Прочетете официалното описание

DEKRA | Hochschule für Medien е признат от държавата университет, акредитиран от Wissenschaftsrat и със седалище в Берлин - Friedrichshain.

Той предлага три програми за студенти: филми и телевизия, журналистика и PR и комуникационно управление. Спектърът на възможностите за специализация е широк и варира от медиен дизайн, маркетингова комуникация и комуникационна психология до онлайн журналистика, телевизионна журналистика, умереност и PR към режисура, камера, продукция, постпродукция и аудио.

Университетът е част от мрежата на академията DEKRA, един от най-големите частни доставчици на обучение в Германия.

Практическо значение и силна мрежа

Всички курсове в DEKRA | Hochschule für Medien следва подход, ориентиран към приложенията. Фокусът е върху практическото обучение на медиите и творческите индустрии въз основа на научно обосновано обучение. Един от начините ни за осигуряване на практика и учене през целия живот е чрез сътрудничество с различни партньори: медийни компании, неправителствени организации, правителствени организации и други образователни институции.

Интензивна грижа и атрактивна среда за обучение

Предлагаме на нашите студенти лична услуга, която конкретно адресира техните индивидуални силни страни и потребности. Освен това една приятна и позната учебна среда е една от особеностите на университета. Лекциите се провеждат в малки изследователски групи. В този контекст учителите действат като импулсни генератори, които включват своя опит и опит от науката и частния сектор в своето обучение. Дори и извън лекциите преподавателите отделят време за въпросите на нашите ученици.

Вие сте важни за нас - от самото начало

Официално изискване за бакалавърска степен в DEKRA | Колеж по медии е квалификацията за прием в университетите (Abitur или Fachhochschulreife) или професионално обучение с няколкогодишен професионален опит. Няма numerus clausus (NC). Освен това не трябва да се изпращат предварително папки, филми, статии и др. Най-важното за успешното изучаване тук е вашата собствена мотивация: Затова отделяме специално внимание на подробна информация и индивидуална консултация. Проучвания на кадри, семинари, събития, лични студентски консултации са само някои от нашите редовни оферти за бъдещи студенти.

Вашите ползи от един поглед

 • Държавно одобрено обучение в утвърден университет
 • Отлично обучение с преподаватели и преподаватели от областта
 • Последователна практическа приложимост с различни проекти
 • Голяма мрежа от партньори от медиите, бизнеса и обществото
 • Максимално индивидуално подпомагане - интензивно обучение в малки групи
 • Отворена и творческа атмосфера на обучение
 • Техническо кредитиране и за частни проекти
 • Няма скрити такси - атрактивен модел на финансиране
 • Включен е сезонен билет
 • Централно местоположение в сърцето на Берлин с чудесни връзки

Ние сме там за вас лично

Бихте искали да научите повече за учебната програма, да имате въпроси относно финансирането или университета? Нашата студентска консултантска услуга с удоволствие ще ви помогне.

Най-доброто прозрение, което получавате директно на сайта. Ето защо ние горещо каним потенциални студенти да присъстват на нашите събития в университета.

Програми с обучение на:
 • Немски
 • Английски

Това училище също предлага:


DEKRA Hochschule für Medien

Бакалавърската програма преподава необходимите теоретични основи, като филмова история, филмов анализ, скрипт, филмова и видео технология, както и аудио технология. На пр ... [+]

Изучаването на филми и телевизии се фокусира върху многобройните производствени стъпки - от идеята до готовата статия.

Бакалавърската програма преподава необходимите теоретични основи, като филмова история, филмов анализ, скрипт, филмова и видео технология, както и аудио технология. На практика се разглеждат най-вече методите и техниките за кино и телевизионно производство. Комуникационното и проектно ориентирано обучение е фокусът на изучаване в киното и телевизията. В допълнение към научните и техническите познания, студентите придобиват всеобхватен практически опит.... [-]

Германия Berlin
Октомври 2019
Английски,Немски
Редовно обучение
6 семестри
Кампус
Научете повече на английски
DEKRA Hochschule für Medien

Програмата "Журналистика и връзки с обществеността" е насочена към практически ориентирани и творчески заинтересовани кандидати, които искат да работят в областта на мулт ... [+]

Програмата "Журналистика и връзки с обществеността" е насочена към практически ориентирани и творчески заинтересовани кандидати, които искат да работят в областта на мултимедийната и творческа работа с акцент върху телевизионните, модерните и онлайн области или сферите на дейност на връзките с обществеността.

Програмата предлага балансиран микс от семинари и практически упражнения за редактиране. Задължителните модули от всички сфери на обучение дават основни компетенции в областта на медиите и политическата система на Федерална република Германия, статистика и медийни изследвания, медийна етика, медийно право, както и основни умения за проектиране и производство в областта на писането и копирането, фотографията, видеотехнологиите, аудиотехниката, , Отдели и формат на клиента.... [-]

Германия Berlin
Октомври 2019
Немски
Редовно обучение
6 семестри
Кампус
Научете повече на английски
DEKRA Hochschule für Medien

Програмата за мениджмънт на комуникацията се фокусира върху концепцията за комуникационни стратегии и медийни продукти, както и тяхното творческо изпълнение. Секторът на ... [+]

Програмата за мениджмънт на комуникацията се фокусира върху концепцията за комуникационни стратегии и медийни продукти, както и тяхното творческо изпълнение. Секторът на комуникациите и медиите е една от най-големите развиващи се индустрии в света. Ето защо квалифицираните специалисти са в голямо търсене.

Бакалавърската степен по управление на комуникациите преподава основите на икономиката, управлението на проекти, фотографията и дизайна, управлението на бизнеса и комуникациите, пазарните и медийни изследвания и социалния маркетинг. Това добре обосновано знание се използва целенасочено в рамките на практически проекти и задълбочава интердисциплинарното.... [-]

Германия Berlin
Октомври 2019
Немски
Редовно обучение
6 семестри
Кампус
Научете повече на английски