Canadian Mennonite University

Представление

Прочетете официалното описание

Историята на CMU

Канадският Mennonite University е резултат от сливането на три колегии: Mennonite Братя Bible College / Concord College (est. 1944); Канадският Mennonite Bible College (est. 1947); и Menno Simons College (EST. 1989).

Произходът на CMU се върнем към началото на 1990 г., когато хора от бизнес средите и от четири Mennonite колежи в Манитоба-CMBC, Concord College, Щайнбах Bible College и Menno Simons College-срещнаха, за да говорим за между-Mennonite сътрудничество във висшето образование , Това доведе до формални дискусии между колежите, който започва през 1995 година. Щайнбах Bible College се оттегли от процеса през 1996.

През август 1998 г., правителството на Манитоба провъзгласена Хартата за създаването на университетско равнище, степен-отпускане федерация на Mennonite колежи. На 18 ноември 1998 г., трите колегии подписаха Меморандум за споразумение, което означава окончателно одобрение за създаването на федерацията. На 4-ти май 1999 г., Е сключено споразумението за закупуване на 500 Shaftesbury. The College Mennonite федерация започна да предлага на своите нови, съвместно спонсорирани академични програми през септември, 1999 година. До септември 2000 г., CMBC и Concord College намира заедно за общ кампус в Shaftesbury Boulevard 500/600. (Menno Simons College остава в центъра на Winnipeg като кампус CMU е в Университета на Уинипег.) През октомври 2008 г., CMU стана член на Асоциацията на университетите и колежите на Канада (сега известна като университети Канада).

Всеки един от основателите колегиите има своя собствена история. И все пак, от самото начало, отделните истории често са пресечени и сега са част от една обща история-една история за това как Бог ги е довело да работят заедно по обща образователна мисия, наречена CMU.

Мисия

CMU е иновативна Christian университет, вкоренени в традицията анабаптист Mennonite, премества и се трансформира от живота и учението на Исус Христос. Чрез преподаването, изследванията и услуги CMU вдъхновява и оборудва жените и мъжете за живота на обслужване, лидерство и помирение в църквата и обществото.

Мисия CMU, подобно на това на всяка организация, е като гъсто опаковани рулони с потенциал, както и задължението да се появят в живота, в оживената спектър от програми и проекти, разговори и ангажименти. Мисия CMU е предварително и там в своята особеност. Вярност към историята на Божия създаване и преобразуване на работа чрез Исус Христос е сърцебиенето, на внимателност и мотивиращ импулс за обслужване, ръководството и помирението чрез които CMU участва в църквата и обществото.

В CMU, помирението е академична работа с всички видове социални, лични, богословски, междуличностни, артистични, физически и екологични измерения-да назовем само няколко. Помирението, като образование, винаги е за "изграждане на разбиране." И "строителни разбирания" винаги е за извършване на знания, така и взаимоотношения, начина на виждане, ангажиране и споделяне в свят, който е чудна, които се притесняваха, и че всякога се нуждае най-добрите ни грижа и въображение.

Фразата ", вкоренени в традицията анабаптист Mennonite" е може би най-подхожда чрез свидетелството на CMU студенти. Какво хваща в техните умове и сърца техни наведнъж е на последователността и съгласуваността между това, което професорите преподават в клас и как тези "учители на живота" отиват за ежедневния живот. Силните убеждения към помирение и почтеност в живота и вярата са в челните редици на появата на анабаптисти през шестнадесети век. Интеграцията на действие и изповед продължи да бъде от жизненоважно значение и днес, както правят практики на разпознаване на общността в задържането на това, което е вярно. Тези присъди предложи смели уязвимост и динамична свобода, и тези под формата дълбоко и само чрез отношения на доверие. Тя е в рамките на отношения на доверие и общността разпознаване, което CMU възприемащ да бъде църква, свързани с университета, предоставянето на форум за постоянен диалог по отношение на това как заедно сме призовани да говорят благодат и да приемат помирението в църквата, в обществото и в света, тъй като ние знам го.

От потока на тази мисия, CMU е установила четири ангажименти, които характеризират работата си във всичките си програми и дейности:

Образоване за мир и справедливост

Ангажимент за образоване за мир и справедливост цветове всички наши програми и нашата институционална живота като цяло и е изрично представени в някои програми за подпис и в работата на няколко от нашите институти (например, Canadian Училищни на изграждане на мира).

Учене чрез мислене и Doing

Академик анализ се допълва от обучението чрез преживяване по начин, който оформя мислене, така и за живеене, особено чрез нашия Практиката, Outtatown, ко-оп, и стажантски програми.

Щедро Hospitality ... Radical диалог

CMU приветства всички, тъй като насърчава диалога между религиозните, икономически, социални, политически, етнически, национални и културни пропасти, които разделят човечеството, в Северна Америка и в международен план.

Моделиране Invitational Общността

CMU темперамента на индивидуализма на нашето време чрез моделиране и възпитават Invitational общности, които са различни, все още се учат заедно, в които хората се подкрепят взаимно, и които насърчават състрадание и представляват надежда на тези в тях и извън нея.

Места

Уинипег

Canadian Mennonite University

Address
North Shaftesbury (Primary Mailing Address)
500 Shaftesbury Blvd.
Winnipeg, MB R3P 2N2

Уинипег, Манитоба, Канада
Уебсайт
Телефон
+1 204-487-3300