Alupe University College

Представление

Прочетете официалното описание

За Алупе Университетски Колеж

Alupe University College (AUC), която е учредителен колектив на университета в Мой, е един от най-новите университетски колежи в страната. Той е създаден чрез Заповед № 163 от 24 юли 2015 г., Неговият съвет е създаден с видеобанк със специален вестник No.136 от 7 ноември 2016 г. То започна след искане от тогавашната общност Busia North до тогавашния президент на Кения Н.П. Ху Муаи Кибаки, когато посети района на 18 септември 2007 г. Впоследствие започва през 2008 г. като Алупърен кампус на университета в Мой.

Университетският колеж има 200 акра земя в окръг Бусиа. Намира се на 7 километра от град Бусиа на пътя Busia-Malaba. Намира се на 23 километра от град Малаба. Той се намира в района Teso South в окръг Busia и е единственият публичен университет в окръг Бусиа. Той съседва на Уганда и следователно ще разшири международните програми за обмен на студенти, включително трансграничното обучение и научни изследвания в региона на Източна Африка.

Alupe University College се стреми да бъде център на високи постижения в интегрираното обучение и изследвания в областта на здравеопазването, биологията, селското стопанство, животните, информационните и инженерните науки. Целта е да се използват силните страни на този интегриран подход, за да се даде възможност на страната да постигне визия 2030.

Той ще работи със съседните учени от KEMRI, KALRO и LBDA в областта на преподаването, научните изследвания и предоставянето на услуги на кенийското население и в региона. Alupe University College се стреми да бъде бастион на знания в науките и в образованието, бизнес проучвания, икономика, социални науки, развитие на човешките ресурси, туризъм и гостоприемство.

Колежанин

Места

Eldoret

Address
Moi University, Main Campus, Kesses
P.O Box 3900-30100 Eldoret
Uasin Gishu County, Kenya

Eldoret, Окръг Уасин Гишу, Кения

Програми

В момента няма програми за показване

Моля, уточнете търсенето по-горе, разгледайте нашите най-търсени категории по-долу или направете търсене по ключова дума.


... or simply by choosing your degree: