TUM School of Management Heilbronn

Представление

Прочетете официалното описание

Когато мениджмънта отговаря на технологиите

Опитът на преподаване и изследвания в вдъхновяваща среда

В Училището по мениджмънт на ТУМ ние провеждаме преподаване и изследване в пресечната точка на управлението, инженерството, природните науки и науките за живота. Разположен в сърцето на Мюнхен, процъфтяващ град в един от най-проспериращите региони на Германия, ние се радваме на академична, културна и икономическа инфраструктура, която привлича таланти от цял свят.

От създаването си през 2002 г. факултетът се занимава с широк спектър от изследователски проекти, които преодоляват пропастта между дисциплините. Нашите изследвания се фокусират върху бъдещите тенденции и решенията от реалния свят, които насърчават бизнеса, основан на иновациите, и са от полза за обществото като цяло.

Нашето високо мотивирано, международно студентско тяло, както и сътрудничеството с реномирани университети и училища по мениджмънт в световен мащаб, гарантират глобална перспектива, а индустриалното ноу-хау е въведено в нашите програми чрез силно сътрудничество с нашите корпоративни партньори. Заедно ние създаваме динамична, вдъхновяваща и международна общност.

Бъди част от него!114474_beautiful-beauty-carefree-1458318.jpg

Факти и фигури

  • 5 академични отдела
  • 300 научни сътрудници
  • ~ 4М в фондове на трети страни (2015 г.)
  • ~ 90 сътрудничество с международни университети (прибл.)

Акредитации

AACSB International

Асоциацията за развитие на университетското училище за бизнес (AACSB) е най-големият световен алианс за бизнес образование. AACSB Акредитацията е известна в световен мащаб като най-дългата, най-известната форма на специализирана / професионална акредитация, която институцията и нейните бизнес програми могат да печелят.

EFMD Equis

Училището по мениджмънт на ТУМ получи акредитация EQUIS от EFMD през 2017 г. EQUIS е водещата международна система за оценка на качеството, усъвършенстване и акредитация на висшите училища в управлението и бизнес администрацията.

Асоциация на MBA

През 2015 г. Асоциацията на MBAs (AMBA) потвърди, че основаващите се на доказателства знания за управление отговарят на експертните познания на индустрията в рамките на трите ни програми Executive MBA.114476_adults-blur-business-people-1811991.jpg

Международни мрежи

TEM

През 2016 г. Училището по мениджмънт на TUM влезе в мрежата за количествени техники за икономика и управление (QTEM), която е международна мрежа, събираща отлични студенти, академични партньори и международни корпорации.

Магистърската програма на QTEM е отворена за изключителни студенти, записани в една от академичните партньорски институции на QTEM.

Глобална мрежа на бизнес училищата

През 2016 г. Училището по мениджмънт на ТУМ се присъедини към Глобалната мрежа на бизнес училищата (GBSN). GBSN е мрежа от реномирани бизнес училища, промишленост, фондации и агенции за подпомагане, която има за цел да подобри достъпа до качествено, местно ориентирано образование за развиващите се страни. Мрежата насърчава трансграничните мрежи, споделянето на знания и сътрудничеството както в рамките на членството в мрежата, така и с по-широките общности за бизнес образование и развитие.

Мисия

Мисия

Основана на технологичната и предприемаческа екосистема на ТУМ, Училището по мениджмънт на ТУМ обучава отговорни таланти и провежда съответните изследвания, за да насърчи бизнеса и обществата, основани на иновациите в Германия, Европа и света.

зрение

Да се превърне в една от водещите европейски училища за управление в интерфейса за инженеринг и наука, допринасяйки за решения за големите обществени предизвикателства.

Училище по мениджмънт ТУМ - признато за изключителни преподавателски и изследователски дейности

не. 1 - “WirtschaftsWoche Ranking 2019”: Училището по мениджмънт на ТУМ е най-големият университет сред немско-говорящите университети и вторият от най-големите за бизнес проучвания. Освен това професор Хелмут Крчмар бе отличен като най-добър бизнес изследовател.

не. 1 - През 2018 г. Училището по мениджмънт на ТУМ бе признато за най-доброто немско бизнес училище в класацията за световни бизнес проучвания, публикувана от University University Business School.

не. 3 - През 2014 г. Училището по мениджмънт на ТУМ бе класирано на трето място сред всички немско-говорещи университети в класацията на „Handelsblatt“, водещ германски финансов вестник.

20 от 135 - QS World University Rankings: През 2019 г. Училището по мениджмънт на TUM постави 20-то място от 135-те университета в световната магистърска степен по мениджмънт класации.

11 от 12 - В класацията CHE 2017, Училището по мениджмънт на TUM постигна три най-високи позиции в областта на научните изследвания и постигна най-високи позиции в 11 от 12-те категории, оценени от студентите.

не. 3 и 7 - Професорите ни са сред най-влиятелните икономисти и управленски учени в Германия и немскоговорящите страни според “Frankfurter Allgemeine Zeitung” и “Handelsblatt”.

не. 3 и 9 - FT магистър по мениджмънт Класиране: Също така през 2018 г. Училището по мениджмънт на TUM вкара две от десетте най-добри позиции за магистър по мениджмънт в дисциплините предприемачество (9-то място) и индустрия / производство (3-то място).114475_adult-concentrated-concentration-6972.jpg

Стойности

Нашият принос към отговорното управление

Ние вярваме, че можем да помогнем на обществото с нашите изследвания и образованието на индивиди, които ще станат отговорни за бъдещето.

Отговорност и почтеност

Ние провеждаме изследвания в съответствие с най-високите научни и етични стандарти и сме ангажирани с напредъка и иновациите за подобряване на живота на хората.

Ние преподаваме общи управленски умения с акцент върху технологиите и по този начин защитаваме ценностите на ООН за устойчивост на свобода, равенство, солидарност, толерантност, уважение към природата и споделена отговорност.

Страст за съвършенство

Ние се стремим към съвършенство в областта на изследванията си и публикуваме нашите открития, за да създадем въздействие.

Ние предоставяме на нашите ученици на всички нива солидно научно образование, не само за да улеснят започването им в кариера в бизнеса или в науката, но и да подобрят критичното си мислене, така че да действат отговорно по отношение на обществото.

Предприемаческа нагласа

Ние изследваме предприемачеството и иновациите и интегрираме резултатите в образованието на нашите ученици на всички нива, за да дадем възможност на нашите ученици да мислят и да действат предприемачески.

Насърчаваме нашите колеги, студенти и докторанти да установят ориентирани към растеж стартиращи фирми и да улеснят тяхното успешно развитие.

Любопитство и откритост

Ние насърчаваме научните изследвания извън дисциплинарни, институционални и национални граници, за да отворим нови перспективи и да създадем нови изследователски находки и начини за подход към управленските практики.

Ние развиваме талантливи индивиди, независимо от пола, националността, религията или убежденията, увреждането, възрастта или сексуалната ориентация и са решени да се учат от културата, опита и мненията на нашите ученици.

Колегиалност и Gemütlichkeit

Ние насърчаваме климат на взаимодействие, помощ и сътрудничество между студенти, преподаватели и административен персонал.

Ние култивираме отношението на Gemütlichkeit - баварския начин на живот - и топла и приятелска атмосфера в училището.

Места

Мюнхен

Address
Technical University of Munich
TUM School of Management
Arcisstraße 21
80333 Munich

Мюнхен, Бавария, Германия

Хайлброн

Address
Am Bildungscampus 2, 74076 Heilbronn, Alemanha
Хайлброн, Баден-Вюртемберг, Германия

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

Акредитации