University of Trento – Faculty of Law

Представление

Прочетете официалното описание

Основана през 1984 г., Юридическия факултет на университета в Тренто е един от водещите университети в Италия. Постоянно класиран сред първите пет италиански юридически школи за изследване и преподаване, Юридическият факултет на Тренто намира своята добавена стойност в своя сравнителен подход към правните изследвания.

В университета в Тренто законът се преподава като сложна реалност, включваща вътрешно, международно, наднационално право и техните взаимни взаимодействия. В тази перспектива сравнителното право се използва като предпочитана методология за проучване на вътрешните правни системи и специфични правни феномени. По този начин, изборът да се изучава правото в Тренто предлага на учениците предизвикателно учебно преживяване, което привлича студентите в областта на правото както в сравнителни, така и в транснационални аспекти.

В този контекст и като се има предвид глобализацията на пазарите и нарастването на международните отношения, Юридическият факултет ще стартира през 2017/2018 г. новата тригодишна бакалавърска програма по правни науки, озаглавена "Бакалавърска степен по сравнителни, европейски и международни правни изследвания" (или CEILS), преподавано изцяло на английски език. Програмата CEILS има за цел да съчетае както централното международно измерение в етиката на факултета на Тренто, така и нарастващото търсене на европейски и транснационални професионалисти в областта на правното образование.105882__ALE0718.jpg

Чрез събиране на местни и чуждестранни студенти и използване на най-съвременните методи на преподаване, извлечени от опита на нашия вътрешен и международен факултет, студентите от CEILS ще бъдат изложени на различни методологии, дисциплинарни традиции и юрисдикции, а курсовете на програмата ще обхваща широк кръг от области и ще засили сравнителното, международното и транснационалното измерение на закона.

Студентите в CEILS ще имат възможност да кандидатстват за стажове в национални и международни институции. Разнообразието на студентската общност ще засили ангажимента им за учене и ще засили техния контакт с други култури по време на тренировъчния си период. И накрая, след успешното завършване на програмата, завършилите CEILS ще могат или да завършат образованието си с италианска или международна магистърска степен, или да започнат незабавно кариера на международния пазар на юридически професии.

Места

Тренто

Address
Faculty of Law of the University of Trento
via Verdi, 53

38122 Тренто, Трентино-Южен Тирол, Италия
Телефон
+39 - 04641281818

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

Програми

Това училище също предлага: