Прочетете официалното описание

Riga Graduate School of Law (RGSL) е основана през 1998 г. Днес тя е висше юридическо училище, предлагащо бакалавърско, магистърско и докторско интердисциплинарно обучение по право, бизнес, финанси, политика, международни отношения и дипломация. RGSL предлага юридическо образование на английски език на студенти от цял ​​свят. Изучаването в RGSL предлага уникално съчетание на глобалната и местната в смисъл, че качеството на преподаването е на най-високо международно ниво, а вниманието и грижите, които се отделят на учениците, са много местни и индивидуални.
Разположен в сърцето на квартал "Арт Нуво" в Рига, в центъра на Балтийския регион, RGSL има за цел да осигури силно академично образование в контекста на непрекъснато променящия се и взаимосвързан реален свят.
Двете бакалавърски програми, стартирани през 2010 г., се съсредоточават върху право и бизнес или право и дипломация. Магистърските програми се съсредоточават върху Закона и финансите, европейското и международното право, със специализирани степени в международното публично право и човешките права, трансграничното търговско право и правото и политиката на Европейския съюз. Също така, докторската програма, стартирана през 2013 г. и предлагана в партньорство с университета в Копенхаген, обхваща теми в няколко дисциплини и съчетава научни изследвания, инструктаж и други практически дейности за завършване на докторантски изследвания.
Факултетът по RGSL представлява академично отличие, но и практически опит. Нашите настоящи и гостуващи преподаватели са както университети, така и практици, извлечени от водещи академични институции в целия свят, от ЕС и други международни институции, както и от големи правни кантори и международни компании.
RGSL се превърна във важен център за провеждане на събития, които насърчават академичния и изследователски дискурс в областта на върховенството на закона, демокрацията и правата на човека.
Програми с обучение на:
  • Английски

Това училище също предлага:

Riga Graduate School of Law