Institute for Tourism Studies, Macau

Представление

Прочетете официалното описание

През 2017 г. Институтът за изследване на туризма (IFT) получи успешен международен преглед на качеството (IQR) от агенцията за осигуряване на качеството на Великобритания за повишаване на квалификацията (QAA), като превърна IFT в първата висша образователна институция в света, която получи това международно признание. IFT е класирана на "QS World University Rankings by Subject 2017" като втората най-добра институция за висше образование в Азия в областта на гостоприемството и отдиха и 18-то най-добро висше училище в тази област в света.

Институт за туризъм, Макао (IFT), Създадена през 1995 г., е публична институция за висше образование, която попада под ръководството на главния секретар по социалните въпроси и културата на Специален административен район Макао правителство, от Китайската народна република. IFT предлага специалности и професионални програми в широк диапазон на дисциплини, свързани с туризма като гостоприемство, туристическия бизнес, наследство, събития, търговия на дребно и маркетинг, за отдих и развлечения, спорт и отдих, творчески и културни изследвания, както и кулинарни изкуства. IFT също доставя различни програми на ниво на изпълнителната власт в партньорство с водещи туристически училища в света. Институтът е възложено от страна на местните власти за провеждане на политиката за научни изследвания ниво, свързани с планирането и развитието на туризма.

The мисия на IFT е да се превърне в международно висше институция на избор за туризъм и услуги в индустрията проучвания. Не само за ползите от Макао, но и за региона на Азия и Тихия океан, тя ще даде на студентите с професионални познания и техническа компетентност в подготовката за бъдещите си лидерски отговорности в индустрията. За да се изпълни по-горе мисия, Институтът има следните три характеристики:

  1. Уникална идентичност - Институтът работи независимо, специализирана в предоставянето на висшето образование и професионално обучение в областта на туризма и сектора на услугите за управление.
  2. Интеграция - Тя съчетава най-добрите подходи за академичната развитие и професионално обучение.
  3. Интернационализация - Тя се стреми взаимно изгодно сътрудничество със сродни институции в чужбина, активно насърчаване на международен образователен опит между преподаватели и студенти.

През 1997 г. мрежата на Asia-Pacific Образование и центрове за обучение в сферата на туризма (Апетит), орган, напълно подкрепена от Икономически и социален комисия на ООН за Азия и Тихия океан (UNESCAP), избран IFT като "център за обучение на треньор" предлагане обучение и консултантски услуги за членовете Апетит в азиатско-тихоокеанския регион. През същата година, IFT, получена от асоциация Pacific Asia Travel (PATA) на наградата Gold в "Образование и обучение", който се призна за съдържанието и качеството на програмите на IFT. През 2002 г., IFT бе представена отново със същата награда за това, че създаде "система за разпознаване на Макао Професионални умения" (MORS) на местната туристическа индустрия и услуги, в сътрудничество с Европейския съюз (ЕС).

През 1999 г. в сътрудничество с ЕС, център на Макао-Europe за модерни Туризъм Studies (ME-CATS) е създаден в Института, включване на нови европейски концепции за туризъм и управление на сектора на услугите в развитието на туризма в региона на Азия и Тихия океан. Този център има за цел да се превърне в база за образование и обучение в региона на Азия и Тихия океан. Тя насърчава обмена на знания и опит между висши учебни заведения в Европа и в региона.

През 2000 г., IFT стана първата образователна институция, която да бъде предоставена на TedQual Certification от Световната организация по туризъм към ООН (UNWTO). Това потвърди международния стандарт и качеството постигнато от IFT в областта на образованието и обучението. През 2003 г. е поканен от IFT Образователен наука и култура на ООН (ЮНЕСКО) и Международния център за изследвания по консервацията и реставрацията на културните паметници (ICCROM), за да бъде един от основателите на Asian академия за управление на наследство (AAHM ). Този консорциум мрежи институти за висше образование в целия регион на Азия и Тихия океан, които са ангажирани в областта на изследванията и преподаването на опазване на наследството и управление културна институция.

"За 2008 г. Церемонията по награждаване на медали и звания на Honour на правителството на САО Макао, Китайската народна република" се проведе на 16 януари 2009 година. Четиридесет лица и организации бяха предоставени почести и награди за своите лични постижения, забележителни приноси към специалния административен район Макао и специален тяхната обществена и общественополезен труд. Институтът за Туризъм Studies е награден с медал за заслуги за туризъм в знак на признание на неговите значителен принос за постигането на напредък развитието на местния туризъм.

IFT ще продължи да се стреми напред в стремежа си на учене и образователни иновации, насърчаване на професионалисти и да допринасят за развитието на туризма на Макао и от региона на Азия и Тихия океан.

Места