The Chinese University of Hong Kong - Shenzhen

Представление

Прочетете официалното описание

Образованието не е само предаване на знания и умения.

Като млад и жизнен университет, CUHK Shenzhen се ангажира да отглежда ново поколение лидери. Чрез високи постижения в преподаването, изследванията и трансфера на знания се надяваме да допринесем в световен мащаб, като отглеждаме бъдещи поколения, които са международни по отношение на перспективата, научени в своите дисциплини, изправени по своя характер и отдадени на обслужването на нуждите на обществото. Ние приветстваме високо постигнатите студенти от цял свят да предприемат пътуване, което представлява съществени предизвикателства, но и възможности, които не са налични никъде другаде по света.

133771_TeachingBuildingsLongxiangBlvd2.jpg

© The Chinese University of Hong Kong - Shenzhen

Защо CUHK Shenzhen?

Въпреки младостта си, ние създадохме солидна основа и показахме какво сме способни да постигнем в бъдеще. Нашите елитни стандарти и международна перспектива гарантират, че завършилите са с високо търсене при работодателите и влизат в следдипломни курсове в най-високопоставените университети по света. Нашият преподавателски състав е първокласни учени, наети в световен мащаб, включително Нобелови лауреати. Те разработват области на изучаване, които са поставени в най-новата граница на човешкото познание. Всички курсове, курсови работи и материали се доставят на английски език. Колегиалната система и общообразователните курсове допринасят за развитието на всестранното развитие на студентите, докато нашето местоположение в един от най-бързо развиващите се и динамични градове в Китай предлага възможности, които не са достъпни никъде другаде по света.

изследване

Китайският университет в Хонконг, Шенжен е на път да се превърне в една от водещите световни изследователски институции. По време на обучението си може да получите възможността да приложите знанията си в някое от нашите научноизследователски съоръжения от световна класа: робот и модерно производство, големи данни и статистика, компютърни и информационни технологии, финанси и икономика, логистика и верига за доставки, биомедицински и биоинформатика, материалознание и нова наука и инженерна енергия. Тези институти се ръководят от Нобелови лауреати, носители на награда Тюринг и други известни академици, които също преподават в университета.

Начинът на живот

CUHK Shenzhen е разположен на живописни места. Красиво озеленен, заобиколен от подвижни, покрити с дървета хълмове и изпъстрен с езера, той е създаден да подпомага вашите академични начинания, като същевременно предоставя изключителни възможности за отдих за почивка, релакс и извънкласни страсти. Независимо дали искате да участвате в постоянната програма от събития или време с избрани приятели, има повече от достатъчно, за да ви забавляват в кампуса

Shenzhen

Класиран на второ място в „Топ 10 градове за посещение на Lonely Planet през 2019 г.“, Шенжен е модерен крайбрежен космополитен мегаполис с процъфтяваща бизнес среда. Той се е превърнал в основен финансов център на южен Китай и е седалище на множество високотехнологични компании като Huawei, ZTC, Tencent и TCL. Характерът на града съответства на университета, тъй като активният начин на живот на търговски центрове, ресторанти, кина, кафенета, заведения и клубове е съчетан с пълна оценка на открито. Той е един от най-зелените градове в Китай и е заобиколен от фантастичен масив плажове и брегова ивица. Достъпът е лесен със собствено международно летище в допълнение към други големи международни летища в Гуанджоу и Хонконг, като и двете са свързани с високоскоростен влак.

Кандидатстване в CUHK Shenzhen

Как да кандидатствам

Процесът на кандидатстване включва до четири стъпки:

  1. Приложението - попълнете онлайн заявление на адрес http://admissions.cuhk.edu.cn/en. Ще трябва да включите копие на страницата със снимките на паспорта си, академични преписи, доказателство за владеене на английски език, две писма с препоръки и лично изявление. Крайната дата за кандидатстване е 15 юни 2020 г.
  2. Интервюто - кандидатите, които се считат за подходящи за стипендия, ще бъдат поканени за онлайн интервю. Академичният персонал ще анализира критично вашите академични данни и ще определи вашата годност за обучение в нашия университет.
  3. Офертата - ако отговаряте на нашите изисквания, ще получите или Условна, или Безусловна оферта. Ако кандидатствате, преди да са готови окончателните резултати, ще получите условно предложение. Това означава, че ви предлагаме позиция и може би стипендия, но офертата зависи от това, че отговаряте на конкретни условия (напр. Минимални резултати в тест). Когато можете да демонстрирате, че сте постигнали условията на офертата и стипендията, ще ви бъде изпратена безусловна оферта.

Изисквания за вход

Кой може да кандидатства?

Кандидатите трябва да са държали паспорт от страна или регион, различен от континентален Китай, Хонконг, Макао или Тайван за минимум четири години. Успешните кандидати ще демонстрират академичните постижения и езиковите способности, необходими за обучение в CUHK Shenzhen. (това последно изречение изглежда ненужно с други добавени подробности)

Какви квалификации се изискват?

Кандидатите за CUHK Shenzhen трябва да имат призната, стандартизирана международна оценка, приета за прием в университет.

Какво е минималното изискване за влизане?

Китайският университет в Хонконг, Шенжен търси студенти от най-високо качество. Нашите минимални изисквания за влизане въз основа на изброените по-горе признати квалификации са:

  • общ резултат в топ 15%,
  • основни предмети (математика, английски език и предмети, пряко свързани с вашия основен) също в рамките на топ 15%.
  • Владеене на английски език: еквивалентно на IELTS 6.0 (вижте http://admissions.cuhk.edu.cn/en за пълен списък).

Стипендии

CUHK Shenzhen предлага няколко щедри стипендии в подкрепа на международни студенти, които желаят да учат тук.

  1. Стипендии за участие: всички кандидатстващи студенти автоматично се считат за стипендия, която покрива продължителността на обучението им. Тези стипендии стигат до пълното обучение, пълно настаняване и стипендия за живот на елитни студенти.
  2. Стипендии за академично изпълнение: всяка година студентите с изключителни академични резултати се считат за допълнителни стипендии, които варират от 20 000 до 80 000 RMB годишно.
  3. Правителствени стипендии: както местните, така и провинциалните правителства предлагат стипендии за привличане на изключителни международни студенти. Тези стипендии варират от 10 000-40 000 RMB / година.

адрес

Китайският университет в Хонконг, Шенжен
2001 бул. Longxiang, област Longgang
Шенжен, Гуандун, Китай
Пощенски код: 518172

Имейл: intladmissions@cuhk.edu.cn
Уебсайт: http://www.cuhk.edu.cn/en
Телефон: + 86-755-8427-3284

Места

Shenzhen

Address
The Chinese University of Hong Kong, Shenzhen
2001 Longxiang Blvd, Longgang District

518172 Shenzhen, Guangdong, Китай