Contemporary China Studies Programme

Представление

Прочетете официалното описание

Програмата за Contemporary China Studies Programme ви предоставя уникална възможност да научите и да опитате днешния Китай по време на една вълнуваща програма за едносеместно обучение в чужбина, която носи учебни ECTS кредити за вашата учебна програма у дома. CCCC е уникално учебно преживяване за напреднали студенти от бакалаври, които са любопитни за културите и начина на живот на Азия, които искат да учат в университет от световна класа и които искат да опознаят света на бизнеса в Китай в един наистина очарователен, достъпна среда. CCSP се намира в Шанхай, един от най-вълнуващите градове в света днес, и преподава в сътрудничество с университета Фудан, един от най-престижните научно-ориентирани университети в Китай и се нарежда на 40-о място в света от QS. С CCSP имате избор от китайски езикови курсове, английски преподава академични курсове по различни теми, както и стаж в местна организация или мултинационална компания. В комбинация с редовни групови екскурзии и социални дейности, които ви запознават с традиционната китайска култура, CCSP е мултидисциплинарна академична програма, която предоставя задълбочени теоретични и практически гледни точки за възникващия статут на Китай като световна сила.

Защо CCSP?

  1. Живейте в невероятен и оживен град
  2. Проучване в университет от световна класа
  3. Опитайте света на бизнеса в Китай

Топ университет

Програмата за Contemporary China Studies Programme се преподава в университета Фудан, един от най-престижните университети в Китай, ориентирани към научните изследвания. В последната класация на световните университети, университетът "Фудан" е класиран като първи университет в Шанхай и 40-то по света. В Fudan има 30 000 студенти, сред които 5 000 международни студенти.

Училището за социално развитие и обществена политика, което е домакин на програмата CCCC, е една от световните крепости в преподаването и научните изследвания в социалните науки. Нейните международни партньори са Харвардския университет, Лондонското училище по икономика и политически науки, Тринити Колидж и много други. Десет процента от учениците на Училището са чуждестранни студенти от САЩ, Канада, Япония, Великобритания, Германия, Франция, Италия и скандинавските страни. Преподавателите в CCSP имат богат опит в академични изследвания и преподаване в изтъкнати университети в Китай и в чужбина, като Харвардския университет, Чикагския университет, Университета във Вашингтон-Сиатъл и GeorgiaTech. Ръководителите на местния бизнес и професионалните експерти от различни организации са поканени да представят казуси.

Животът в кампуса

С 30 000 студенти, сред които 5 000 чуждестранни студенти, Фудан е не само най-добрият, но и един от най-големите и най-международните университети в Шанхай. Като чуждестранен студент във Fudan имате достъп до някоя от студентските асоциации в университета, както и до всички други съоръжения, като например столовете, библиотеките и спортните заведения.

Изумителен град

Шанхай: уау!

Шанхай е без съмнение един от най-вълнуващите градове в света днес. Градът е в епицентъра на безпрецедентния китайски скок към икономическо развитие, технологични иновации и културен ренесанс. Шанхай е мястото, където Изтока се среща на запад и където старите и новите се сливат в грандиозен начин. Не се полага никакво усилие, за да се покаже, че Шанхай се е превърнал в един от най-прекрасните и оживени метрополии на този свят. И с един милион чуждестранни жители, Шанхай се гордее с най-съвременни международни съоръжения и безгранични възможности за създаване на нови приятели, изграждане на професионални мрежи и проучване на възможностите за бъдеща работа. Учебният семестър в Шанхай е чудесно за Вашата автобиография. Нищо чудно, че Шанхай бързо се превръща в една от най-популярните дестинации за обучение на международни студенти в света.

Животът в Шанхай

Животът в Шанхай е невероятно вълнуващ и разнообразен, но удобен и безопасен. Като един от най-големите и модерни метрополии, Шанхай никога не спи. Това е топене на ориенталски и западни култури, стари и нови традиции. Шанхай предлага безброй възможности, когато става въпрос за развлечения, пазаруване, барове и ресторанти, разглеждане на забележителности, концерти и шоу програми. Възможно е да се живее много подобен на този във всяка голяма европейска метрополия. Можете също да изберете да живеете като местните жители. Китайската храна е добра и евтина. Местните магазини продават всякакви неща, които никога няма да намерите в Европа, често евтини.

Вътрешен вариант

Програмата за Contemporary China Studies Programme е разработена така, че да увеличи максимално възможностите ви да научите за А и да опитате днешния Китай по време на вашия престой в Шанхай на 4 или 5 месеца. Изборът от академични курсове, всички преподавани на английски език от професори и преподаватели от университета Fudan, ви предоставя теоретични и академични познания за последните събития в Китай в области като култура и общество, бизнес и икономика, политика и дипломация. Езиковият курс, преподаван на начинаещи и средни нива, ви позволява да получите вкус на това, което е необходимо, за да говорите и да прочетете китайски или да подобрите езиковите си умения, ако вече сте започнали да изучавате езика. А стажът предоставя уникален шанс да разберете как да работите в компания в Китай и да развиете нови професионални умения. В комбинация с редовни групови екскурзии и социални дейности, които ви запознават с традиционната китайска култура, CCSP е мултидисциплинарна академична програма, която предоставя задълбочени теоретични и практически гледни точки за възникващия статут на Китай като световна сила.

Места

Шанхай

Address
220 Handan Rd, WuJiaoChang, Yangpu Qu, Shanghai Shi, China, 200433
Шанхай, Шанхай, Китай

Програми

Това училище също предлага: