University of Alcalá

Представление

Прочетете официалното описание

Университетът в Алкала (UAH) е държавен университет, който се ангажира с постиженията на преподаването и научните изследвания, които предоставя чрез адаптиране на обучението си към социалните промени и социалните изисквания и чрез привличане и запазване на талант. Нейният брой сред приоритетите му е стимулирането на работоспособността на студентите; прилагането на социално отговорни политики, които укрепват репутацията му на отворена, интегрираща и ангажирана институция; и развитието на ефективно, отговорно и прозрачно управление, основано на неговата отчетност пред самата институция и обществото.

Разположен в историческия град Алкала де Енарес, на 30 километра от Мадрид, университетът има 28 000 студенти, 2 000 преподаватели и 800 служители и административен персонал. Трите му кампуса - Историческият, Научните и Технологичните и Гуадалахарския кампуси - играят до 40 програми за студенти, 78 официални програми за следдипломна квалификация и широко предлагане на курсове за обучение през целия живот във всички области на знанието.

Включена в основните национални и международни класации, UAH е сред най-добрите световни университети както в глобален план, така и по показатели като преподаване, работоспособност, интернационализация, изследователски резултати, оборудване и инфраструктура, устойчивост и социална ангажираност.

В едно и също време исторически и авангард, UAH е един от най-вековните университети в Европа и може да проследи своя произход още през 1293 г. и средновековната Studia generalia. През 1499 г. кардинал Сиснерос основава колежа на Св. Хилдефонс с цел да създаде прототип на университетски град, който да действа като модел за другите в Иберо-Америка. Сред най-известните си ученици се открояват фигури като Лопе де Вега, Калдерон де ла Барка, Франсиско де Кеведо, Тирсо де Молина, Фрей Луис де Леон, Игнасио де Лойола или Гаспар Мелхор де Йовелан, както и Мария Исидра де Гузман - първата жена в Испания, получила докторска степен.

Неговият уникален университетски модел и съхранението на богатото й архитектурно и художествено наследство доведоха до обявяването на ЮНЕСКО за световно наследство през 1998 година.

University of Alcalá също е световен критерий за преподаване на испански език и култура, социалната му ангажираност и защита на правата на човека. Не случайно историческата му Paraninfo или актовата зала е сцената за церемонии по връчването на статута на наградата „Сервантес“ за литература на испански език, наградата на Краля на Испания за правата на човека или наградата „Camino Real“.

Мисия

Цялостното обучение на студентите и тяхното лично и професионално развитие чрез висококачествено преподаване, създаване и предаване на знания и разпространение на науката и културата.

зрение

Да бъде водещ университет в международния контекст, отдаден на обществото, приобщаващ и отворен към света, допринасящ за развитието на знанията и обучението на гражданите чрез качествено преподаване, високи научни изследвания и насърчаване на етични и социално отговорни нагласи.

Знаеше ли?

  • Сред най-добрите световни университети в Световната класация на QS и Класацията за висше образование в света.
  • Три от курсовете за обучение, които се преподават в University of Alcalá (физиотерапия, английски изследвания и испаноамерикански изследвания) са сред най-добрите в Испания, според класацията, изготвяна всяка година от вестник „Ел Мундо“ в нейната добавка от „50 градове“.
  • 8 магистърски степени, преподавани в UAH, са сред най-добрите в Испания , според добавката „250 магистърски степени“, произведена всяка година от вестника El Mundo.
  • Английските изследвания са сред 200-те най-добри в света, а съвременните езици са сред 250-те най-добри, според престижната класация на QS World University by Subject.
  • UAH е първият испански държавен университет по високи постижения в съответствие с рейтинга на CYD (Фондация за знания и развитие).
  • Сред най-добрите световни университети за екологична устойчивост в класацията на UI Greenmetric World University.

Места

Алкала де Енарес

Address
Pza. San Diego, s/n
28801 - Alcalá de Henares

Алкала де Енарес, Мадридска общност, Испания

Програми

Това училище също предлага: