Donghua University

Представление

Прочетете официалното описание

Donghua University (DHU) е един от ключовите държавни университети в Китай. Намира се в Шанхай, финансово и икономическо сърце на Китай. DHU попада директно в Министерството на образованието на Китай, като част от проекта на страната за 211 висше образование. DHU се състои от два кампуса: пътният кампус Yan'an в центъра на града и кампусът Songjiang в историческата люлка на града.

DHU предлага не по-малко от 52 студенти за международни студенти. Освен това предлага 26 докторски програми и 53 магистърски програми.

Има над 2700 преподаватели и над 30 000 записани студенти.

Водещите дисциплини на университета са текстил, мода, материали и бизнес. Текстилната наука и инженерство, най-важната за държавата дисциплина, се нарежда на първо място в оценката на дисциплината на първо ниво, обявена от Китай Академични степени и Център за развитие на висше образование (CDGDC). От 2005 г. насам броят на научните трудове на DHU, резюмирани в SCI, EI и ISTP, превъзхожда общо 9 други подобни известни текстилни институции по света.

Освен това много научноизследователски постижения са намерили приложение в областта на авиацията и космическото пространство, военното дело, строителството, опазването на околната среда и новите материали. Специални приноси са направени в китайските космически проекти като Shenzhou V, Shenzhou VI и Shenzhou VII.

DHU цени международното сътрудничество и обмена. Той е установил сътрудничество с повече от 100 известни университети, изследователски центрове и предприятия от цял свят.

От 1995 г. той успешно е домакин на Международния моден форум по време на Международния фестивал за модна култура в Шанхай. Освен 83-тата Световна конференция по текстил, DHU проведе много международни академични конференции на високо ниво като Международния академичен форум за доктор на науките. Студенти по текстилна наука и инженерство, 25-та Международна конференция за инженеринг на данни, Конференция за американско влакно за 2009 г. и Международна конференция по екологична наука и технологии.

Още през 1954 г. Donghua University записва международни студенти. Това прави DHU сред първите китайски университети, които правят това. Общинското правителство на Шанхай бе назначено да приема международни студенти със стипендия на правителството на Шанхай.

През 2002 г. се създава Международна школа за културен обмен, която поема пълни отговорности по набирането, отглеждането и управлението на международните студенти. След това международното обучение на студенти се развива с високости и за няколко последователни години ръстът на мащаба му се нарежда на първо място сред висшите учебни заведения в цялата страна. През 2019 г. 4907 международни студенти от 136 държави учат в Donghua University .

Места

Шанхай

Address
West Yan’An Road Campus, Donghua University
Shanghai Шанхай, Шанхай, Китай

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия