална мисъл бе предоставена от агенцията по акредитация ACQUIN през есента на 2013 г. През 2015 г. бакалавърът по икономика, политика и социална мисъл получи акредитация от ACQUIN.

Бард колеж е акредитиран чрез Комисията за висше образование на Средните щати (САЩ) и присъжда бакалавърска степен на студенти, завършили бакалавърската степен по хуманитарни науки, изкуства и социална мисъл или бакалавърска степен по икономика, политика и социална мисъл в Bard College Berlin от Държавния съвет по образование в Ню Йорк.

Програми с обучение на:
  • Английски

Това училище също предлага:

Бакалавриат

Bard College Berlin

Програмата за бакалавърска степен по икономика, политика и социална мисъл осигурява дисциплинарно обучение по икономика и политика в рамките на основна програма в областт ... [+]

Програмата за бакалавърска степен по икономика, политика и социална мисъл осигурява дисциплинарно обучение по икономика и политика в рамките на основна програма в областта на интелектуалната история, която насърчава внимателното и културно добре информирано приложение на социално-научната методология и принцип.структурасърцевина Основната програма се състои от курсове, които се занимават с някои от най-важните текстове и артефакти в културното наследство на Европа и света.специализация Всички студенти получават основополагащо обучение по основните инструменти на икономическия анализ и моделиране, както и запознаване с политическата теория и социалните и историческите изследвания. На ниво напреднали учениците избират една от следните области на концентрация:икономикаполитикаСтудентите завършват модули по сравнителни глобални въпроси, достъп до избор и вземане на решения, както и по ключови идеи, движения, методи и предизвикателства във всяка област. През цялата програма се акцентира върху усъвършенстване на писането и развиване на математически и аналитични умения.Немски език Езиковото изучаване на немски език от начинаещо до напреднало ниво е достъпно в цялата програма. Всички кандидати за бакалавърска степен по икономика, политика и социална мисъл трябва да демонстрират междинно владеене на немски език до края на втората си година.Избираеми Предлагат се избираеми в студийното изкуство (театър, танци, живопис, кино, художествена продукция), както и широк спектър от факултативи по философия, история на изкуството, литература и социална теория.Учене в чужбина (незадължително) Ученето в чужбина в Европа (чрез мрежата ERASMUS) или Съединените щати (в колежа Bard или свързаните с него програми и кампуси) и по целия свят (в рамките на Bard Network или чрез международните споразумения за обмен на Bard College Berlin... [-]
Германия Берлин
Октомври 2019
Английски
Редовно обучение
8 семестри
Кампус
Научете повече на английски
Bard College Berlin

Бакалавърската степен на Bard College Berlin по хуманитарни науки, изкуства и социална мисъл дава възможност на студентите да придобият задълбочено обучение в областта на ... [+]

Бакалавърската степен на Bard College Berlin по хуманитарни науки, изкуства и социална мисъл дава възможност на студентите да придобият задълбочено обучение в областта на хуманитарните науки, като същевременно придобиват знания за ключовите интелектуални разработки, творби и дебати, които се намират в произхода на дисциплините на социалните и природните науки и практикуващите изкуства. Основната програма се състои от курсове, които се занимават с някои от най-важните текстове и артефакти в културното наследство на Европа и света. В допълнение към основната програма, студентите избират една от следните области на концентрация: Изкуство и естетика, Етика и политика, литература и реторика.... [-]

Германия Берлин
Октомври 2019
Английски
Редовно обучение
8 семестри
Кампус
Научете повече на английски

Debate Club at Bard College Berlin

Campus Life: Barbecue

Bard College Berlin
Address
Platanenstrasse 24
13156 Берлин, Берлин, Германия
Уебсайт
Телефон
+49 30 437330