Crandall University

Представление

Прочетете официалното описание

история

В края на 1940, баптистка конвенция на Обединените стана загрижен за младите хора, които са излизали от Atlantic Канада за Библейски колеж образование. Независимо от факта, че това наименование има университет в Wolfville, NS, имаше площ от християнското образование, които не се били задоволени. През 1949 г., Bible обучение училище Съединените Baptist е основана през Монктон едновременно като колеж Библия и гимназия. През следващите две десетилетия, младите хора са дошли от всички краища на Атлантическия океан Канада да учат в християнски контекст и да живеем в християнска общност.

Академични постижения много бързо се превръща в отличителна черта на новото училище, и много хора са дали жертвоготовно да разширите възможностите и програмите. Д-р Майрън Brinton остави успешен пастор да ръководят новосъздадената институция за повечето от първото десетилетие. Неговото чувство за семейство и християнската вяра подготвя почвата за голяма част от традицията.

До 1968 г., училището е в преход като акцентът е сменено на програма пост в гимназията. Тя се превръща в Bible College и изкуства College християнин Junior либерални. През 1970 г. името е променено на Атлантическия Baptist College, за да отрази новите програми. През целия този период, председателят д-р Stuart E. Мъри, иска да изгради силен състав и да предоставя разширен набор от курсове.

През 1983 г., на New Brunswick законодателната прие харта предоставяне Atlantic Baptist College, правото да предлага Baccalaureate градуса. Повече от десетилетие по-късно, през 1996 г., първоначалният акт на законодателната власт се изменя, за да се промени името на Baptist University Atlantic. Това беше направено, за да се отрази продължи растежа и развитието на университета, както е видно от отпускането на градуса в различни дисциплини, включително изкуствата, науката, бизнеса и образованието.

През 2008 г. и през 2010 г., бяха направени леки промени в Закона, първо да се разшири предоставянето на градуса отвъд нивото на степен бакалавър, и второ, за да промените името на Крендъл университет в чест на Йосиф Крендъл, който основал няколко баптистки църкви в толкова по-голяма област Монктон през края на 1800. Това ново име също бе представен като начин за по-ясно предложи invititation да християнски студенти и поддръжници, които не са от Baptist традиция.

Мисия

Мисията на Крендъл университет е, че на преобразуват живота чрез качествено висше образование здраво вкоренени в християнската вяра. Тази мисия се осъществява чрез:

Преподаването на свободни изкуства, науки и професионални изследвания, които включват: Подход на студентите, в която се фокусира върху обучението, а не за продажба само на информация; Ангажимент за цялостен растеж на лицето: духовно, интелектуално, лична / социална и физическото благосъстояние; Работата в екип от изключителни и всеотдайни служители, преподаватели, администратори и членове на съвета; Разработването на единна и грижа в общността, където участниците са чувствителни към потребностите на всеки друг, взаимно се насърчават в образуването характер, лидерски умения и интеграцията на вяра и живот, при който не са подготвени за бъдещи позиции на влияние и лидерство в услуга на Божието царство; Откритостта на лица от всяка раса, цвят на кожата, пол и вероизповедание, които избират да станат част от общността на Крендъл университет. Изследвания от преподаватели, които включва, но не се ограничава до: Разширяване на знанията в рамките на дисциплина на учения; A стандарт за отлични постижения, които потвърждава ангажимента на университета да академична почтеност; За напредъка на интеграцията на вярата и обучение чрез стипендии и публикуването че оценява теории / заключения в светлината на християнски мироглед.

Изявление на вярата

Бог: Има само един Бог, вечно съществуващ в три лица: Отец, Син и Свети Дух. В Божеството тези три лица са равни и обединени по същество и съвършенство. Те изпълняват различни, но хармонични офиси в великото дело на изкуплението. Бог е Отец на всички хора в общия смисъл на Създател и Крепител на вселената. Той има бащинско състрадание към цялото човечество. Бог е Отец, в личен смисъл, на всички, които изповядват вяра в Неговото единствено роден и уникален Син Исус Христос. Исус Христос е Бог явен в плът; ние потвърждаваме Неговото непорочно зачатие, безгрешен човечеството, божествени чудеса, заместващата смърт веднъж за всички времена, телесно възкресение и възнесение, посредническа служба пред Отца, и блажената надежда на Личната му завръщане в сила и слава. Святият Дух е третото лице на Божеството, който изхожда от Отца и Сина. Святият Дух изобличава човечеството от греха, правда и Божия съд; призовава хората към покаяние и вяра в Исус Христос, да обитава и дава възможност на вярващия да живее свят живот; и дава възможност на вярващия да присъства и да се работи за Господ Исус Христос.

Писанията: В Свещеното Писание на Стария и Новия завет имат власт само от Бога и са ни дадени от божествено вдъхновение. Те са единственият съвършен, върховен, непогрешим и достатъчен стандарт за всички въпроси на вярата и поведение. Те са внимателно консервирани чрез Божието провидение чрез работата на вярващи.

Човечеството: Човечеството е създаден безгрешен. Чрез непослушанието на първия мъж и първата жена, грехът влезе човешката раса. Чрез този неподчинение цялото човечество се ражда грешен, под проклятието на осъждане и смърт, в нужда от покаяние и прошка.

Salvation: Спасението на изгубен и грешното човечество е възможно само чрез заслугите на Исус Христос и Неговата заместителна смърт от наше име. Спасението трябва да бъде получено чрез покаяние и вяра, и е отделена от дела. Тя се характеризира с регенерация от Светия Дух.

Църквата: Църквата се състои от всички истински вярващи в Господ Исус Христос. Библията също идентифицира местната църква като съвкупност от кръстени вярващи, организирани за поклонение, ученичество, приобщаване и служене на другите за Бога.

Възкресението и Съдния: Ще има общо възкресение на телата на праведните и на неправедните. Бог ще съди цялото човечество. Тези, които са спасени, ще живее вечно в Божието присъствие. Тези, които са загубили в грях ще получат вечно осъждение.

Места

Монктон

Address
333 Gorge Road
Moncton


E1G 3H9 Монктон, Ню Брънзуик, Канада