University of Alcalá

Представление

Прочетете официалното описание

Университетът в Алкала (UAH) е публичен университет, който се ангажира с постиженията на преподаването и научните изследвания, които предоставя чрез адаптиране на обучението си към социалните промени и социалните изисквания и чрез привличане и запазване на талант. Броят му сред приоритетите му е стимулирането на пригодността за заетост на студентите; прилагането на социално отговорни политики, които укрепват репутацията му на отворена, интегрираща и ангажирана институция; и развитието на ефективно, отговорно и прозрачно управление, основано на неговата отчетност пред самата институция и пред обществото.

Разположен в историческия град Алкала де Енарес, на 30 километра от Мадрид, университетът разполага с 28 000 студенти, 2000 преподавателски персонал и 800 служители и административен персонал. Неговите три кампуса - историческия, научния и технологичния и кампусите в Гуадалахара - играят дом за 40 програми за висше образование, 78 официални програми за следдипломна квалификация и широко предлагане на курсове за обучение през целия живот във всички области на знанието.

Включена в основните национални и международни класации, UAH е сред най-добрите световни университети както в световен мащаб, така и за показатели като преподаване, пригодност за заетост, интернационализация, изследователска дейност, оборудване и инфраструктури, устойчивост и социална ангажираност.

В едно и също време исторически и авангард, UAH е един от най-вековните университети в Европа и може да проследи своя произход още през 1293 г. и средновековната Studia generalia. През 1499 г. кардинал Сиснерос основава колежа на Св. Хилдефонс с цел да създаде прототип на университетски град, който да действа като модел за другите в Иберо-Америка. Сред най-известните си ученици се открояват фигури като Лопе де Вега, Калдерон де ла Барка, Франсиско де Кеведо, Тирсо де Молина, Фрей Луис де Леон, Игнасио де Лойола или Гаспар Мелхор де Йовелан, както и Мария Исидра де Гузман - първата жена в Испания, получила докторска степен.

Неговият уникален университетски модел и съхранението на богатото й архитектурно и художествено наследство доведоха до обявяването на ЮНЕСКО за световно наследство през 1998 година.

University of Alcalá е и световен еталон за преподаване на испански език и култура, неговата социална ангажираност и защита на правата на човека. Неслучайно неговата историческа Paraninfo или актовата зала са сцената за церемонии по награждаване на ръста на наградата Сервантес за литература на испански език, наградата на краля на Испания за човешки права или наградата „Camino Real”.

Мисия

Цялостното обучение на студентите и тяхното лично и професионално развитие чрез висококачествено обучение, създаване и предаване на знания и разпространение на науката и културата.

зрение

Да бъде водещ университет в международен контекст, ангажиран с обществото, приобщаващ и отворен към света, допринасящ за напредъка на знанията и обучението на гражданите чрез качествено преподаване, високи научни постижения и насърчаване на етичните и социално отговорни нагласи. ,

Знаеше ли...?

  • Сред най-добрите световни университети в Световната класация на QS и Класацията за висше образование в света.
  • Три от курсовете за обучение, които се преподават в University of Alcalá (физиотерапия, английски изследвания и испаноамерикански изследвания) са сред най-добрите в Испания, според класацията, изготвяна всяка година от вестник „Ел Мундо“ в нейната добавка „50 градове“.
  • 8 магистърски степени, преподавани в UAH, са сред най-добрите в Испания , според добавката „250 магистърски степени“, произведена всяка година от вестника El Mundo.
  • Английските изследвания са сред 200-те най-добри в света, а съвременните езици са сред 250-те най-добри, според престижната класация на QS World University by Subject.
  • UAH е първият испански държавен университет по високи постижения в съответствие с рейтинга на CYD (Фондация за знания и развитие).
  • Сред най-добрите световни университети за екологична устойчивост в класацията на UI Greenmetric World University.

Места

Алкала де Енарес

Address
Pza. San Diego, s/n
28801 - Alcalá de Henares

Алкала де Енарес, Мадридска общност, Испания

Програми

Това училище също предлага: