Sun Yat-Sen University

Представление

Прочетете официалното описание

Сун Ятсен университет, Първоначално известен като University Guangdong, Е основана през 1924 г. от д-р Сун Ятсен (наричан също Sun Zhongshan), голяма демократична революционен лидер на 20-ти век. Университетът се намира в Провинция Гуандун, С площ съседните Хонконг и Макао, който е в челните редици на реформата и отварянето на Китай. Като един от водещите университети в От Китайската народна република, Сун Ятсен университет е всеобхватна мултидисциплинарна университета, включително хуманитарните науки, социални науки, природни науки, технически науки, медицински науки, фармакология и науки за управление.

Тя разполага с около 82 384 студенти, които учат в четири кампуса в и Zhuhai, Възползвайки се от разположението му в близост Hong Kong и Макао и регионално предимство на отваряне и икономическо развитие, университетът се превърна във важна база за таланти обучение на високо ниво, научни изследвания, предоставяне на услуги на обществото и наследява културни традиции.

Университетът също успешно построен сътрудничество и обмен на връзки с международни много топ университети в света. Според Times Висшето World Университета на образованието Класиране за 2010-2011, Сун Ятсен университет бе класирана в топ 200 в света. В момента, Сун Ятсен университет е с обща площ от 5.972 квадратни километра и има 4 кампуса: Guangzhou South Campus, Guangzhou North Campus, Guangzhou East CampusИ Zhuhai Campus.

Места

Гуанджоу

Address
Guangzhou South Campus,
No. 135, Xingang Xi Road

510275 Гуанджоу, Guangdong, Китай

Гуанджоу

Address
Guangzhou North Campus,
No. 74, Zhongshan Er Road

510085 Гуанджоу, Guangdong, Китай

Zhuhai

Address
Zhuhai Campus,
Tang Jia Wan

519082 Zhuhai, Guangdong, Китай

Гуанджоу

Address
Guangzhou East Campus,
Xiaoguwei Island, Panyu District

510006 Гуанджоу, Guangdong, Китай