University of Milan - Department of Social and Political Sciences

Представление

Прочетете официалното описание

Университетът в Милано е публичен учебен и изследователски университет, който - с 8 факултета и 2 училища и преподавателски състав на повече от 2000 професори - се отличава с голямото разнообразие от дисциплинарни области.

Водещ институт в Италия и Европа за научна продуктивност, Миланският университет е най-големият университет в региона, с около 64 000 студенти; тя също е важен ресурс за социално-икономическия контекст, в който е част.

Милано всъщност е столицата на Ломбардия, един от най-динамичните и международни региони в Европейския съюз, лидер в националната икономика, който застава на италианската първа линия на инвестиции в научноизследователска и развойна дейност и ангажираност към технологичните иновации.

Университетът в Милано притежава забележително художествено и културно наследство, което включва важни исторически сгради, наследствени и придобити колекции, архиви, ботанически градини и старата обсерватория в Бреа, поръчана от австрийската Мария Тереза.

Отделите на университета се помещават в важни исторически сгради в центъра на Милано и в модерни сгради в района, известен като Città Studi (градът на проучванията).

Сред палатките, в които се помещават учебните заведения на университета, са старият Ca 'Granda - монументален комплекс от 15-ти век в сърцето на историческия център на града - Palazzo Greppi от 18-ти век, проектиран от Giuseppe Piermarini, който построи Театър Scala в Милано - и Колежа Сант Алесандро от 17-ти век, поръчан от семейство Arcimboldi.

Книжната колекция, която е една от най-богатите в региона, се съхранява в 47 библиотеки, а АПИЦ център събира редки и ценни книжни запаси и архиви.

Университетът също има хор и собствен оркестър, който активно допринася за културния живот на града и получава все по-чести международни признания.

Основни факти за университета и факултета СПЕС

Миланският университет е единственият италиански университет сред 21-те членове на LERU (Лига на европейските изследователски университети).

Той редовно се нарежда на най-високите позиции сред италианските университети в международни класации

Той предлага повече от 130 програми за бакалавърска и магистърска програма, заедно с 33 докторски програми и няколко професионално ориентирани курса с общо над 60 000 студенти.

Бакалавърската програма на IPLE се управлява съвместно от трите катедри на Факултета по политически, икономически и социални науки: DILHPS (Департамент по международни, правни, исторически и политически изследвания), SPS (Департамент по социални и политически науки) и DEMM (катедра Икономика, управление и количествени методи).

Факултетът е удобно разположен в историческа сграда в центъра на Милано, в близост до Дуомо (Миланската катедрала), музикалния колеж „Conservatorio“ и Миланския моден квартал.

Предимства при изучаване в Милано

Учи в един от най-престижните и динамични италиански университети.

Учете английски език в една жизнена космополитна среда, в град, който е домакин на осем университета.

Живейте в модерен и оживен град, столица на модата и любима дестинация за младежи, в страна, известна със своето културно наследство, исторически забележителности и качество на живот.

Изберете да бъдете сред първите студенти по БА, които да установят мостове между културите, страните и образователните системи

Места

Милан

Address
Via Festa del Perdono, 7
20122 Милан, Ломбардия, Италия