SRH Hochschule der populären Künste (hdpk)

Представление

Прочетете официалното описание

58599_IMG_0040.jpg

HDPK е водещ частен университет за творческите индустрии, разположен в един от креативните центрове на Германия: в Берлин. Учебните програми обхващат артистични и технологични аспекти, както и практически управленски въпроси и теория на медиите. Учебният план се съсредоточава върху музикалната и медийната индустрия (с изключение на филмите и телевизията).

Както самият университет, така и лекторите участват в музикалните и медийни пазари и техният опит се влива в програмите.

Hdpk е открит през април 2010 г. като частен Университет за приложни науки и е одобрен от Берлинския сенационен отдел за образование, наука и изследвания.

В основата на учението на университета е, че той е свързан с практиката, отразен в интердисциплинарните проекти, реализирани във всички учебни програми и допълнени от научно ориентирани и добре обмислени учебни програми. Планирането на учебната програма се основава на реалността на бързо променящия се професионален свят, като се гарантира, че програмите за обучение постоянно се адаптират, за да отговарят на новите изисквания. В сектора участват както служителите, така и членовете на управителния съвет, което засилва този подход.

Това, което ни отличава

Отлични условия за обучение

Ние поставяме високи стандарти за себе си. Малки групи, професори със силен опит в областта и най-модерното оборудване в нашите студиа за звук и фотография, както и в цифровите работни пространства, осигуряват на нашите студенти истинска професионална работна среда.

58613_IMG_9987.jpg

Подход в реалния свят

По отношение на административните и финансовите аспекти на бъдещите професии на студентите управлението на проектите, медийното право и медийния бизнес са също толкова част от учебната програма, колкото и художественото и техническото обучение. Поддържаме тесни връзки с важни играчи в бранша, за да поддържаме съдържанието на нашите програми по всяко време и насочени към непрекъснато променящите се професионални възможности.

Учене през целия живот

Студентите се третират с уважение като цели хора. Целта е да се насърчи подход, който дава ориентация в променящите се, новопоявяващи се обкръжения и подкрепя ученето през целия живот. Ето защо ние се фокусираме върху комуникативни и социални умения и практически проекти, както и върху чисто академични теми.

Съдружие

С около 600 студенти от около 20 държави (от май 2016 г.), 24 професори, около 74 преподаватели, 6 бакалавърски и 2 магистърски програми и 2 сестрински университета в Берлин (заедно представляващи 2 000 студенти и 28 програми), hdpk е един от наистина успешните частни университети в Германия и част от групата SRH с 12 000 студенти и 10 университета.

58600_hdpk_DACH.jpg

Места

Берлин

Address
Potsdamer Straße 188
10783 Берлин, Берлин, Германия