IPB University

Представление

Прочетете официалното описание

IPB University е висше учебно заведение, което произвежда иновации с национално и международно признато качество. За десет години (2008-2018 г.) IPB има най-много иновации в сравнение с другите университети в Индонезия въз основа на оценката от Център за бизнес иновации - Министерство на научните изследвания, технологиите и висшето образование на Индонезия в най-перспективните иновации на Индонезия (39,71%) ).

Успехът на IPB с всичките му постижения не може да бъде отделен от ръководната роля на предишните IPB ректори. Историята на ръководството на IPB от време на време, както следва:

Проф. Д-р Сяриф Таеб (председател на Президиум на IPB 1963 г.)

Проф. Д-р AJ Darman (председател на Президиум на IPB 1963)

Проф. Д-р Тб. Бахтиар Рифай (ректор на IPB 1964 - 1965)

Проф. Д-р Саджойо (ректор на IPB 1965 - 1966)

Проф. Д-р Дж. Х. Хутасойт (председател на Президиум на IPB 1966 г.)

Проф. Д-р Тойб Хадивиджаджа (ректор на IPB 1966 - 1971 г.)

Проф. Д-р А. М. Сатари (ректор на IPB 1971 - 1978 г.)

Проф. Д-р Анди Хаким Насуранс (ректор на IPB 1978 - 1987)

Проф. Д-р Ситанала Арджад (ректор на IPB 1987 - 1996)

Проф. Д-р Солех Солахудин (ректор на IPB 1996 - 1998)

Проф. Д-р RHM Аман Wirakartakusumah (ректор на IPB 1998 - 2002)

Проф. Д-р Ахмад Ансори Матжик (ректор на IPB 2002 - 2007)

Проф. Д-р Хери Сухардиянто (ректор на IPB 2008 - 2012)

Проф. Д-р Хери Сухардиянто (ректор на IPB 2012 - 2017)

Д-р Ариф Сатрия (ректор на IPB 2017 - 2022)

Носейки логото „Вдъхновяващи иновации с почтеност“, ректорът на IPB понастоящем насърчава създаването на различни иновации и открития, които са от полза за общността. IPB също се стреми да се превърне в кампус, който ражда млади предприемачи, които насърчават националната независимост в бъдеще.

130437_photo-1522202176988-66273c2fd55f.jpgBrooke Cagle / Unsplash

зрение

Визията на IPB University за периода 2019-2023 е: За да стане, основана на изследвания университет и водещ в областта на иновациите за национална независимост към техно-социално предприемачество университет, който превъзхожда в световен мащаб в селското стопанство, морски, тропически в сферата на биотехнологиите.

Mision

Мисията на IPB University за периода 2019-2023 г. е:

  1. Организирането на висшето образование чрез укрепване на изследователската база на университета за производство на висши висшисти от техно-социопренер, имат благороден характер, основан на вяра и благочестие към Бога, висок национализъм, професионална компетентност, меки хиляди меки умения, лидерство, глобално проницателен и да се превърнат в модник иновации и промяна.
  2. Пионерски превъзходни и водещи изследвания в областта на трансформативните науки и технологии за създаване на качество на устойчив живот и иновации за народната икономика и националната индустрия.
  3. Изследвайте най-новите науки в селското стопанство, морската и тропическата биологична наука, за да определите тенденциите на съвременната наука на национално и глобално ниво.
  4. Подобряване на проактивните услуги, които допринасят и решават проблеми на общността и повишават ролята на IPB University на IPB University при определяне посоката на националната политика.
  5. Укрепване на системата за управление на държавния университет, която е в състояние да ръководи развитието на съвременни системи за управление на висшето образование в ерата 4.0.

Целите на IPB University на IPB University за периода 2019 - 2023 г. са:

  1. Изгответе превъзходни висшисти от техно-социопренер, които имат благороден характер, основан на вяра и благочестие към Бог Всемогъщ, имат висок национализъм, професионална компетентност, меки хиляди умения, душата на лидерството, глобални перспективи и стават модник на иновациите и промените.
  2. Произвеждайте трансформативни науки, технологии и изкуство, за да създадете качеството на устойчивия живот и конкретни иновации за народната икономика и националната индустрия.
  3. Осъществяване IPB University определящ фактор за най-новите науки в селското стопанство, морски и тропически в сферата на биотехнологиите на национално и глобално ниво.
  4. Превръщане на IPB University в университет, който активно решава проблемите на общността и помага да се определи насоката на националната политика.
  5. Да превърнем IPB University в пионер в развитието на съвременна система за управление на висшето образование.

Идентичност на IPB

IPB основана на 1 септември 1963 г. като форма на визионерно мислене от лидерите на нацията и тези, които се грижат за висшето образование в селското стопанство, така че тази голяма нация има университет от световна класа, който има компетенции в селското стопанство, биологичните науки и различни свързани области. Този въпрос има за цел да подобри продоволствената сигурност, биоенергията, създаването на работни места, премахването на бедността и опазването на околната среда. Раждането на IPB на 1 септември 1963 г. въз основа на решението на министъра на висшето образование и науките № 91/1963, който по-късно разреши от първия президент на Индонезия с решение №. 279/1965

Лозунгът

Вдъхновяващи иновации с интегритет в селското стопанство, океана и биологичните науки за устойчив свят

Животът на кампуса

Изкуство

IPB University участва активно в опазването на изкуството и културата на Индонезия. Университетът разполага със звено за студентска активност (UKM) за студенти, които споделят общи интереси в изкуството, като Lingkung Seni Sunda (Lises) UKM, Gentra Kahneman, Music Agriculture X-pression (Max !!) UKM и студентски хор IPB (PSM) ) Agriaswara. Освен това има и други дейности, свързани с изкуството и културата, които студентите могат да се присъединят към IPB University . Един от тях е Гебиар Нусантара.

спорт

„Mens Sana in Corpore Sano“, в здраво тяло има силна душа. Животът в претъпкан свят от лекции не кара студентите от IPB University забравят да спортуват. В допълнение към наличието на различни спортни съоръжения, управлявани от отдел „Спорт и изкуства“, спортните занимания сред студентите също живеят поради наличието на няколко звена за ученическа активност (UKM) в спортната област.

Студентска общност

Участието в организациите на кампуса индиректно ще изгради дух на лидерство и професионализъм сред студентите. Студентите могат да развият лидерски потенциал и професионализъм чрез различни организации в университета, включително Студентски изпълнителен съвет (BEM), Студентски представителен съвет (DPM), Отдел за активност на студентите (UKM), Студентска асоциация (Himpro) и Общност.

Полево проучване

Животът на колежа е тясно свързан с практиката на полето в съответствие с научната област, която се провежда. Практикумът е предназначен като средство за задълбочаване на материала, така че студентите да разбират по-добре практиката в реалния живот всеки ден.

обща спалня

IPB University изисква първокурсниците да живеят в общежитията в кампуса. Този регламент е мотивиран от различни региони на произход на студенти от IPB University . С широкото етническо и културно многообразие IPB University може да се каже като миниатюра на Индонезия. Тогава това културно многообразие се управлява от IPB University чрез социално инженерство под формата на задължителни общежития за нови студенти.

Места

Dramaga

Address
Kampus IPB Dramaga, Bogor
Dramaga, Западна Ява, Индонезия

Bogor

Address
IPB Campus Baranangsiang
Jl Padjajaran Bogor

Bogor, Западна Ява, Индонезия

Bogor

Address
Jl. Burangrang No.6, RT.03/RW.03, Babakan, Kecamatan Bogor Tengah, Kota Bogor, Jawa Barat 16128
Bogor, Западна Ява, Индонезия

Bogor

Address
School of Business IPB
Gedung SB-IPB Kampus IPB Gunung Gede, Jl. Raya Pajajaran, RT.03/RW.06

Bogor, Западна Ява, Индонезия

Bogor

Address
Gedung SB-IPB Kampus IPB Gunung Gede, Jl. Raya Pajajaran, RT.03/RW.06
Bogor, Западна Ява, Индонезия