Прочетете официалното описание

Аман арабския университет (AAU) е създадена през 1999 г. като частна (с нестопанска цел) университет специализирана в докторантура под заглавието "Аман арабския университет за докторантура". Това е първият университет в Йордания да предложи Ph.D. програми. През 2009 г. в Университета призна първия пластир на бакалавърска степен студенти и името му е променено на "Аман арабския университет".

Университетът е постигнал общ и частен акредитация от висшето образование Комисия по акредитация (HEAC) в Йордания и е член на Асоциацията на арабските университети.

Университетът се стреми към повишаване на качеството на образованието и тя се фокусира върху предоставянето на студентите знания и умения, за да бъде активен и ефективен член на обществото. Една група от учени и академични професионалисти е създадена в университета, за да бъде символ на знанието и да функционира ефективно и ефикасно с висок интегритет на ниво от световна класа. Освен това, не е от институции за висше образование нужда от завършилите с изявени способности, за да отговарят на настоящите и бъдещите предизвикателства.

Аман арабския университет е предоставила на местните и националните пазари с изявени и квалифицирани висшисти. Общият брой на учениците, които са се дипломирали от университета във всички програми, надвишава 7000.

Ние имаме 90 изтъкнати членове на пълно работно време преподаватели, които са завършили реномирани университети и 522 студенти и 449 докторанти.

Университетът се намира на Йордания улицата Mobis с чудесен изглед на Аман (столица), Al-Балка, и Джераш. Университетът е изграден върху 122 декара и сградите на университета са съчленени и се смесва с оригиналност и съвременност, и мястото е на около 12 км северно от столицата Аман. Университетът е модерна по отношение на съоръжения и ресурси, за да отговарят на нуждите на преподаването и научните изследвания.

Мисия и Vission

VISION:

Добре известен местен и регионален университет за високо качество на преподаване, научни изследвания, и общественополезен труд.

МИСИЯ:

За производството на завършили студенти, които са от решаващо значение мислител, творчески, и учещи през целия живот и оборудван с уменията и знанията, които да им позволят да се конкурира на пазара и да станат лидери в своите общности, за насърчаване на научните изследвания и иновациите на преподаватели и студенти и разпространява получената знания, за насърчаване на непрекъснато подобряване на качеството, както и за изграждане на ефективно партньорство с общността.

Програми с обучение на:
  • Английски
  • арабски

Това училище също предлага:

Бакалавриат

Amman Arab University

Мобилните компютри се разпространява много бързо под формата на мобилни продукти и решения, като смартфони, таблети, безжични инфраструктури, както и безжични планове за ... [+]

Мобилните компютри се разпространява много бързо под формата на мобилни продукти и решения, като смартфони, таблети, безжични инфраструктури, както и безжични планове за данни. Заинтересованите професионалисти могат да вземат онлайн или в класа на курсове за обучение, за да се възползват техните знания и умения Mobile Computing.

Въпреки това, младите хора могат да намерят такива курсове трудно да се възползват от такива курсове изискват участниците да имат отлични познания и практически опит в различни области, които да консолидират гръбнакът на Mobile Computing като Computing и Програмни езици; Развитие / Test / Операция платформи; Работа в мрежа и безжична мрежа системи; Операционна система; Интернет технологии (например уеб сървъри и скриптови езици като Servlets, JSP, и т.н.), центрове за данни и т.н. Така, че е наложително, че академичната поема своята роля, за да се развиват и предлагат достойни програми студенти, които се фокусират върху Mobile Computing.... [-]

Йордания Аман
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
Кампус
Научете повече на английски
Amman Arab University

Тя е бакалавър програма, която се основава на двете теоретична и практическа практически подход към обучението. Тя е специализирана в Одитния чрез средства за по-задълбоч ... [+]

Какво точно има специализация в Control и финансов одит включва?

Тя е бакалавър програма, която се основава на двете теоретична и практическа практически подход към обучението. Тя е специализирана в Одитния чрез средства за по-задълбочено и критично образователна трансфер на знания. Завършилите които основен в тази област ще бъдат квалифицирани в одит в широк мащаб, счетоводство, финансов анализ, контрол на управлението, управление на риска, изследвания и разследване. Отделно от това, студентите ще се възползват от напредъка на техните управленски и многоезични възможности. ... [-]

Йордания Аман
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
Кампус
Научете повече на английски