DEKRA Hochschule für Medien

Представление

Прочетете официалното описание

DEKRA | Hochschule für Medien е признат от държавата университет, акредитиран от Wissenschaftsrat и със седалище в Берлин - Friedrichshain.

Той предлага три програми за студенти: филми и телевизия, журналистика и PR и комуникационно управление. Спектърът на възможностите за специализация е широк и варира от медиен дизайн, маркетингова комуникация и комуникационна психология до онлайн журналистика, телевизионна журналистика, умереност и PR към режисура, камера, продукция, постпродукция и аудио.

Университетът е част от мрежата на академията DEKRA, един от най-големите частни доставчици на обучение в Германия.

Практическо значение и силна мрежа

Всички курсове в DEKRA | Hochschule für Medien следва подход, ориентиран към приложенията. Фокусът е върху практическото обучение на медиите и творческите индустрии въз основа на научно обосновано обучение. Един от начините ни за осигуряване на практика и учене през целия живот е чрез сътрудничество с различни партньори: медийни компании, неправителствени организации, правителствени организации и други образователни институции.

Интензивна грижа и атрактивна среда за обучение

Предлагаме на нашите студенти лична услуга, която конкретно адресира техните индивидуални силни страни и потребности. Освен това една приятна и позната учебна среда е една от особеностите на университета. Лекциите се провеждат в малки изследователски групи. В този контекст учителите действат като импулсни генератори, които включват своя опит и опит от науката и частния сектор в своето обучение. Дори и извън лекциите преподавателите отделят време за въпросите на нашите ученици.

Вие сте важни за нас - от самото начало

Официално изискване за бакалавърска степен в DEKRA | Колеж по медии е квалификацията за прием в университетите (Abitur или Fachhochschulreife) или професионално обучение с няколкогодишен професионален опит. Няма numerus clausus (NC). Освен това не трябва да се изпращат предварително папки, филми, статии и др. Най-важното за успешното изучаване тук е вашата собствена мотивация: Затова отделяме специално внимание на подробна информация и индивидуална консултация. Проучвания на кадри, семинари, събития, лични студентски консултации са само някои от нашите редовни оферти за бъдещи студенти.

Вашите ползи от един поглед

  • Държавно одобрено обучение в утвърден университет
  • Отлично обучение с преподаватели и преподаватели от областта
  • Последователна практическа приложимост с различни проекти
  • Голяма мрежа от партньори от медиите, бизнеса и обществото
  • Максимално индивидуално подпомагане - интензивно обучение в малки групи
  • Отворена и творческа атмосфера на обучение
  • Техническо кредитиране и за частни проекти
  • Няма скрити такси - атрактивен модел на финансиране
  • Включен е сезонен билет
  • Централно местоположение в сърцето на Берлин с чудесни връзки

Ние сме там за вас лично

Бихте искали да научите повече за учебната програма, да имате въпроси относно финансирането или университета? Нашата студентска консултантска услуга с удоволствие ще ви помогне.

Най-доброто прозрение, което получавате директно на сайта. Ето защо ние горещо каним потенциални студенти да присъстват на нашите събития в университета.

Места

Берлин

Address
Ehrenbergstraße,11-14
10245 Берлин, Берлин, Германия