Прочетете официалното описание

Добре дошли в света на медиите

Как се отпечатват книгите? Как се архивира и документира информацията? Какво означава „комуникация“? Как се създават виртуалните светове? Какво става зад кулисите в телевизионните студия? Какво е важно при проектирането на опаковките и как всъщност работи рекламата? Студентите в Hochschule der Medien се занимават с тези и много други въпроси.

111634_ScreenShot2019-03-07at4.24.13PM.png

От 1-ви септември 2001 г. Hochschule der Medien обедини комбинираното ноу-хау на бившия Университет за печат и медии, образователна институция с над 100-годишна традиция, и Университета по библиотекарство и информация, чиято история датира от 1942 година. С 16 бакалавърски програми и 6 магистърски програми, задочна MBA програма и докторска програма, Hochschule der Medien обхваща широк спектър от медийни умения: от печатни медии до електронни медии, от медии и медийна теория до медийно производство, от медийния дизайн до създаването на медии.

111633_ScreenShot2019-03-07at4.24.25PM.png

В Hochschule der Medien учениците учат в модерни лекционни зали, както и в работилници и студия, на печатни машини или зад камерата. Вълнуващи практически проекти в лабораториите на университета или в сътрудничество с партньорски фирми допълват теоретичните знания и научните методи на работа. Първоначално университетът имаше два кампуса. От 2014 г. университетът се състои от един централен кампус в Щутгарт Vaihingen с нова факултетна сграда, символизираща "един медиен свят".

Програми с обучение на:
  • Английски
  • Немски

Това училище също предлага:

Бакалавриат

Hochschule der Medien - University of Applied Sciences

Бакалавърът по инженерство осигурява техническо образование в Германия, докато учениците ще бъдат въоръжени с професионални, творчески и междукултурни умения, необходими ... [+]

Бакалавърът по инженерство осигурява техническо образование в Германия, докато учениците ще бъдат въоръжени с професионални, творчески и междукултурни умения, необходими за успех в страната и чужбина.

В Германия печатните технологии са първата и единствена международна програма за инженерни науки, посветена на медиите, която се преподава изключително на английски език и е предназначена за студенти от цял свят. Това е уникален предмет, който съчетава творчество, наука, технологии, интеркултурни изследвания, корпоративно управление и езици.... [-]

Германия Щутгарт
Октомври 2019
Английски
Редовно обучение
7 семестри
Кампус
Научете повече на английски
Location address
Hochschule der Medien
Nobelstrasse 10

Stuttgart, Баден-Вюртемберг, 70569 DE