Прочетете официалното описание

Програмата за Contemporary China Studies Programme ви предоставя уникална възможност да научите и да опитате днешния Китай по време на една вълнуваща програма за едносеместно обучение в чужбина, която носи учебни ECTS кредити за вашата учебна програма у дома. CCCC е уникално учебно преживяване за напреднали студенти от бакалаври, които са любопитни за културите и начина на живот на Азия, които искат да учат в университет от световна класа и които искат да опознаят света на бизнеса в Китай в един наистина очарователен, достъпна среда. CCSP се намира в Шанхай, един от най-вълнуващите градове в света днес, и преподава в сътрудничество с университета Фудан, един от най-престижните научно-ориентирани университети в Китай и се нарежда на 40-о място в света от QS. С CCSP имате избор от китайски езикови курсове, английски преподава академични курсове по различни теми, както и стаж в местна организация или мултинационална компания. В комбинация с редовни групови екскурзии и социални дейности, които ви запознават с традиционната китайска култура, CCSP е мултидисциплинарна академична програма, която предоставя задълбочени теоретични и практически гледни точки за възникващия статут на Китай като световна сила.

Защо CCSP?

  1. Живейте в невероятен и оживен град
  2. Проучване в университет от световна класа
  3. Опитайте света на бизнеса в Китай

Топ университет

Програмата за Contemporary China Studies Programme се преподава в университета Фудан, един от най-престижните университети в Китай, ориентирани към научните изследвания. В последната класация на световните университети, университетът "Фудан" е класиран като първи университет в Шанхай и 40-то по света. В Fudan има 30 000 студенти, сред които 5 000 международни студенти.

Училището за социално развитие и обществена политика, което е домакин на програмата CCCC, е една от световните крепости в преподаването и научните изследвания в социалните науки. Нейните международни партньори са Харвардския университет, Лондонското училище по икономика и политически науки, Тринити Колидж и много други. Десет процента от учениците на Училището са чуждестранни студенти от САЩ, Канада, Япония, Великобритания, Германия, Франция, Италия и скандинавските страни. Преподавателите в CCSP имат богат опит в академични изследвания и преподаване в изтъкнати университети в Китай и в чужбина, като Харвардския университет, Чикагския университет, Университета във Вашингтон-Сиатъл и GeorgiaTech. Ръководителите на местния бизнес и професионалните експерти от различни организации са поканени да представят казуси.

Животът в кампуса

С 30 000 студенти, сред които 5 000 чуждестранни студенти, Фудан е не само най-добрият, но и един от най-големите и най-международните университети в Шанхай. Като чуждестранен студент във Fudan имате достъп до някоя от студентските асоциации в университета, както и до всички други съоръжения, като например столовете, библиотеките и спортните заведения.

Изумителен град

Шанхай: уау!

Шанхай е без съмнение един от най-вълнуващите градове в света днес. Градът е в епицентъра на безпрецедентния китайски скок към икономическо развитие, технологични иновации и културен ренесанс. Шанхай е мястото, където Изтока се среща на запад и където старите и новите се сливат в грандиозен начин. Не се полага никакво усилие, за да се покаже, че Шанхай се е превърнал в един от най-прекрасните и оживени метрополии на този свят. И с един милион чуждестранни жители, Шанхай се гордее с най-съвременни международни съоръжения и безгранични възможности за създаване на нови приятели, изграждане на професионални мрежи и проучване на възможностите за бъдеща работа. Учебният семестър в Шанхай е чудесно за Вашата автобиография. Нищо чудно, че Шанхай бързо се превръща в една от най-популярните дестинации за обучение на международни студенти в света.

Животът в Шанхай

Животът в Шанхай е невероятно вълнуващ и разнообразен, но удобен и безопасен. Като един от най-големите и модерни метрополии, Шанхай никога не спи. Това е топене на ориенталски и западни култури, стари и нови традиции. Шанхай предлага безброй възможности, когато става въпрос за развлечения, пазаруване, барове и ресторанти, разглеждане на забележителности, концерти и шоу програми. Възможно е да се живее много подобен на този във всяка голяма европейска метрополия. Можете също да изберете да живеете като местните жители. Китайската храна е добра и евтина. Местните магазини продават всякакви неща, които никога няма да намерите в Европа, често евтини.

Вътрешен вариант

Програмата за Contemporary China Studies Programme е разработена така, че да увеличи максимално възможностите ви да научите за А и да опитате днешния Китай по време на вашия престой в Шанхай на 4 или 5 месеца. Изборът от академични курсове, всички преподавани на английски език от професори и преподаватели от университета Fudan, ви предоставя теоретични и академични познания за последните събития в Китай в области като култура и общество, бизнес и икономика, политика и дипломация. Езиковият курс, преподаван на начинаещи и средни нива, ви позволява да получите вкус на това, което е необходимо, за да говорите и да прочетете китайски или да подобрите езиковите си умения, ако вече сте започнали да изучавате езика. А стажът предоставя уникален шанс да разберете как да работите в компания в Китай и да развиете нови професионални умения. В комбинация с редовни групови екскурзии и социални дейности, които ви запознават с традиционната китайска култура, CCSP е мултидисциплинарна академична програма, която предоставя задълбочени теоретични и практически гледни точки за възникващия статут на Китай като световна сила.

Програми с обучение на:
  • Английски
  • Китайски

Това училище също предлага: