CODE University of Applied Sciences Berlin

Представление

Прочетете официалното описание

CODE е базирано в Берлин акредитиран университет по приложни науки, който предлага бакалавърски програми в областта на дигиталното разработване на продукти.

Понякога добрите идеи се нуждаят от десетилетие, за да узреят

Когато Томас Бахем - самоук инженер-инженер и дизайнер - търси програми за обучение, за да популяризира начинанията си като интернет предприемач, той беше разочарован да види, че академичният пейзаж е фокусиран предимно върху непрекъснато променящите се основни принципи на компютърните науки, вместо това на вълнуващите нови възможности на интернет и неговите възможности.

Той решава да изучава икономика в частно бизнес училище в Кьолн, където е опитен от първа ръка радикалният стремеж да се приложат академичните теории към реалния свят и личната среда за подпомагане на обучението. От двете си безплодни търсения за истинска софтуерна инженерна програма и революционния му опит в частния университет, идеята за CODE е родена: CODE ще бъде за компютърни науки, какви бизнес училища са за класически програми за икономика.

Едно десетилетие по-късно, Томас вече е основал няколко успешни стартиращи интернет. Като предприемач и работодател е открил отново и отново, че добрите софтуерни инженери, дизайнерите и продуктовите мениджъри - ключови двигатели на амбициозните цифрови компании - са рядък ресурс в Европа и Германия, особено защото класическите университетски програми рядко отговарят на изискванията за млади мъже и жени за предизвикателствата на новата икономика.

Подкрепена от академичната общност

Нашият академичен съвет ни предоставя най-новите познания в изследванията на нашата област, силна връзка с научната общност и десетилетия опит в създаването на смислени учебни среди. Те ни помагат да идентифицираме тези професори, изследователи и преподаватели, които споделят стремежа ни за отлични постижения, нашата обща мисия и подкрепят нашия образователен подход.

На мисия за укрепване на цифровите пионери на утрешния ден

CODE предлага ориентирано към проекта и базирано на предизвикателства обучение, което стимулира личностното развитие и позволява на учениците да развиват професионални компетенции, както и комуникативни и социални умения. CODE се подкрепя от две дузина от най-известните предприемачи в Германия и предоставя базиран на доходи модел на забавено обучение, за да привлече най-талантливите студенти, независимо от личния им финансов произход.

Места

Берлин

Address
Lohmühlenstr. 65
12435 Berlin Берлин, Берлин, Германия