Прочетете официалното описание

Историята на CMU

Канадският Mennonite University е резултат от сливането на три колегии: Mennonite Братя Bible College / Concord College (est. 1944); Канадският Mennonite Bible College (est. 1947); и Menno Simons College (EST. 1989).

Произходът на CMU се върнем към началото на 1990 г., когато хора от бизнес средите и от четири Mennonite колежи в Манитоба-CMBC, Concord College, Щайнбах Bible College и Menno Simons College-срещнаха, за да говорим за между-Mennonite сътрудничество във висшето образование , Това доведе до формални дискусии между колежите, който започва през 1995 година. Щайнбах Bible College се оттегли от процеса през 1996.

През август 1998 г., правителството на Манитоба провъзгласена Хартата за създаването на университетско равнище, степен-отпускане федерация на Mennonite колежи. На 18 ноември 1998 г., трите колегии подписаха Меморандум за споразумение, което означава окончателно одобрение за създаването на федерацията. На 4-ти май 1999 г., Е сключено споразумението за закупуване на 500 Shaftesbury. The College Mennonite федерация започна да предлага на своите нови, съвместно спонсорирани академични програми през септември, 1999 година. До септември 2000 г., CMBC и Concord College намира заедно за общ кампус в Shaftesbury Boulevard 500/600. (Menno Simons College остава в центъра на Winnipeg като кампус CMU е в Университета на Уинипег.) През октомври 2008 г., CMU стана член на Асоциацията на университетите и колежите на Канада (сега известна като университети Канада).

Всеки един от основателите колегиите има своя собствена история. И все пак, от самото начало, отделните истории често са пресечени и сега са част от една обща история-една история за това как Бог ги е довело да работят заедно по обща образователна мисия, наречена CMU.

Мисия

CMU е иновативна Christian университет, вкоренени в традицията анабаптист Mennonite, премества и се трансформира от живота и учението на Исус Христос. Чрез преподаването, изследванията и услуги CMU вдъхновява и оборудва жените и мъжете за живота на обслужване, лидерство и помирение в църквата и обществото.

Мисия CMU, подобно на това на всяка организация, е като гъсто опаковани рулони с потенциал, както и задължението да се появят в живота, в оживената спектър от програми и проекти, разговори и ангажименти. Мисия CMU е предварително и там в своята особеност. Вярност към историята на Божия създаване и преобразуване на работа чрез Исус Христос е сърцебиенето, на внимателност и мотивиращ импулс за обслужване, ръководството и помирението чрез които CMU участва в църквата и обществото.

В CMU, помирението е академична работа с всички видове социални, лични, богословски, междуличностни, артистични, физически и екологични измерения-да назовем само няколко. Помирението, като образование, винаги е за "изграждане на разбиране." И "строителни разбирания" винаги е за извършване на знания, така и взаимоотношения, начина на виждане, ангажиране и споделяне в свят, който е чудна, които се притесняваха, и че всякога се нуждае най-добрите ни грижа и въображение.

Фразата ", вкоренени в традицията анабаптист Mennonite" е може би най-подхожда чрез свидетелството на CMU студенти. Какво хваща в техните умове и сърца техни наведнъж е на последователността и съгласуваността между това, което професорите преподават в клас и как тези "учители на живота" отиват за ежедневния живот. Силните убеждения към помирение и почтеност в живота и вярата са в челните редици на появата на анабаптисти през шестнадесети век. Интеграцията на действие и изповед продължи да бъде от жизненоважно значение и днес, както правят практики на разпознаване на общността в задържането на това, което е вярно. Тези присъди предложи смели уязвимост и динамична свобода, и тези под формата дълбоко и само чрез отношения на доверие. Тя е в рамките на отношения на доверие и общността разпознаване, което CMU възприемащ да бъде църква, свързани с университета, предоставянето на форум за постоянен диалог по отношение на това как заедно сме призовани да говорят благодат и да приемат помирението в църквата, в обществото и в света, тъй като ние знам го.

От потока на тази мисия, CMU е установила четири ангажименти, които характеризират работата си във всичките си програми и дейности:

Образоване за мир и справедливост

Ангажимент за образоване за мир и справедливост цветове всички наши програми и нашата институционална живота като цяло и е изрично представени в някои програми за подпис и в работата на няколко от нашите институти (например, Canadian Училищни на изграждане на мира).

Учене чрез мислене и Doing

Академик анализ се допълва от обучението чрез преживяване по начин, който оформя мислене, така и за живеене, особено чрез нашия Практиката, Outtatown, ко-оп, и стажантски програми.

Щедро Hospitality ... Radical диалог

CMU приветства всички, тъй като насърчава диалога между религиозните, икономически, социални, политически, етнически, национални и културни пропасти, които разделят човечеството, в Северна Америка и в международен план.

Моделиране Invitational Общността

CMU темперамента на индивидуализма на нашето време чрез моделиране и възпитават Invitational общности, които са различни, все още се учат заедно, в които хората се подкрепят взаимно, и които насърчават състрадание и представляват надежда на тези в тях и извън нея.

Програми с обучение на:
  • Английски

Това училище също предлага:

BA

Canadian Mennonite University

Международните изследвания за развитие (IDS) е изучаването на бедността, неравенството и как да създадете промяна и да направи света по-добро място за живеене. Учениците ... [+]

Международните изследвания за развитие (IDS) е изследване на бедността, неравенството и как да създадете промяна и да направи света по-добро място за живеене. Учениците изследват етиката около това, което всъщност означава да се осигури помощ на някой, живеещи в бедност, както и най-добрите практики в намаляването на бедността и вземане на дългосрочна промяна в живота на хората.

... [-]
Канада Уинипег
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
3 - 4 години
Кампус
Научете повече на английски
Canadian Mennonite University

Може ли да пее "Това Little Light на Mine" наистина помогна на някой науча да говоря, след като е бил прострелян в главата през зона на Брока? Как може интервенции музика ... [+]

Може ли да пее "Това Little Light на Mine" наистина помогна на някой науча да говоря, след като е бил прострелян в главата през зона на Брока? Как може интервенции музикални базирани подобряване функционирането и качеството на живот на пациентите с болестта на Алцхаймер? Може ли музиката да бъде реална алтернатива на наркотици или други видове терапия при лечение на разстройства на настроението? Как музиката засегне развитието на децата?... [-]

Канада Уинипег
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
Кампус
Научете повече на английски
Canadian Mennonite University

Можете ли да си представите как музиката може да предложи визия за красота в едно разбито свят, да ни помогне да чуете гласовете на тези, различно от себе си, трансформир ... [+]

Можете ли да си представите как музиката може да предложи визия за красота в едно разбито свят, да ни помогне да чуете гласовете на тези, различно от себе си, трансформира нас и да се разглежда като дар от Бога? Музика проучвания баланс строга дисциплина заедно с творческо въображение и желание за артистични постижения и страст заедно състрадание и чувствителност към човешка нужда. Концентрациите включват изпълнение, музикално образование, музикология, музика служение, и задълбочени изследвания.... [-]

Канада Уинипег
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
8 - 24 месеца
Кампус
Научете повече на английски
Canadian Mennonite University

Библейската и богословски науки (BTS) приканва учениците да дисциплинирани, внимателен размисъл върху Библията, на богословските традициите и историята на църквата, и на ... [+]

Библейската и богословски науки (BTS) приканва учениците да дисциплинирани, внимателен размисъл върху Библията, на богословските традициите и историята на църквата, и на опита и практиките на християнските общности по целия свят. И три месеца и четири години, бакалавър по изкуствата със специалност BTS осигури широта на излагане на хуманитарните науки, и социални науки, и значителна дълбочина в библейския и богословски науки. Тези градуса подготвят студентите и за всяка област на заетост или професия с ценни умения за комуникация, писане, аналитично, критично мислене, и организаторите. А три или четири години BA в BTS а също така служи като здрава основа за въвеждане в професионални изследвания, като например социалната работа, право, и така нататък.... [-]

Канада Уинипег
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
3 - 4 години
Кампус
Научете повече на английски
Canadian Mennonite University

Как може хората да използват символи, образи и звуци, за да създаде смисъл, че може да се споделя между групи и лица? В кой момент се убедителните публикации стават пропа ... [+]

Как може хората да използват символи, образи и звуци, за да създаде смисъл, че може да се споделя между групи и лица? В кой момент се убедителните публикации стават пропаганда? Как се нови социални медии, които оказват влияние на семейството динамика в Северна Америка? Защо ще хората споделят личния си живот с непознати, при условие, че непознатият държи микрофон?

В Комуникации и Медии проучвания, учениците ще бъдат дадени опит в комуникациите теория, както и практическите умения, които трябва да бъдат ефективни на работното място. През целия този процес, учениците ще бъдат насърчавани да се изправи срещу големите въпроси на полето около значение, разпространение на информация и идеи, силата на гласа, и взаимодействия между вяра и професионална практика.... [-]

Канада Уинипег
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
3 - 4 години
Кампус
Научете повече на английски
Canadian Mennonite University

The Redekop Бизнес училище е развитие на потенциала на бъдещите бизнес лидери да се съберат заедно звук бизнес практика с ангажиментите на вярата, щедрост и сервиз. ... [+]

The Redekop Бизнес училище е развитие на потенциала на бъдещите бизнес лидери да се съберат заедно звук бизнес практика с ангажиментите на вярата, щедрост и сервиз.

Gain Perspective

В и извън класната стая, учениците изследват сложността на вземане на мъдри бизнеса и етични решения. Технология и наставничество от професори, собственици на бизнес, както и не-за лидери на печалба, заедно с един предприемач-в-пребиваване програма, разположения практикум, един по-корпус бизнес клуб, международни възможности за обучение, както и възможността за Кооп опит, изграждане на обогатена обучение фондация.... [-]

Канада Уинипег
Септември 2020
Английски
Редовно обучение
120 часове
Кампус
Научете повече на английски

About CMU

Why I chose CMU

Residence Life at CMU

Community Life at CMU

Business