Almaty Management University

Представление

Прочетете официалното описание

За университета

Завършил Университета за Almaty Management University на бизнеса в Almaty Management University (HSB AlmaU) е международно признат лидер в бизнес образованието в Казахстан. За 31 години AlmaU успешно обучава и подобрява уменията на предприемачи, средни и висши мениджъри за всички сектори на икономиката, нашите програми спечелиха заслужено признание както на казахстанския образователен пазар, така и в международен план.

Мисия:

"Формираме ново поколение лидери с предприемаческо мислене и допринасяме за развитието на икономиката на знанието на динамично развиващите се общества."

31 години на пазара на образование, най-старият частен университет в страната, първият бизнес университет в Република Казахстан, пионер на бизнес образованието в ОНД.

Историята на AlmaU започва с малка школа по мениджмънт през 1988 година. Училища, които станаха първата лястовица, завършила мениджъри от ново поколение за нашата млада страна. През 1996 г., когато първият етап от развитието е завършен успешно, Алматинската школа на мениджърите (ACM) е трансформирана в Международната академия за бизнес. И 25 години след създаването на MAB, той влезе в следващия кръг на спиралата, водеща нагоре - Академията получи статут на УНИВЕРСИТЕТ. В съответствие с новата стратегия на AlmaU, през 2014 г. университетът пое курс към създаване на модел на предприемачески университет.

Университетът е преподавал управлението на първите казахстански предприемачи, първите програми за MBA и DBA в Република Казахстан, най-добрите преподаватели и търсени висшисти.

Основни ценности на университета:

 • 1 Партньорство в полза на обществото
 • 2 Лидерство
 • 3 Свобода
 • 4 Отговорност
 • 5 Отборен дух и синергия

133566_45625110_2170008803238915_8884264758014902272_o.jpgбрус марс / пиксели

AlmaU Graduate School of Business днес

поставя стратегическата цел за обучение на ново поколение казахстански мениджъри, способни да създават иновативни модели за управление на организации чрез управленски иновации и предприемаческо мислене. HSB AlmaU

планира да постигне тази цел не само чрез обучение, но и чрез създаването на

предприемаческа екосистема като в училище чрез създаване на нов модел

управление на иновациите в бизнес училищата в и около, оказва влияние

Казахстански бизнес и общество, внедряващи нови иновативни образователни и

консултантски проекти, превръщайки се в място за привличане на таланти и идеи, ковашка от лидери

организации, иновационни мениджъри.

Акредитация и оценки

 • HSB AlmaU е едно от малкото бизнес училища в Казахстан, което е признато и има акредитация и награди както на казахстанско, така и на международно ниво.
 • Национална програма за акредитация на Независимата Казахстанска агенция за осигуряване на качество в образованието ( IQAA ), Казахстан, 2017 г.
 • Европейска институционална акредитация в областта на качественото бизнес образование CEEMAN , 2017
 • Повторна акредитация на Асоциацията на МВА (AMBA) за максимум 5 години. Програмите за висше образование по бизнес AlmaU MBA са единствените в Централна Азия и Казахстан, които са акредитирани от AMBA , UK, 2016.
 • „Топ бизнес училище със значително международно влияние“ - „ 4 палмови клона “, според глобалната рейтингова агенция Eduniversal , Франция, 2008-2019.
 • Едно от последните ни постижения - през 2019 г. програмите на AlmaU HSB MBA бяха включени в ТОП-200 на най-добрите програми в света, а в ТОП-20 на най-добрите програми в Азия, в престижната международна класация на QS World University Rankings: Global MBA Rankings 2020 (Обединеното кралство).

130797_image4.png133571_ceeman.jpg133570_AMBA-logo-1200x630.png133568_qs.png

Признаване в Казахстан

Според резултатите от авторитетния рейтинг "ТОРЖАРГАН - 2017"

Алматински университет по управление:

 • ТОП - 1 в рейтинга на репутацията на казахстанските компании "Topzharkan" в индустрията "Образование".
 • ТОП - 6 в общата репутация на най-добрите казахстански компании.
 • ТОП-3 в националната класация на „Най-добрите хуманитарни и икономически университети в Казахстан“, според Независимата казахстанска агенция за осигуряване на качество в образованието (IQAA), Казахстан, 2018 г.

133567_73322484_2408852349354558_8437724610341896192_o.jpgSnapwire / пиксели

Признаване в ОНД

Рейтинг на глобалните бизнес училища в Русия и страните от ОНД - 2017г

 • ТОП - 1 - сред бизнес училищата от ОНД, които активно се промотират на световния пазар.
 • ТОП - 2 - сред бизнес училищата от ОНД, осъществяващи програми с двойна степен с чуждестранни
 • ТОП - 5 MBA и магистърски програми в Eduniversal Best Masters Ranking, Франция, 2017
 • ТОП - 250 от най -добрите бизнес училища в света, според Асоциацията на MBA's (AMBA), Великобритания, 2017
 • ТОП - 200 в класацията на най-добрите бизнес училища в света, според международната рейтингова агенция Eduniversal, Франция, 2017.
 • ТОП - 3 най-добри бизнес училища, включени в географската зона на Централна и Южна Азия *, според международната рейтингова агенция Eduniversal, Франция, 2017.

Социална отговорност

Стратегията за развитие има за цел да се превърне в социално отговорна организация, допринасяща за укрепване на положителните отношения в обществото. Университетът има „Програма за подпомагане на селските училища от висшите учебни заведения на страната“, социален проект „НЕОГРАНИЧЕНИ ВЪЗМОЖНОСТИ“, „културен и езиков лагер Улитау“, конкурс за медии и автори, пишещи на теми за образование Зачот, и социален проект Благотворително дърво на желанието от 2015 г. бе въведена нова дисциплина Service Learning за студентите (обучение чрез обслужване на обществото).

Представителни служби

HSB AlmaU има представителства в градовете Нур-Султан , Атирау , Актобе, Кизилорда , Шимкент , Уралск . Основното направление в работата на представителствата е да се обучават мениджъри на малки и средни предприятия в програми MBA и DBA, както и в семинари и обучения.

Места

Алмати

Address
Розыбакиева 227
050060 Алмати, Провинция Алмати, Казахстан

Нур-Султан

Address
ул. Казанат 1/1, Бизнес-центр Time
020000 Нур-Султан, Казахстан

Aktobe

Address
12 мкр. Бизнес Центр «Dastan Hotel»
Aktobe, Aktobe Province, Казахстан

Kyzylorda

Address
ул. Журбы 12
Kyzylorda, Kyzylorda Province, Казахстан

Атирау

Address
ул. М.Утемисова 123В, Бизнес Центр «KZ»
Атирау, Провинция Атирау, Казахстан

Shymkent

Address
б.Кунаева, 83/1, БЦ «Атамекен»
Shymkent, South Kazakhstan Province, Казахстан

Програми

Това училище също предлага: