Прочетете официалното описание

Kauno Kolegija / Университет за приложни науки е държавна - собственост на училище, предлагащо висше образование в областта на технологиите, социалните науки, биомедицината, хуманитарни науки и изкуства. Той е един от най-големите институции за висше образование не само в Литва, но и в целия район на Балтийско море.

Kauno Kolegija активно допринася за изпълнението държавната политика за регионално развитие -study програми се реализират не само в Каунас, но и в Kedainiai, Druskininkai и Taurage. Всички заедно го предлага над 40 учебни програми. Повече от 8000 студенти в момента учат и на около 600 учители в момента работят тук.

Успехът на Kauno kolegija се основава на партньорство между студенти, преподаватели и работодатели в процеса на обучение на специалисти, които са завършили висше образование и практически умения в рамките на кратък период от време, обикновено от три години. Тясното сътрудничество между Kauno kolegija и работодатели има положително влияние върху студент заетост в предприятия и други институции.

Международното сътрудничество е един от Kauno kolegija приоритетни области. Участие в международни мрежи и програми гарантира активното прилагане на разпоредбите на Болонския процес в академични и други дейности. Международното сътрудничество има за цел подобряване на качеството на обучение, приложни научни изследвания и гарантира съответствието на Kauno kolegija завършва умения с непрекъснато променящите се нужди на международния пазар на труда.

The Kauno kolegija общност си сътрудничи с други образователни и изследователски институции, организации и свързаните с тях бизнес структури. Това сътрудничество се осъществява в съответствие с целите на процеса на проучване, нуждите на международния пазар на труда и на стратегията за регионално развитие.

Студентски мнение е много уважаван тук - представители, делегирани от учениците участват активно в дейностите на институционална самостоятелно - правителство.

Факти и цифри

Kauno kolegija / Университет за приложни науки е създадена на 1 септември 2000 г., след двоична система за висше образование, състояща се от два вида на висшето образование, предоставяни от колежи и университети е въведен в Литва.

През 2005 г. група от експерти, назначени от Министерството на образованието и науката на Република Литва оценява постиженията и напредъка на институцията следната процедура за оценка, създаден от закона и даде отлични резултати за оценка. След акредитацията Kauno kolegija / Университет за приложни науки е предоставено правото да възложи Professional бакалавърска диплома и приложение към дипломата, отговарящи на изискванията на европейското висше образование.

Днес Kauno kolegija / Университет за приложни науки е един от най-големите колежи в Литва, с една общност около 73 000 студенти и около 1000 служители (данни от октомври, 2013 г.).

Над 1 800 студенти се дипломират от университета всяка година.

Институцията доставя първите проучвания цикъл в областта на технологиите, биомедицината, хуманитарни науки, социални науки и изкуство. Съществува широк спектър от учебни програми - напълно 47.

Всички програми на специалности са разработени с цел да подготви учащите със задълбочени теоретични знания и да се осигури максимална обучението на практическите умения. Приблизително 30 до 50 на сто от общото време за проучване на Kauno kolegija / Университет за приложни науки се изразходват за развитие на практически умения на ученика.

Възрастта на учениците в Kauno kolegija / Университет за приложни науки години варира от 18 до 60 години. Средната възраст на студентите е 22,4 години (данни от октомври, 2013 г.). Обучение на почти две трети от бъдещите специалисти се покрива от държавата, а останалите студенти заплащат такси за обучение.

Обучаемите са положителни за модернизацията на изследвания: 75 на сто от участниците в изследването отбелязва, че проучвания в университета са се срещали или дори надминали очакванията им.

Университетът има четири факултета в град Каунас и три регионални отдели в Kedainiai, Tauragė и Друскининкай.

Повече от 70 лаборатории и работилници са там. Библиотеката се състои от седем отдела и има повече от 65 000 публикации в литовски, английски, немски, руски, френски и други езици.

Учениците са настанени в четири спални помещения.

В периода 2009 - 2013 университета инвестирала над 30 милиона LTL за подобряване на качеството и обновяването на висшето образование или ново строителство на съоръженията за колежа. Работи за подобряване бяха финансирани от Структурните фондове на Европейския съюз и съфинансиран от университета. От 2004 Kauno kolegija / Университет за приложни науки насърчава и реализира 24 проекта, финансирани чрез структурните фондове на Европейския съюз и е действал като партньор в още дванадесет проекта.

Kauno kolegija / Университет за приложни науки, лидер на рейтинга

Kauno kolegija / Университет за приложни науки се гордее с обществено признание. В 2O13, литовски списание Veidas на (Face) съобщи, за пети път, рейтингът на литовските колежи, където Kauno kolegija / Университет за приложни науки е на първо място сред държавните колежи.

През 2013 г., 13 държавни и 11 недържавни литовските колежи бяха оценени поотделно. Всички от тях са били оценени в съответствие с 9 критерии, които са имали различен брой възложени точки и съотношения тегло оценени и включени консултиране и приложни научни / художествено изпълнение (18 точки); най-високите оценки на изпълнението на академичния състав и възпитаниците (3 точки); академичния състав на колежа (6 точки); колеж интернационалност (15points); разнообразието от учебни програми (8 точки); учебни условия (11,5 точки); мнението на студентите (15 точки); търсенето на специалност, придобита в колежа на пазара на труда (28 точки); и финансиране колеж (5,5 точки).

Общата сума на всички показатели на Kauno kolegija / Университет за приложни науки е 47.82 пункта. Най-добре оценени сфери са консултиране и приложни научни / художествено изпълнение (10,48 точки); изпълнението на академичния състав и възпитаниците (1,75 точки); академичния състав (3,18 точки); и условия на изследване (4,69 точки).

Оценката на литовските държавните колежи, 2013

1) Kauno kolegija / Университет за приложни науки (47,82 точки). 2) Vilniaus kolegija / Университет за приложни науки (46.08 пункта). 3) Utenos kolegija / Utena Университет за приложни науки: (37.36 пункта). 4) Kauno miškų IR aplinkos inžinerijos kolegija / Каунас колеж на горите и околната среда Инженеринг (37.19 пункта). 5) Žemaitijos kolegija / Zemaitija College (36.47 пункта). 6) Vilniaus technologijų IR dizaino kolegija / Vilnius Колеж по технологии и дизайн (32.73 пункта). 7) Klaipėdos Valstybinė kolegija / Клайпеда State College (32,31 пункта). 8) Kauno technikos kolegija / Каунас Университет за приложни инженерни науки (27,8 пункта). 9) Alytaus kolegija / Университет за приложни науки (27,62 точки). 10) Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla / литовски Maritime Academy (24,67 пункта).

Програми с обучение на:
  • Английски
  • литовски

Това училище също предлага:

Бакалавриат

Kaunas College - University Of Applied Sciences

Практика фокусира академични студенти програма за обзавеждане с познаване на икономическите, социалните и приложни науки, както и бизнес умения, необходими в туризма и хо ... [+]

Практика фокусира академични студенти програма за обзавеждане с познаване на икономическите, социалните и приложни науки, както и бизнес умения, необходими в туризма и туристическата индустрия.

Задължителна част от програма за обучение се състои от: - Общи теми - 15 ECTS кредита (Философия, Основи на Applied Research, информационни технологии); - Професионални дисциплини - 105 ECTS кредита (бизнес английски, чужд език (немски / френски език), бизнес икономика, Приложна математика, Travel География, междукултурното общуване, Основи на маркетинга, туристически услуги и инфраструктура, управление, туризъм, Маркетинг, Финанси, Бизнес етика, право, счетоводството); - Специализация предмети - 21 ECTS кредита (Hotel Management, Храни Подготовка технологии, F & B услуги, туризъм Управляващото дружество, туризъм и околна среда, транспорт); - Избираеми дисциплини - 9 ECTS кредити; - Практическо обучение - 30 ECTS кредита (в туристическите предприятия / хотели).... [-]

Литва Каунас
Запитване на информация
Английски
Редовно обучение
6 семестри
Кампус
Научете повече на английски